Покупка на кола от Германия/Австрия, въпроси.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на кола от Германия/Австрия, въпроси.

Мнение от queens » 29 Апр 2010, 15:02

Здравейте!
Като че ли ми се очертава патуване през Австрия и Германия идния месец, и ми се иска да огледам някой друг автопазар там. Въпросът ми е, някой случайно да има опит от пазаруването там и къде има относително най-голям избор?
Обмислям варианти Е39 или Е46 от първите няколко години на моделите.
Дали има възможност при такова пазаруване да се мине някъде на диагностика?
Благодаря за вниманието ви и се извинявам ако съм объркал раздела на форума.

Аватар
Кара: lp_play вече не посещава този саит

Re: Покупка на кола от Германия/Австрия, въпроси.

Мнение от lp_play » 29 Апр 2010, 21:35

queens написа:Здравейте!
Като че ли ми се очертава патуване през Австрия и Германия идния месец, и ми се иска да огледам някой друг автопазар там. Въпросът ми е, някой случайно да има опит от пазаруването там и къде има относително най-голям избор?
Обмислям варианти Е39 или Е46 от първите няколко години на моделите.
Дали има възможност при такова пазаруване да се мине някъде на диагностика?
Благодаря за вниманието ви и се извинявам ако съм объркал раздела на форума.

имаш ЛС ;) и ако има нещо конкретно питаи нп
Изображение
Тези, които пишат на кирилица не са "повече" българи от тези, които не го правят ;)
Тези, които не пишат граматически правилно, не го правят защото са неграмотни ;)
Тези, които са "перфектни" в правописа не значи че са културни ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 29 Апр 2010, 22:18

Колега за Германия коли,необятен пазар...Има голям избор на автомобили и от търговци и от частни продавачи.Набелязваш няколко автомобила в един район,препорачвам ти от частни обяви,защото търговците макар и по-малко от нашите но послагват в километри и тн.По голяма част са араби и турци,разбира се има търговци,който са коректни и са си немци,но повечето са айдуци от други националности :mhihi: .А от частно лице може да попаднеш найстина на много елитен и подаржан екземпляр от марката BMW,цените ако купиш направо от собственик са значително по-високи(но и пазарлък има) от тези на търговците,но има найстина доста предимства-фактури за подръжка,гуми,сервизна книжка....Няма да имаш проблем за диагностика,в всеки малко по-голям град в Германия има BMW дилъри и оторизирани сервизи и то по няколко.Ето тук http://www.bmw.de/de/de/general/partner ... earch.html напиши пощенски код и ли града,който ти е най-удобен или който е най-близо до твоя автомобил и ще ти излезнат адреси телефони,звъмкаш за запазваш час,приготяш около 80 евр(+:-) за диагностика,зависи разбира се от града в който я правиш.От моя опит частно лице никога няма да ти откаже преглед,по скоро някой търговец-аребеска или руснак,но и търговците не отказват.Колега надявам се съм бил полезен,за Австрия идея нямам,как стажат нещата не ми се е налагала от там да купувам кола,но съм чувал,че и от там купуват колеги,нека някой по запознат да каже.Успех с покупката и дано скоро се похвалиш с хубава придобивка от марката BMW :yes: Kъсмет колега :driving:

Потребител
Аватар
Кара: E39 98' 525tds

Мнение от divia » 29 Апр 2010, 22:38

Колега моя опит сочи ,че е по уместно да си купиш някоя ударена кола отколкото здрава,така като е ударена поне знаеш защо се продава. Аз вкарвам коли от Австрия и това е моето мнение, дори онзи ден бях докарал една красавица 520и 00' на 89000км леко натисната отпред дадох я на един приятел за 5500лв.

Успех с покупката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Orim4o » 29 Апр 2010, 22:55

Колега аз живея в германия е вече не в Мюнхен а в Дрезден но ако минаваш насам с удоволствие ще ти съдействам с немскиат, с пазърлъка и с обикалянето по автокъщи.
Ако ти трябва помощ и мислиш да се качваш 4ак до Дрезден пиши ми лично ще ти дам тел. и инфо каде и как да се сваржеш с мен.

