Търся Съвет за Спирачни дискове и накладки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: Търся Съвет за Спирачни дискове и накладки
И аз сложих Текстар и съм много доволен .. до колкото мога да преценя тъй като отскоро съм с Е46
, но и на мен ми направи впечатление, че цапат яко джантата та се чудя с тази мекост колко километри ще навъртя ..
P.S : Сега се сетих да попитам - колко е средния живот на датчиците на спирачките ? Мисълта ми е могат ли да доживеят 2 чифта накладки

P.S : Сега се сетих да попитам - колко е средния живот на датчиците на спирачките ? Мисълта ми е могат ли да доживеят 2 чифта накладки

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
martin_g60 написа:kriso85 написа:Аз карам с накладки Текстар и АТЕ (така се случи, че са различни отпред и отзад ) - и от двете нямам оплаквания.
Дискове - Текстар или ЦИМЕРМАН (тези са от "готЕните" надупчени, наребрени и нагазарени). Малка е разликата в цените, ти сам си решаваш.Мисля, че Textar и АТЕ се вграждат първоначално от БМВ.
На повечето Е46 заводско са JURID (също добра и надеждна марка)
Подкрепям колегите
Аз карам с готяните дискове на Цимерман с дупките+ЕБС грийн стъф накладки
малко офф ама докато си говорим за накладки: грийн стъф-а най-близкото до сток ли е и как е от гледна точка на спиране - в смисъл трябва ли му загряване?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
да,най-близко до сток колите е (до 200кс.) и не му трябва загряване много.Не съм го ползвал на студено-екстремно спиране на студени дискове и накладки но като загрее си спира доста повече от прилично.
Имах предвид под "мирише на бегачка"- с брат ми с неговата РР-ка си направихме една прилична гонка и няколко доста екстремни спирания и накладките бяха във вихъра си-спират много повече и направо "цвъркаха"
П.П.Едит-ето за тези става на въпрос:

Имах предвид под "мирише на бегачка"- с брат ми с неговата РР-ка си направихме една прилична гонка и няколко доста екстремни спирания и накладките бяха във вихъра си-спират много повече и направо "цвъркаха"

П.П.Едит-ето за тези става на въпрос:

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Така и никой нищо не написа за цени,а мисля че има още хора освен мен на които би им било интересно какво струва тази операция!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ros1977 написа:Така и никой нищо не написа за цени,а мисля че има още хора освен мен на които би им било интересно какво струва тази операция!!!
предни накладки Текстар 63 лв, друго още не съм пипал

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
The Edge написа:И аз сложих Текстар и съм много доволен .. до колкото мога да преценя тъй като отскоро съм с Е46, но и на мен ми направи впечатление, че цапат яко джантата та се чудя с тази мекост колко километри ще навъртя ..
Средния живот на датчиците е докато светне лампата за спирачките(накладките)

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
kasico написа:The Edge написа:И аз сложих Текстар и съм много доволен .. до колкото мога да преценя тъй като отскоро съм с Е46, но и на мен ми направи впечатление, че цапат яко джантата та се чудя с тази мекост колко километри ще навъртя ..
Средния живот на датчиците е докато светне лампата за спирачките(накладките)с други думи сменяш датчици при смяна на накладки
не е задължително, аз понякога сменям преди да е цъкнал датчика до диска и така само го местя на новите накадки!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Датчика на накладките (в общи линии една проста жица) е за еднократна употреба.
Когато накладката се износи , самия датчик допира до спирачния диск и лампата светва.
След това този датчик вече е прекъснат и трябва нов.
Теоритично ако си гледаш накладките и сменяш по-рано няма да ти се налага да купуваш датчик , но той е 5-10 лв. и не си заслужава.
Също така , някои си ги махат датчиците - закрепват ги някъде и така те никога не сработват и лампата не светва.
А съм чувал, че някои си ги "рециклират" - запояват наново жицата...
Когато накладката се износи , самия датчик допира до спирачния диск и лампата светва.
След това този датчик вече е прекъснат и трябва нов.
Теоритично ако си гледаш накладките и сменяш по-рано няма да ти се налага да купуваш датчик , но той е 5-10 лв. и не си заслужава.
Също така , някои си ги махат датчиците - закрепват ги някъде и така те никога не сработват и лампата не светва.
А съм чувал, че някои си ги "рециклират" - запояват наново жицата...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Проверете дилърствата на БМВ, имат кампания. Цените на консумативи и ходова част са колкото на алтернативните части, само че гаранцията е доста по-голяма. Аз сменях предни дискове в М Кар и ми ги продадоха по 127 лв. за бройка.
те и да не са в кампания пак са си толкова
даже по 119лв. без отстъпки в Дару
даже по 119лв. без отстъпки в Дару
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Някой слагал ли е налкадки БОШ,проверих в магазина от който си купувам части,имаше само на БОШ цената 60е.
Интересува ме твърдостта,и спирането как са?
Интересува ме твърдостта,и спирането как са?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
аз съм купувал БОШ, но вътре са текстар (по спомен)
само кутийката е БОШ
само кутийката е БОШ
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
На тези си пишеше БОШ и имаха някъв сериен номер,точно на това обърнах внимание.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
боша е компромис,ако не се засилваш,ще ти вършат работа.
зависи и какви дискове
зависи и какви дискове

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3