Виене на алтернатор ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Виене на алтернатор ?

Мнение от boywalking » 01 Май 2010, 19:43

Като си пусна музиката в колата и намаля касетофона или му дам Mute и гледам баса леко вибрира и шуми, (някакъв брум се получава) и е много дразнещо.... един познат ми каза, че ми вие алтернатора и да си взема някакъв филтър (галваничен филтър за сигнал) ако не бъркам нещо наименованието, но като сложа такъв и сигнала направо си отива и тубичката едваааа свири.... какво да правя ?
Хубава маса съм взел от купето, захранващия кабел е 10-12 квадрата
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар

Re: Виене на алтернатор ?

Мнение от metodi80 » 01 Май 2010, 20:01

boywalking написа:Като си пусна музиката в колата и намаля касетофона или му дам Mute и гледам баса леко вибрира и шуми, (някакъв брум се получава) и е много дразнещо.... един познат ми каза, че ми вие алтернатора и да си взема някакъв филтър (галваничен филтър за сигнал) ако не бъркам нещо наименованието, но като сложа такъв и сигнала направо си отива и тубичката едваааа свири.... какво да правя ?
Хубава маса съм взел от купето, захранващия кабел е 10-12 квадрата

Това не е жигула , да слагаш филтри (както някога слагахме на жигулите , за да обира паразитните смущения от двигателя...). Огледай си връзките към алтернатора , а не е лошо и самия алтернатор вътре и по точно диодите. Може да има лоша връзка на диодите. Виж си кабелите на свещите и самите свещи , бубините задължително и те вкарват смущения .... Това е малко скапана работа .... в смисъл трудно е да се хване кое точно от токовете бърка "системата" ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 01 Май 2010, 20:04

някоя кофти маса значи да търся? а за тия диоди - идея си нямам за какво изобщо става на въпрос...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Май 2010, 20:08

boywalking написа:някоя кофти маса значи да търся? а за тия диоди - идея си нямам за какво изобщо става на въпрос...

Най добрия начин е да отидеш в някой ел.сервиз , да включат колата към осцилоскоп и да се проследи една по една ,коя ел.верига вкарва смущенията .... Само , че трябва да е някой , на който му се занимава и знае какво прави ..... Това е моя съвет , другото е игра на тото ....

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Май 2010, 20:17

Да позная ли,че алтернатора ти е Валео,щото и при мене си вие особенно ако има включени консуматори.А и при повечето коли с тази марка алтернатори се получава така-това съм го констатирал с човек работещ в Дарукар.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 01 Май 2010, 20:22

къде да му търся масата или знам ли кво да му правя ? :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 02 Май 2010, 0:16

А трансмитер ползваш ли :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 02 Май 2010, 8:32

Тоя К-р съм го ял ,първо провери чинчовете екранирани ли са ти и близо до + вия кабел ли минават ако си ги разделил или ако чинчовете ти са качествени в което трябва да си сигурен пробвай със друго СД.
При мен ,не в бмв-то , се оказа че нещо се беше прецакало в самото Сд и на баса се чуваше същотот като виене само при запалена кола
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Май 2010, 13:20

Smoocki написа:При мен ,не в бмв-то , се оказа че нещо се беше прецакало в самото Сд и на баса се чуваше същотот като виене само при запалена кола

Имах подобен случай на колата на приятел .... ЦД-то беше Blaupunct , преди да почна да меря каквото и да било , просто измъкнахме неговото ЦД и монтирахме моето на неговата кола и нямаше виене ..... Момчето си купи друго ЦД и проблема се реши ....

Назад към E36