Горивата на ЕКО-ЕЛДА (червеното ЕКО)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Горивата на ЕКО-ЕЛДА (червеното ЕКО)

Мнение от miki » 08 Окт 2005, 13:20

Здравейте!
От известно време си пиша с колегите Ви от клуб Peugeot. Предложих им да ползват услугите на бензиностанциите Еко-Елда чрез използването на клиентска карта.
Бих искал да направя и на Вас подобно предложение и затова си позволявам първо да кажа няколко думи за Еко-Елда.
Фирмата е от 3 години в България и има 15 БС в страната - София - 5 (бул. Сливница след Орион към Калотина, ул. Резбарска срещу Мерцедес, Бул. Н. Вапцаров до Софияленд, бул. Черни връх между Околовр. и Хладилника, на ъгъла на бул. Горнобански път и Цар Борис 3) , Магистрала Тракия - 1, Пловдив - 4, Стара Загора - 1, Сливен - 1, Велико Търново - 1, Петрич - 1, Кресна - 1. В началото на ноември Варна - 2. До края на 2005 и начало на 2006 Бургас - 1, Плевен - 1, Хасково - 1, Димитровград -1. До края на 2006 общо около 35 БС. Най-важното обаче е качеството на предлаганите от нас горива. Те се произвеждат от гръцките рафинерии на нашата фирма-майка Hellenic Petroleum и качеството им се следи много строго от ЕС. Това качество, което заредите днес ще заредите и след една година. Горивата (особено Кинитрон 100 октана) имат по-пълно изгаряне и оттук разхода на гориво намалява, в пъти по-малко отлагания върху клапаните, а дизелът е със 7 пъти по-малко сяра от дизела предлаган в страната и оттук по-редки срещи с автосервиза. Просто технологията на крекинг на нефта и вида на добавките са от много по-ново поколение спрямо тези в България и Румъния. Цените ни са като на останалите БС.

Като начало искам да предложа на всеки член на клуб BMW клиентска карта с която може да зарежда всички видове гориво по всички бензиностанции на Еко-Елда, като при плащане на каса получава 0,02 лв/литър отстъпка от обявената в момента цена на бензиностанцията. Картите не са с ПИН код и са карти на приносителя.
Ако предложението представлява интерес за Вас, се обръщам към Модераторите на клуб BMW с молба да ми предоставят информация за броя на регистрираните членове на клуба, за да подготвя съответните карти. Това може да стане на моите и-мейли : d.tortopov@eko-elda.com или dkt_bg@yahoo.com и на телефон 0898674006. Моля също така и за координати на Модераторите защото имам идея за в бъдеще да предложа нещо в повече и за самия клуб. Върху картите ще бъде изписано името на Вашия клуб.
Така че моето предложение за карти може да стане факт следващата седмица.
Благодаря Ви за търпението да изчетете всичко това и очаквам Вашия отговор за да може бензиностанциите на Еко-Елда да Ви бъдат от по-голяма полза и услуга.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 08 Окт 2005, 16:22

Здравей Митко(предполагам така се казваш),
Благодаря ти за темата.
Колегата vaskopeshev от Пежо клуб вече ни информира за твоето предложение (за повече инфо натисни >> ТУК <<), т.е. нещата вече се обсъждат.
Само чакахме твоето предложение по отношение на отстъпките. Както сам ще видиш моето предположение за размера на отстъпката е коренно различно от това, което ти ни предлагаш. С други думи, ако аз заредя при вас 1 резервоар от 70 литра, ще спестя по 2 стотинки на литър или общо около 1.40 лв, което лично мен не би ме мотивирало да ви предпочета пред останалите на пазара.

ПП. Даваш мейли, телефони без имена, но предполагам, че името ти е Димитър Тодоров!?!

ПП2. Следим също така и темата в Пежо форума (>> ТУК <<). Наистиа много се забави с предложението там.

ПП3. На ЛС ще ти дам моите координати за връзка при необходимост!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 08 Окт 2005, 18:07

Съгласен съм с ICE, обаче немисля че някой ще ни даде отстъпка от порядака на 10 стотинки!Вярно, че 1,40 лв. наистина е смишно като отстъпка за резервоар от 70 литра!

