Тракане при пуснат съединител ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Тракане при пуснат съединител ???
Здравейте колеги. Имаше по едно време една темичка, но сега няма намиране. Когато я имаше, нямах проблема и не и обърнах внимание, но сега .... Проблема е следния, като запаля колата с натиснат съединител си пали и работи идеално. Как пусна съединителя така започва да меля или по - скоро да трака. Нещо като дизел ама далеч по-тихо от дизел. Нещо по съединителя е ама ??????? Очаквам вие да кажете. Преди 2 години съм го сменил цял комплект с LUK и не обичам да въртя, но...
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Тракане при пуснат съединител ???
Колега проблема ти е в аксиялния лагер на съединителя.Щом при натиснат съединител не се чуват шумове а когато го пуснеш почва това е признак че лагера вече е за смяна.
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Това не беше ли признак за лагер на първичния вал на скоростната кутия? При мен го има същото тракане, но то се появява след повече каране, като загрее маслото в скоростите. На студено не се чува. ... и тракането го има при пуснат съединител и само на ниски обороти.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
На мен се чува на студено и на топло, абе всякак си. Значи колегата казва, че е аксиалния лагер. На един приятел му се беше прее*ал и като го натисне пищи всеедно ремък. Аз мога ли да го карам така още или е припоръчително да го сменя.
Благодаря.
Благодаря.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
ако проблема е в аксиалния лагер ще се чува когато е натиснат съединителя тъй като работата на аксиалния лагер е да натисне пластините на притискателния диск и от там се задейства и феродовия да не го обяснявам по-подробно.При пуснат съединител не се чува аксиалния лагер.И според мен проблема е в първичния вал на кутията и по точно в лагера.
Последна промяна tekabg на 02 Май 2010, 21:25, променена общо 1 път
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Аксиалния лагер доколкото знам се чува като натиснеш съединителя.
Аз с моето тракане, което пак повтарям е при пуснат съединител и се чува изразително след продължително каране /над 50-60км/, карам вече над 15000км.
Аксиалния лагер ако ти е проблемен не е лошо да се смени на време. Лагера на първичния вал може да кара и повече, но колкото повече толкова повече се чува. При теб щом и на студено го има?
Провери в скоростите дали имаш масло, или сипи по-гъсто. Ако утихне там ти е проблема. Но това все пак не е решение а само временно маскираш проблема. Иначе лагера в скоростите струва около 90 лв по последни наблюдения.
Аз с моето тракане, което пак повтарям е при пуснат съединител и се чува изразително след продължително каране /над 50-60км/, карам вече над 15000км.
Аксиалния лагер ако ти е проблемен не е лошо да се смени на време. Лагера на първичния вал може да кара и повече, но колкото повече толкова повече се чува. При теб щом и на студено го има?
Провери в скоростите дали имаш масло, или сипи по-гъсто. Ако утихне там ти е проблема. Но това все пак не е решение а само временно маскираш проблема. Иначе лагера в скоростите струва около 90 лв по последни наблюдения.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
tekabg написа:ако проблема е в аксиалния лагер ще се чува когато е натиснат съединителя тъй като работата на аксиалния лагер е да натисне пластините на притискателния диск и от там се задейства и феродовия да не го обяснявам по-подробно.При пуснат съединител не се чува аксиалния лагер.И според мен проблема е в първичния вал на кутията.
Точно ,на там отиват нещата ,тя кутията ще се смели ако не предприемеш нещо.А може да румоли лагера на амбреажната ос,тоест пьрвия .Като сменя преди време сьединитела имаше ли луфт по оста?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Извинявам се, но на предишния отговор не проследих малко нещата и отговорих грешно. При натиснат се чува аксиалния лагер, а на мен не ми се чува и проблема с аксиалния отпада. Ако е в първичния вал на кутията и по точно в лагера проблема тогава ще взема да го сменя, но ако може още да изяснем ако е възможно преди да отида на майстор. За луфт в оста не съм забелязал, защото майстора сменяше и аз не съм много разбирал.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Колеги ето я старата темичката за тракането - http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 2&start=15
Тук съветват да се сменя маслото с по-гъсто или смяна на лагера, а като се смени единия, ще трябва и другите, че нямало да бъдат читави. Вече говориме за много пари.

Също така видях, че един колега продава кутия от 320-ка за 150 кинта, дали е вариант или по-скоро не. А дали ще стане от 6 цилиндъра на 4???
Тук съветват да се сменя маслото с по-гъсто или смяна на лагера, а като се смени единия, ще трябва и другите, че нямало да бъдат читави. Вече говориме за много пари.

Също така видях, че един колега продава кутия от 320-ка за 150 кинта, дали е вариант или по-скоро не. А дали ще стане от 6 цилиндъра на 4???
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Имал съм го същия проблем,оказа се лагера на първичния вал.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
LiTtLeRoCk написа:Имал съм го същия проблем,оказа се лагера на първичния вал.
И какво направи по въпроса,колко излезе и тн?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
хроничен проблем на много bmw-та, предимно от лоша поддръжка... виещ диф или кутия... цялата кутия сменяй или просто си карай така, ще издържи повече от колата стига да има масло вътре. допри си ухото до топката на скоростите и чуй разликата при натиснат и пуснат съединител 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Е.Димитров написа:LiTtLeRoCk написа:Имал съм го същия проблем,оказа се лагера на първичния вал.
И какво направи по въпроса,колко излезе и тн?
Нищо,защото след две седмици колата се продаде.Предполагам лагера подлежи на смяна,стига първичния вал да не е износен и от там да се получава луфт.
Ето една част от темите по въпроса:
чукане в скоростите м50б20
Тракане скорости/съединител
Тракане в ск.кутия
Аз смених лагера на първичния вал и аксиалния лагер. Тракането остана.
Вече минах 5000км. с тракаща кутия и нямам проблеми.
Като се изтрака ще пиша какво е.
За сега няма да разглобявам нито кутията нито съединителя.
Според мен проблема е двумасовия маховик, но не ми се слага нов за едната проба.
Фрикционния диск и притескателния са сменени преди 5 с нови Valeo.
P.S. jorryy, с какъв маховик ти е колата?
чукане в скоростите м50б20
Тракане скорости/съединител
Тракане в ск.кутия
Аз смених лагера на първичния вал и аксиалния лагер. Тракането остана.
Вече минах 5000км. с тракаща кутия и нямам проблеми.
Като се изтрака ще пиша какво е.
За сега няма да разглобявам нито кутията нито съединителя.
Според мен проблема е двумасовия маховик, но не ми се слага нов за едната проба.
Фрикционния диск и притескателния са сменени преди 5 с нови Valeo.
P.S. jorryy, с какъв маховик ти е колата?
- jorryy
- младши ентусиаст
-
P.S. jorryy, с какъв маховик ти е колата?[/quote]
Как да разбера с какъв маховик съм???
Четох в посочените теми от колегата и намерих че на повечето коли без клима е обикновен маховик, на мята няма клима и затова е с обикновен мисля.
Как да разбера с какъв маховик съм???
Четох в посочените теми от колегата и намерих че на повечето коли без клима е обикновен маховик, на мята няма клима и затова е с обикновен мисля.
Последна промяна jorryy на 03 Май 2010, 20:21, променена общо 1 път
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2