Иначе успех и късмет

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Апр 2010, 23:03

viewtopic.php?f=1&t=98809
А за диагностиката те съветвам да разгледаш темата Софтуер от форума на Е46 и ако си макло (то е достатъчно) на ясно с неща сам да се заемеш с диагностиката на място. Не голяма философия.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от queens » 30 Апр 2010, 15:20

Здравейте!
Благодаря много за идейте, общо взето и аз така го мислех с набелязаване от разстояние до колкото може и после с гпс-та и обикаляне.
Ще пиша по-нататък евентуално :)

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 30 Апр 2010, 21:48

Orim4o написа:Колега аз живея в германия е вече не в Мюнхен а в Дрезден ...

:OT:
ти си сменил кон за кокошка бе човек :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Orim4o » 30 Апр 2010, 22:35

CheGevara хахахаха не е точно така :)

Предложението за работа беше по добро и неможах да му устоя :) но да ти кажа и тук много ми харесва както на мен така и на фамилията:) Е вярно двата града немогат да се сравнават но според мен не е кон за кокошка а кон за кон :)

:OT:

Потребител
Аватар

Мнение от queens » 01 Май 2010, 4:20

Здравейте отново!
Абе днес на работа ми дойде още един въпрос на ума, а именно :
Проблем ли е ако посетя пазарите през уикенда, по ли е малък избора? към тези които имат опит:
В кои дни ходите на огледи и прочие?
Мерси!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Orim4o » 01 Май 2010, 11:53

Има много автокъщи които неработят през сабота и неделя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Май 2010, 15:46

през уикенда малко трудно ще си вземеш номера колега а и тоя филм да си мъкнете диагностики от тука малко невъзможен ми се вижда в германия и австрия
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Май 2010, 16:12

ако искаш хубава кола ,задължително от човек с пълна сервизна история фактури 2 комплекта гуми и т.н. .. ако ще я вземаш от автокъща по добре я вземи от тука ,все от мангал ще я купуваш и км ще са връщани не си струва разкарването ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 01 Май 2010, 17:16

Добре си се насочил ,колега.
Имай предвид ,че колите от Германия и особенно Австрия имат повече ръжда, но техническото им състочние е по-добро от италианските и са малко по-скъпи.
Братовчедка ми има автокъща в Мюнхен ако се интересуваш ще ти дам координати, но в този град разнообразието е умопомрачително ще ти трябват поне 2-3 дена и съм абсолютно сигурен ,че ще си намериш хубава кола. Ако видиш вълна в някоя кола -бягай знаеш кой я е карал тая кола.
Послушай колегата и си набележи частни обяви от mobile.de през weekend-a да видиш първо тях.
Успех с избора.
ПС
Не подценявай и Българските авто-къщи имаше няколко в Стара загора и във Варна и в Бургас също които вкарват коли само от Германия и Австрия в добро техническо състояние ,разбира се цената е по-висока.
Още веднъж успех!!!

Потребител
Аватар

Мнение от queens » 01 Май 2010, 17:34

bera написа:Добре си се насочил ,колега.
Имай предвид ,че колите от Германия и особенно Австрия имат повече ръжда, но техническото им състочние е по-добро от италианските и са малко по-скъпи.
Братовчедка ми има автокъща в Мюнхен ако се интересуваш ще ти дам координати, но в този град разнообразието е умопомрачително ще ти трябват поне 2-3 дена и съм абсолютно сигурен ,че ще си намериш хубава кола. Ако видиш вълна в някоя кола -бягай знаеш кой я е карал тая кола.
Послушай колегата и си набележи частни обяви от mobile.de през weekend-a да видиш първо тях.
Успех с избора.
ПС
Не подценявай и Българските авто-къщи имаше няколко в Стара загора и във Варна и в Бургас също които вкарват коли само от Германия и Австрия в добро техническо състояние ,разбира се цената е по-висока.
Още веднъж успех!!!

То и на мен са ми в ума частните обяви но от мобиле.де масово обявите са от автооказиони. :dunno:

Следваща

Назад към E39