Ако може да се договори по-голама отстъпка ОК, тук ще се избием кой пръв да вземе карта, но ако нещата си останат с тия две стотинки, пак можем да се възползваме!

П.С: Членовете на клуба и хората които пишат в този форум са наистина много, и ако започнем всички да зареждаме при вас вие ще имате нвиждан оборот, така че мисля е по-добре да предложите нещо по сериозно от 2 стотинки на литър!
::: vankata™ :::

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 08 Окт 2005, 18:59

vankata™ написа:Съгласен съм с ICE, обаче не мисля че някой ще ни даде отстъпка от порядака на 10 стотинки!
Тогава моля те, не мисли и не пиши, а остави преговорите да си вървят по своя естествен път!
Една мног хубава приказка гласи: Можеш да стигнеш толкова далеч, колкото са смели метчите ти!!!
vankata™ написа:Вярно, че 1,40 лв. наистина е смешно като отстъпка за резервоар от 70 литра.
...Особено, ако идвам от центъра или още по-лошо от Младост, където в радиус от 200 м. имам на разположение Shell, OMV, Opet... :idea:
vankata™ написа:Ако може да се договори по-голама отстъпка ОК, тук ще се избием кой пръв да вземе карта, но ако нещата си останат с тия две стотинки, пак можем да се възползваме!
Ще се избиете, ама картите са само за членовете!!! :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Окт 2005, 19:14

А членовете не са (сме) много хора :idea:

miki, помисли за вариант "по-сериозна отстъпка :arrow: реклама тук във форума,при годишни мероприятия и т.н."

Скоро време с теб ще се свържат хора от ръководството на клуба :!:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от miki » 08 Окт 2005, 19:55

Здравей Ice,

Казвам се Димитър Тортопов и съм Регионален и Картов Мениджър на Еко-Елда България. Останалите мои координати съм Ви ги предоставил.
Наистина отстъпката от 0,02 лв/литър не е стряскащо голяма, но ние пък не я предлагаме масово на всеки посетител на бензиностанциите ни. Считам, че да предлагаш масово отстъпки е начин негласно да намалиш цените на БС, но затова пък не можеш да отличиш преференциалните потребители. Поради тази причина сме готови да предоставим карти само на членове на автомобилния клуб като броят им ни бъде любезно предоставен от Модераторите.
По отношение на по-големи отстъпки, както вече писах, за в бъдеще можем да предложим нещо и на самия клуб, тъй като само благодарение на членството си в него Вие ще притежавате клиентски карти.
Бих искал отново да подчертая, че ние предлагаме доказано високо качествени горива без отклонение във времето, т.е. това качество което ще Ви продадем днес, ще Ви продадем и след една година без промяна. Това условие + отстъпката за която споменах според мен прави офертата добра и изгодна за хора като Вас, които държат на отличната работа на автомобилите си.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 08 Окт 2005, 21:21

ICE написа:
vankata™ написа:Вярно, че 1,40 лв. наистина е смешно като отстъпка за резервоар от 70 литра.
...Особено, ако идвам от центъра или още по-лошо от Младост, където в радиус от 200 м. имам на разположение Shell, OMV, Opet... :idea:

Сега би ли ми отговорил на следният въпрос,
При положение, че въртя около 5к км месечно,
и знаейки, че живея примерно във Младост,
как би ме мотивирал да се разходя до околовърстното
през всички дупки и целият този трафик...
за да спестя 1.40лв, при това за цял резервоар, а не за 20 литра? :shock: :shock: :shock:

Моля те, подходи по-професионално.

ПП. Миналата година имах карта на Лук Ойл с отстъпки от 2 ст. на горивата и познай какво?!..... Изхвърлих я!!! :winky:

:idea: Клубът е винаги отворен за всякакви съвместни проекти, които са в общ интерес, но за сериозни проекти!

