Kупих си 530d!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Kупих си 530d!!!
браво колега
и 6,5л да налееш и 7,0л да налееш , няма да сбъркаш ! аз слагам 7л и съм на мах.
някъде го дават и 6,5л ...

и 6,5л да налееш и 7,0л да налееш , няма да сбъркаш ! аз слагам 7л и съм на мах.
някъде го дават и 6,5л ...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Честито,колега и добре дошъл в клуба
Относно маслото - 6,7
Дай някоя снимчица и острани да я видим колицата

Относно маслото - 6,7
Дай някоя снимчица и острани да я видим колицата

- niky
- Потребител
-
- Кара: BMW530d
- Мечтае да кара: BMW-X5
Благодаря на всички Ви за добрите пожелания, за маслото разбрах(пропуснах да кажа че маслото е castrol 10w40, Вие с какво ги карате?) ,но бих искал да попитам участник 99ufo99 за повече инфо относно[color=#FF0040] " И първия съвет: ако е автоматик си махни пеперудките на колектора !" Признавам си че част от нещата не са ми ясни ,едно от тях е дали е възможно отчитането на средния разход на гориво избирателно т.е. от т.А до т.Б , при опита ми за нулиране на същия от клечката на таблото се нулира само trip километража, също и за фаровете при включването им се чува шум и леко помръдване на същите
за целта някой ако има ръководство на български или английски ще ми бъде лесно и няма да задавам елементарни въпроси ( моето е на италиянски).Благодаря предварително!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
За пеперудките във всмукателните колектори има доста теми във форума search.php?keywords=%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BA%D0%B8&terms=all&author=&fid
Ето и какво представляват и как се свалят http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf Това важи само ако си с автоматична скоростна кутия.
Упътване на английски има във важните теми най-отгоре viewtopic.php?f=35&t=13124 Там ще намериш и как се работи с малкия борд компютър. Задръж копчето на мигача BC и ще ти нулира разхода.
За повечето ти въпроси има отговори във форума, просто ползвай търсачката.
Ето и какво представляват и как се свалят http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf Това важи само ако си с автоматична скоростна кутия.
Упътване на английски има във важните теми най-отгоре viewtopic.php?f=35&t=13124 Там ще намериш и как се работи с малкия борд компютър. Задръж копчето на мигача BC и ще ти нулира разхода.
За повечето ти въпроси има отговори във форума, просто ползвай търсачката.
- perol1
- Потребител
-
- Кара: е39 525 d
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Честито колега, жив и здрав да си да и се радваш 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
само да допълня , че това масло 10/40 не е за тази кола
ще сипеш пак кастрол , но 5w30 или оригинално бмв
пс това бих го източил при първи удобен момент и бих направил смяната

пс това бих го източил при първи удобен момент и бих направил смяната

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- niky
- Потребител
-
- Кара: BMW530d
- Мечтае да кара: BMW-X5
Чест и почитания, но за маслото казано от nightdriver "само да допълня , че това масло 10/40 не е за тази кола ще сипеш пак кастрол , но 5w30 или оригинално бмв п.с. това бих го източил при първи удобен момент и бих направил смяната" Малко се озадачих на маслото пише, че е за дизел и да допълня, че колата е 2000г и като изключа показанията на киломитража за които съм сигурен са с -100к колата е на 200к км, 5W30 няма ли да е редичко това никак не беше евтино 7л по 21лв- предложиха го за най-доброто, но ако не е правилното ще трябва да го точа.
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
Честито колега!И аз си взех скоро но е 525д 2003г. и съм много доволен за сега смених маслото в дару и ми сложиха точно 6.400 и ми казаха,че 525 и 530 събират еднакво количество около 6.500!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
niky написа:Чест и почитания, но за маслото казано от nightdriver "само да допълня , че това масло 10/40 не е за тази кола ще сипеш пак кастрол , но 5w30 или оригинално бмв п.с. това бих го източил при първи удобен момент и бих направил смяната" Малко се озадачих на маслото пише, че е за дизел и да допълня, че колата е 2000г и като изключа показанията на киломитража за които съм сигурен са с -100к колата е на 200к км, 5W30 няма ли да е редичко това никак не беше евтино 7л по 21лв- предложиха го за най-доброто, но ако не е правилното ще трябва да го точа.
Със 10/ 40 маслото дето си сипал карай, но до есента, за зимата заради студения старт и турбината обезателно 5 W 30!!!
по спецификация на БМВ Лонг лайв 04. При тези мотори има едно неписано правило, което трябва да се спазва, незагрял мотор не карай повече от 2000 оборота и изчаквай минута да вдигне масло и тогава тръгваш, а при твоя случай на студен мотор никакъв тормоз заради маслото 10 В 40 по трудно ще смазва турбината първоначално... то е при тоя двигател за горещ климат...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Kолеги може и 6.5л.да е било тъй като ми се сториха много литрите,но до сега карах само бензиноеи коли.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
И на мен ми е интересен салона?
Аз карам същият агрегат - 2 пъти сменям масло - 6.5литра точно.
Аз карам същият агрегат - 2 пъти сменям масло - 6.5литра точно.
Колега, според моето скромно мнение, няма нищо да ти се повреди по двигателя, ако караш с качествено моторно масло с вискозитет 10w40. Има други по-важни показатели, които трябва да се съблюдават, но след като маслото ти е качествено, то отговаря на всички високи стандарти. Все пак живеем в умерен климат с преобладаващи топли дни, а пък студените, нито са толкова много, нито са толкова студени. Трябва да се отчете, че и двигателят ти не е първа младост. Поздрави за покупката, аз също си мечтая за такава кола, но за сега съм с един стар "шлеп" с 2.5тдс двигател. Много безаварийни километри с колата и да ти носи само положителни емоции!
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3