Разлика в пружини Комби,Седан,Купе,Компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
Разлика в пружини Комби,Седан,Купе,Компакт
Какви са разликите в пружините на различните модели Е36 и какви да си сложа на комбито да се вдигне малко повече .Сложих някакви от седан (че мойта едната здаде багажа и се счупи от долната страна от времето защото беше раждясала)мисля че но ми се вижда малко ниска пък от там от кадето ги взех ми казаха че са били еднакви пружините на седан и комби.Става дума за 6-так М52Б20
Или ако не поне как може да го повдигна малко,с подложки или с пружини от нещо друго.Забелязал съм че на Опел зафира са същите пружини отзад но са малко по високи и мисля да се пробвам да вкарам тях да видя какще седи
П.С сега съм с 15-ки 195/65/15
Или ако не поне как може да го повдигна малко,с подложки или с пружини от нещо друго.Забелязал съм че на Опел зафира са същите пружини отзад но са малко по високи и мисля да се пробвам да вкарам тях да видя какще седи

П.С сега съм с 15-ки 195/65/15

Re: Разлика в пружини Комби,Седан,Купе,Компакт
колега на опелите прожините неса за стока хич по добре си намери за бмв комби и винаги се сменят 2х2 прожините например 2 задни или 2 предни
- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
Като артикулни номера са различни предполагам има разлика и в твърдостта на пружината трябва да са си от комби според мен.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
На външен вид са еднакви, но на комбито задните са проектирани за носят с 30кг. повече от колкото тези за седан и купе, на фона на 1050-1080кг. натоварване на задния мост мисля, че е пренебрежимо малко(поне така го дават по сайтовете за спортни пружини).
А за да я повдигнеш си купи НОВИ пружини за комби.
А за да я повдигнеш си купи НОВИ пружини за комби.

4 мнения
• Страница 1 от 1