Проблем Скоростна кутия и/или съединител ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Проблем Скоростна кутия и/или съединител ?
Здравейте колеги въпроса ми е малко на "налучкване" ,но го задавам по скоро за да се ориентирам къде е проблема,а не за да го реша чрез форума
... та накратко,карах си аз колата всичко наред навъртях около 150км градско,като имаше малко задръствания малко каране по магистрала абе нормалните неща за голям град... след като се прибрах пред удома и..... тръгвам да включвам задна да паркирам неще
... пробвам пак като припомпих съединителя няколко пъти... пак същото неще (тези опити без напъване на скоростния лост)... третия път с малко напъване и влезе ... но като на жигули с познатия звук.След това пробвах 1/2/3-та същото положение не иска и не иска.Пробвах след 2 дена,запалих я вкарах 1-рва "като утях си" 2-ра пак така задна също... не съм я карал дълго защото ме е страх.
Съединителя не съм го усещал да пребуксува, нито пък като го държа натиснат някакви шумове да има.Скоростната кутия си е малко зле , сълзи отгоре някъде... понякога 1-рва не влиза лесно ,а трябва от 2-ра да вкараш 1-рва...но е рядко...
Ако имате някакви идеи ще се радвам да ги чуя,ще ходя да сменя маслото(долея, силно се надявам да е от маслото
да липсва) както и ако не се оправи ще се ходи за по-сериозни ремонти.
Мерси

Съединителя не съм го усещал да пребуксува, нито пък като го държа натиснат някакви шумове да има.Скоростната кутия си е малко зле , сълзи отгоре някъде... понякога 1-рва не влиза лесно ,а трябва от 2-ра да вкараш 1-рва...но е рядко...
Ако имате някакви идеи ще се радвам да ги чуя,ще ходя да сменя маслото(долея, силно се надявам да е от маслото

Мерси
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: Проблем Скоростна кутия и/или съединител ?
Съединителя високо ли отделя. Може да провериш нивото на маслото в кутията и ниво на спирачната течност.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Да ти кажа мисля съединителя е може би .Поне по спомен при мен не го правеше това ,но съединителя не отделяше хубаво .Провери и течността за спирачките как е понеже има помпа отдолу .Олеква ли ти педала при леко и плавно натискане и случва ли се при каране да хъркат скоростите ?

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ще проверя днес (всички сервизи тука за затворени някакви празници
) спирачната течност,иначе скоростите не хъркат (само 5-та когато освободя и карам по инерция и ако тръгна да вкарвам пак 5-та прехърква ако не съм форсирал малко преди това) а за олекване на педала не съм забелязвал ще отида да я пробвам след малко. Мерси

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега провери си помпата на съединителя. Много е вероятно по описаните симптоми да имаш проблем с нея, според мен ако ти е заминал съединителя ще боксува доста но предавките не би трябвало да влизат толкова трудно.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
dbanchev написа:Колега провери си помпата на съединителя. Много е вероятно по описаните симптоми да имаш проблем с нея, според мен ако ти е заминал съединителя ще боксува доста но предавките не би трябвало да влизат толкова трудно.
Има има ако се е пребал лагера мисля че има и тоя вариянт

6 мнения
• Страница 1 от 1