Колеги помогнете колата пуши
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колеги помогнете колата пуши
Значи колеги незнам вече от къде идва проблема.
Преди около 500км смених маслото и около 200км си беше както си трябва, както преди, но една вечер след като поработи около 10 мин на място и започна да пуши. Като я вкарам в над 3000 и се вижда зад мен облък ако я карам леко или на место си пуши е не е да неможеш да видиш колата но за мен не е нормално бензинова кола да пуши тъка.
Смених:
Масло (в началото си мислех че от там идва проблема, да ама не!!! 5в30 на елф и днес ходих на едно савсем друго място да питам добро и правилно ли е това масло и ми казаха,че това масло е ОК за моята кола)
Свещи, филтри, и даже тук един колега ме посаветва да си видя клапана на картерните газове та даже и него го смених с нов!
Днес ходих на магистралата да я тествам и като я настапих - 3-та,4а-та и 5-та до 140 отзад ви казвам горките коли - огромен сово-син облък !!!
А колата върви супер ! (530и, 2001г. на 141000 реални)
Моля дайте мнение и идеи.
Благодаря
Преди около 500км смених маслото и около 200км си беше както си трябва, както преди, но една вечер след като поработи около 10 мин на място и започна да пуши. Като я вкарам в над 3000 и се вижда зад мен облък ако я карам леко или на место си пуши е не е да неможеш да видиш колата но за мен не е нормално бензинова кола да пуши тъка.
Смених:
Масло (в началото си мислех че от там идва проблема, да ама не!!! 5в30 на елф и днес ходих на едно савсем друго място да питам добро и правилно ли е това масло и ми казаха,че това масло е ОК за моята кола)
Свещи, филтри, и даже тук един колега ме посаветва да си видя клапана на картерните газове та даже и него го смених с нов!
Днес ходих на магистралата да я тествам и като я настапих - 3-та,4а-та и 5-та до 140 отзад ви казвам горките коли - огромен сово-син облък !!!
А колата върви супер ! (530и, 2001г. на 141000 реални)
Моля дайте мнение и идеи.
Благодаря
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Колеги помогнете колата пуши
Колега...хич не е добре това....върви,защото е станала масларка,т.е. харче масло и то доста.Щом е доста пушенето според мен няма да се размине само с гумички
Прегрявал ли си я???

Прегрявал ли си я???

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Не забравяй това което бях ти написал предния път за гарнитурата.... но за сега нещо което можеш и сам да провериш- свали си свещите и ги огледай дали нагара е еднакъв... ако ти харчи масло при всички цилиндри ще е еднакъв, ако само на един цилиндър е черен нагара то това е показателно за наличие и горене на масло в този цилиндър.
Как ти е охладителната система? Да не би проблема да е станал от там с крива глава.
Ако ги нямаш тези проблеми отиваме към водачи на клапани и гумички или сигменти....
Да ти кажа честно изобщо не ми харесва маслото- този ЕЛФ дето си го сложил... аз ако бяха на твое место изобщо нямаше да сложа такова масло!
Как ти е охладителната система? Да не би проблема да е станал от там с крива глава.
Ако ги нямаш тези проблеми отиваме към водачи на клапани и гумички или сигменти....
Да ти кажа честно изобщо не ми харесва маслото- този ЕЛФ дето си го сложил... аз ако бяха на твое место изобщо нямаше да сложа такова масло!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
не е прегрявана и като я карам сега си работи в нормални темп. диапазони.
Еми закарах я тук че и беше време да се сменя и това са сложили. Все пак нали по каталог ги слагат и си мисля че каквото и да сложат щом отговаря на изискванията на бмв значи е ОК. Проблема е че скоро след около 45 дена трябва да се прибирам кам българия и незнам какво да правя. Ако ненамеря до тогава проблема дали мога така да си доливам масло и така да се прибера пак в бг ще я правя. И аз незнам
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Е как ще караш в Германия а колата ти ще дими като димка ? Не мислиш ли че може да те глобат доста солено
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ако проблема е от водачи и гумички на клапани или сигменти можеш да я караш, но ако имаш пробив на гарнитура към маслена магистрала след известно каране ще стане много зле работата...може да омеше масло с антифриз, да направи удър ако се напулни много цилиндъра към който е избила гарнитурата, да направи комшолук м/у 2 цилиндъра и т.н.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Добре какво предлагате? аз о6те преди месец като я видях че пуши и веднага в закарах на сервиз и те ми казаха че всичко е ОК и 4е няма никакъв проблем. Незнам какво са мерили какво са стрували но така ми казаха !!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
такава 530ка 2001г на 130к км няма колега ,твоята е уникат за това пуши така 

Незнам може и така да е колега. Аз я взех миналата година от една разведена жена от Мюнхен на 127000. Книжка за инспектионите и всичко кое,и къде е правено. Колата си я карам в Гремания с немска регистрация и преди да я купя я закарах в АТУ (много известен сервиз тук да и на правят пълен чек) Мисля 4е ако има6е съмнения в това на колко километра е колата щяха да ми кажат. Колата си има и TÜV.
Sorry за лирическото отклонение.
Sorry за лирическото отклонение.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, за сефте ли и сменяваш маслото на колата откакто си я взел, защото имам нещо впредвид?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Много вероятно е да са сипвали присадка за износен мотор, която закърпва положението с износените сегменти за определен пробег, но със следващата смяна на маслото тази добавка заминава и симптомите пак се появяват?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колега , не искам да съм песимист , но като си я взел от жена не си мисли , че колата ще е по-запазена - може и да е по-лошо ! тая п**** много знае какво кара и как да го кара , зимно време сутрин бърза за работа , качва се , пали и газ на аутобана , мотора е още свит , триенето е огромно , износването е значително ! започва се консумация на масло !
пак казвам , дано да няма износване и да се разминеш само с гумички или нещо издухана гарнитура
пак казвам , дано да няма износване и да се разминеш само с гумички или нещо издухана гарнитура

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3