:idea: Ако ни представиш по-добра оферта и ние можем да ти бъдем полезни с това онова, което засега ще го запазя в тайна! 8)

Потребител
Аватар

Ice написа , Vankata написа

Мнение от miki » 09 Окт 2005, 1:21

Ice,

Сметките са ти верни и има логика в това, което казваш, но все пак ти си в движение с колата през деня и можеш да минеш покрай Софияленд или бул. Черни връх / Хладилника или бул. Европа или т.н. и да заредиш наистина гарантирано качествено гориво.
Естествено, че можеш да изхвърлиш карта с 0,02 лв/литър отстъпка след като си я сравнил с отстъпката на някои "секретни" бензиностанции. Нашата карта не поражда задължение за теб, а ти дава възможност да си купиш качество с отстъпка в момент в който маржа на "несекретните" търговци трудно позволява нещо по-добро. Да приемем, че това е началото на едно партньорство и колкото то се задълбочава, толкова по-лесно е да се договарят по-добри условия.
Така, че може поне да се опита.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 09 Окт 2005, 10:08

Еко Елда, продава горива и на едро на няколко петролни бази чиито собственици познавам, така че техните БС не са единствените места където може да се зареждат горива с такова качество.

Масовите отстъпки, който предлагат останалите вериги към този момент за организации с повече от 100 човека е 5% - говорим за ОМВ, ЛукОйл и т.н., това е поради причината изказана от ICЕ а именно че преди това масово картите заминаваха в кръглата папка.

При отстъпка от 5% мога да ползвам разликата в цената за да си напазарувам напитки и храни за времето докато пътувам, което лично за мен е добре и по този начин ЛукОйл ме привлича като клиент.
Отстъпка от 20-30-50ст или лев и 50 не би могло да бъде стимул за мен, особено при положение че фирма Еко Елда има толкова малко БС към този момент и те не винаги са ми удобни!

При сериозен интерес от ваша страна към автоклубовете в страната, заявен под формата на по-сериозни преференции към тях, аз лично бих могъл да съдействам на вашата компания за работа с по-големите клубове! Но при представените условия - офертата е меко казано не сериозна!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 09 Окт 2005, 10:48

Nasti написа:Масовите отстъпки, който предлагат останалите вериги към този момент за организации с повече от 100 човека е 5% - говорим за ОМВ, ЛукОйл и т.н., това е поради причината изказана от ICЕ а именно че преди това масово картите заминаваха в кръглата папка.

При отстъпка от 5% мога да ползвам разликата в цената за да си напазарувам напитки и храни за времето докато пътувам, което лично за мен е добре и по този начин ЛукОйл ме привлича като клиент.
Благодаря ти колега,
Добре казано!
:yes:

miki, това което ме интересува е дали си способен да ни предложиш такава атрактивна отстъпка или не?

ПП. А що се отнася до това как пътувайки из града през деня, мога да заредя на вашите бензиностанции (горепосочените), бих ти отговорил, че аз разботя в центъра и не пътувам в онази посока. Но както и да е, сега няма да спорим дали ми е удобно или не, да зареждам при вас, а дали ти имаш нещо, което да представлява интерес за нас.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 09 Окт 2005, 12:49

понеже не съм член на клуба (няма и как да стана като вземем напредвид условията за това) не би трябвало да се обаждам ама се подразних малко.....
всяка втора реплика в тая тема е "гарантирано качество" сички си гарантират качеството... Шел, ОМВ, Лук Ойл.... сички тръбят наляво и надясно "нашето качество е гарантирано" "нащето качесто е най-добро" и пр. ама кой го гарантира ? хващам бас че ако почна да нося всяка седмица по 1 проба от горивото за анализ в лаборатория тва така наречено "гарантирано качество" ще отиде в някой форум "митове и легенди" (за добро или лошо нямам толкова излишни пари и време - но иначе бих го направил :idea: ) :idea: понеже все зареждаме от най- реномираните бензиностанции и най-скъпия бензин... сменяме бензинови помпи, отпушваме дюзи периодично и т.н. и т.н..... заради тва прословуто "ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО"

Като вкарваше последните автомобили от Германия, баща ми имаше възможност да покара няколко хиляди километра с немски, австрийски и какъв ли не още бензин, откакто колите са в бг почти всеки път се зарежда в различна бензиностанция - като се почне от най-големите и се стигне до най-малките еми едно ще ви кажа - ГАРАНТИРАНОТО ИМ КАЧЕСТВО няма нищо общо с истинския бензин !

