странен звук турбина е46 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- valdesbg
- Потребител
-
- Кара: Partner VTC/Mondeo
- Мечтае да кара: E90 330Xd
Re: странен звук турбина е46 320d
1. С този правопис обиждаш мен и колегите си !
2. Свистене се чува от генерацията !
3. Някои сме си купували чисто нови коли и пак .... сме чували този звук .
2. Свистене се чува от генерацията !
3. Някои сме си купували чисто нови коли и пак .... сме чували този звук .
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Извинявам се за правописа , нямам претенции че съм учител по Български и литература още по малко искам да обидя някой.И не съм тук да давам уроци по Български език нито да търся правописни грешки в писането на другите, опитвам се да помогна.
И никога не съм твърдял че е невъзможно да се чува свистене от генерацията при нови коли, особено има някои марки автомобили на които неможеш да чуеш двигателя от турбото. Искам да кажа че колкото е по нов автомобила толкова е по тихо турбото. Пък и щом казваш че и при нов автомобил има свистене значи колегата не е прав че е за смяна щом се чува каквото и да е от турбото. Това е то турбо свисти си не значи че скоро ще се сменя. Вече ако се чува нещо различно от нормалното тогава трябва да се обърне внимание и може пак да се окаже че не е за смяна а проблема е друг(меката връзка в случая)
И никога не съм твърдял че е невъзможно да се чува свистене от генерацията при нови коли, особено има някои марки автомобили на които неможеш да чуеш двигателя от турбото. Искам да кажа че колкото е по нов автомобила толкова е по тихо турбото. Пък и щом казваш че и при нов автомобил има свистене значи колегата не е прав че е за смяна щом се чува каквото и да е от турбото. Това е то турбо свисти си не значи че скоро ще се сменя. Вече ако се чува нещо различно от нормалното тогава трябва да се обърне внимание и може пак да се окаже че не е за смяна а проблема е друг(меката връзка в случая)
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Благодаря за мненията
консултирах се и с други хора и реших да карам, докато не се появят по-сериозни индикации за "нещо не наред"
за момента си харчи нормално колата, маслото е стабилно, върви перфектно...

- katronski_br
- ентусиаст
-
andrei12 написа:Благодаря за мнениятаконсултирах се и с други хора и реших да карам, докато не се появят по-сериозни индикации за "нещо не наред"
за момента си харчи нормално колата, маслото е стабилно, върви перфектно...

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
На Е 91 2009г. съм чувал как свести турбото,също и на Х5.Ако вие като линейка-турбото ще се сменя!
andrei12 написа:чува се онова "ууу" при отнемане на газта за смяна на предавка (1-2 и 2-3), над 2500 оборота да речем, но най-странното е, че понякога звука го има, понякога не. естествено карах на по по-тихи места така че да може да се чуе, но НЕ ВИНАГИ е налице това нещо
от същото нещо ми се оплака онзи ден един приятел с Е46/ 320дА/ 2003 и точно около 2500 оборота при отнемане на газта се чува въпросният звук. Качихме се двамата и го направи на първият опит и много за каратко. После го търсихме още няколко пъти, но не го направи (естествено).
Мислех да отварям тема, но не бях сигурен, че ще успея да опиша точно проблема, тъй като само един път съм го чувал този звук, така че Благодаря

Доколкото разбирам от това което казват колегите - МЕКА ВРЪЗКА

- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Не знам дали е точно по темата, но съм висял много при двама майстори тенекеджий и като гледам какво правят с колите на хората просто ми е ставало жал за колите (то не е въртене на гуми при студен двгигател те не са ръчни спирачки и др.) така че не се знае какво са правили с колата щом преди да я оставиш да я правят го е нямало този шум.
- th3_b0x3r
- Потребител
-
- Кара: Bmw e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw M3
Значи до вчера имах същия проблем, проблема беше меката вразка
))

- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Моето турбо започна да вие при разтоварване ( като отнема гаста , особено ако преди това съм го вкарал в оботори). Взе да се чува все по - силно и по - силно и след няклолко месеца изкара студената перка на парчета. Оказа се че не съм сменял филтъра за картерните газове , не се е смазвало както трябва , и от там ЛУФТ при фтулките от който се е чувало и въпросното "ВИУУУУуууу...." при разтоварване . Така че за мен колеги , започне ли да се чува , по - добре идете на едно рециклиране и т.н. за да не правите ремонт за доста повече пари след това.
И аз като теб андреи12 си виках , нали върви , какво да му правя , нека си вие .... и сега турбото седи в един плик в коридора , чакащо ремонта си.. .
Успех на всички!
И аз като теб андреи12 си виках , нали върви , какво да му правя , нека си вие .... и сега турбото седи в един плик в коридора , чакащо ремонта си.. .
Успех на всички!
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Ще използвам тази тема ... да не товаря с нова.
След обстойна диагностика ... видях, че при 3000 оборота турбото не надува на 1300 а едва на 1050, виенете за което говорите е на лице, но е тихичко, и при права тръба ... ми се струва до накъде нормално. Проблема ми е там, че като я настъпа ... няма тази тяга... другото което ми направи по-голямо впечатление е... че при откачане на дебитомера ..няма разлика във вървежа (дебитомера дава големи отклонения от сорта на 500 при нормални 1000, при откачането му дори става малко по-добре) ... и при една евентуална смяна на дебитомер ... моеже ли това да повлияе и на параметрите на турбото ? Или просто и 2те са заминали вече ???
След обстойна диагностика ... видях, че при 3000 оборота турбото не надува на 1300 а едва на 1050, виенете за което говорите е на лице, но е тихичко, и при права тръба ... ми се струва до накъде нормално. Проблема ми е там, че като я настъпа ... няма тази тяга... другото което ми направи по-голямо впечатление е... че при откачане на дебитомера ..няма разлика във вървежа (дебитомера дава големи отклонения от сорта на 500 при нормални 1000, при откачането му дори става малко по-добре) ... и при една евентуална смяна на дебитомер ... моеже ли това да повлияе и на параметрите на турбото ? Или просто и 2те са заминали вече ???
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
последните 2 поста са много съдържателни , но ме параноясвате и ще ходя на диагностика 
(чувах Вуууу ,ама тогава беше скъсана меката в-ка) все пак мисля ,че не ме лепи за седалката като хората.

(чувах Вуууу ,ама тогава беше скъсана меката в-ка) все пак мисля ,че не ме лепи за седалката като хората.

- katronski_br
- ентусиаст
-
StratusMC написа:Моето турбо започна да вие при разтоварване ( като отнема гаста , особено ако преди това съм го вкарал в оботори). Взе да се чува все по - силно и по - силно и след няклолко месеца изкара студената перка на парчета. Оказа се че не съм сменял филтъра за картерните газове , не се е смазвало както трябва , и от там ЛУФТ при фтулките от който се е чувало и въпросното "ВИУУУУуууу...." при разтоварване . Така че за мен колеги , започне ли да се чува , по - добре идете на едно рециклиране и т.н. за да не правите ремонт за доста повече пари след това.
Успех на всички!
Твоето ''виуууу'' е друго ''виууу'' не е такова което би спряло след смяна на меката връзка.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Drum написа:andrei12 написа:чува се онова "ууу" при отнемане на газта за смяна на предавка (1-2 и 2-3), над 2500 оборота да речем, но най-странното е, че понякога звука го има, понякога не. естествено карах на по по-тихи места така че да може да се чуе, но НЕ ВИНАГИ е налице това нещо
от същото нещо ми се оплака онзи ден един приятел с Е46/ 320дА/ 2003 и точно около 2500 оборота при отнемане на газта се чува въпросният звук. Качихме се двамата и го направи на първият опит и много за каратко. После го търсихме още няколко пъти, но не го направи (естествено).
Мислех да отварям тема, но не бях сигурен, че ще успея да опиша точно проблема, тъй като само един път съм го чувал този звук, така че Благодаря![]()
Доколкото разбирам от това което казват колегите - МЕКА ВРЪЗКА
Колеги, да не отварям нова тема...
имам абсолютно същите симптоми и влязох в бокса за ремонт на турбо. Оставих колата и не съм присъствал на проверките, но човека тази вечер ме уверява (а му имам пълно доверие, че не ме лъже), че показанията на ход са нормални, турбината си товарела...(дали е така, или не....

За да елиминирам потенциалното ФИУУУУ от тази връзка искам да я сменя, ама тя върви комплект с първото гърне...
Питането ми е откъде и как сте решавали подобни проблеми?
Да допълня само, че самата връзка не се вижда като оплетка, а капсулована ламаринена обшивка (като мн. малко гърне).....

За оригинал от официалния вносител......там ми оферираха +3000 BGN.......

За протокола: 320d, 2003г.
Ще съм благодарен на всякаква информация и помощ
Последна промяна MORSKIa на 14 Май 2013, 23:17, променена общо 1 път
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Сменя се само меката връзка "без" оригиналното гърне(втория катализатор)
реже се заваря се новата и си ОК

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
ivo752 написа:Сменя се само меката връзка "без" оригиналното гърне(втория катализатор)реже се заваря се новата и си ОК
To хубаво, то ясно, че се реже и заваря, ама такава "кутийка" - мека връзка нещо не мога да намеря. А по уверенията от сервиза, ако се сложи връзка само с оплетка, била тя двойна или тройна - то бързо ще даде фира. Носела голяма част от тежестта на генерацията и ще се скъса бързо, бързо.
Затова питането ми е откъде мога да се сдобия с мека връзка, дето е облечена в ламарина, а не само оплетка?
Колегите търговци - ако могат да помогнат....
Явно ще пускам тема в купува
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3