а 1.40лв. отстъпка на един резервоар е откровено смешна ! че аз трябва да дам повече от 1.40 за да стигна до въпросната бензиностанция (мисля че знам къде се строи в момента във Варна) и вместо да ми излезе по-евтино ще ми излезе по-скъпо !

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 09 Окт 2005, 15:02

DEFLEPPARD написа:понеже не съм член на клуба (няма и как да стана като вземем напредвид условията за това) не би трябвало да се обаждам ама се подразних малко.....
Напротив, стига да напишеш нещо смислено, а като чета поста ти, направо му се радвам.... всички работи написани от теб са житейски истини :mhihi: ... и ние всички живеем в тази реалност: ниско к-во на горивата, лоши пътни настилки, но пък плащаме европейски данъци, да не говорим, че премията за автокаското ни е 2-3- пъти по-голяма.... май е по-добре да спра, че сме яко офтопик!

DEFLEPPARD написа:....хващам бас че ако почна да нося всяка седмица по 1 проба от горивото за анализ в лаборатория тва така наречено "гарантирано качество" ще отиде в някой форум "митове и легенди" (за добро или лошо нямам толкова излишни пари и време - но иначе бих го направил :idea: )
По дяволите, имах същата идея - да се занесе случайна проба и да разбулим мита!!!

DEFLEPPARD написа:....а 1.40лв. отстъпка на един резервоар е откровено смешна ! че аз трябва да дам повече от 1.40 за да стигна до въпросната бензиностанция (мисля че знам къде се строи в момента във Варна) и вместо да ми излезе по-евтино ще ми излезе по-скъпо !
Ами нали и аз това казвам?!

Потребител
Аватар

Мнение от miki » 09 Окт 2005, 17:49

[quote="Nasti"]Еко Елда, продава горива и на едро на няколко петролни бази чиито собственици познавам, така че техните БС не са единствените места където може да се зареждат горива с такова качество. [/quote]

Здравей Nasti,

[b]Еко-Елда не продава горива на едро [/b]и собствениците, които познаваш просто лъжат. От друга страна това потвърждава казаното от мен за качествените ни горива иначе тези собственици на бази нямаше защо да твърдят, че ние ги зареждаме.
По отношение на отстъпката вече Ви написах - офертата ни е след известно време на съвместна работа при по-голямо зареждане да дадем отстъпка и на клуба Ви за клубни нужди.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 09 Окт 2005, 18:05

Д О Б Р Е ! ! !
Щом си казал, аз съм растнал в саксия и са ме поливали с лимонада (не Кинитрон) и изобщо не знам за какво иде реч на българския пазар на горива!
Явор Марков (лека му пръст) също го познавах.. така че кой кво продава не ми обяснявай
Последна промяна Nasti на 09 Окт 2005, 18:13, променена общо 1 път
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Потребител
Аватар

Мнение от miki » 09 Окт 2005, 18:05

[quote="DEFLEPPARD"]всяка втора реплика в тая тема е "гарантирано качество" сички си гарантират качеството... Шел, ОМВ, Лук Ойл.... сички тръбят наляво и надясно "нашето качество е гарантирано" "нащето качесто е най-добро" и пр. ама кой го гарантира ? хващам бас че ако почна да нося всяка седмица по 1 проба от горивото за анализ в лаборатория тва така наречено "гарантирано качество" ще отиде в някой форум "митове и легенди" [quote]

Здравей DEFLEPPARD,

Нашите БС са под непрекъснатия контрол на държавните органи и всичко ни е ОК, защото внасяме горива само от Европейския съюз. Така че нямаме притеснения от проби, анализи или проверки на качеството.
Целта на моето предложение не е просто да Ви зарибя, а да Ви предложа организирано карти, с които не сте задължени да зареждате от Еко-Елда. Просто ако използвате услугите на нашите БС да получите отстъпка, която не бихте получили индивидуално. Също така се опитваме да бъдем полезни и за клуба като цяло. [/quote]

Следваща

Назад към Основен Форум