проблем с пробката на картера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с пробката на картера

Мнение от Justin » 27 Апр 2010, 15:45

Прочетох дост неща из форума но все пак реших и да попитам.Смених маслото преди месец,преди около седмица ми направи впечетление че имаше леко петно под колата.Не тече сериозно но е от пробката,още като го сменях тоя които го сменя ми каза че била развалена резбата на пробката.Навива някакви неща и каза че щяло да държи,но уви леко започна да каде.Вдигахме я и видях че болта на пробката се върти сериозно и не може да се затегне.Въпроса ми е мога ли да си купя нов болт за пробката или трябва да си търся стругар да ми направи резба.Другия ми въпрос е след като се извади този болт трябва ли да сменям отново маслото или може да се използва същото-сменях го преди месец.Въпроса може да е леко глупав но не съм много вещ в ремонтите.И последния ми въпрос е -някои от Варна има ли да ми каже къде мога да си свърша тази работа.Благодаря ако някои ми отговори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 Coupe 318is
Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)

Re: проблем с пробката на картера

Мнение от Valdio » 27 Апр 2010, 19:03

Аз специално имах проблем с пробката :) моята беше скъсана и едната част беше останала вътре,а другата част се държеше на 1 резба :) яко :)след махането на часта която беше останала , си купих нова пробка от морга ... цената беше по думите на чожека ... "колко дадеш бате" ...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 28 Апр 2010, 14:36

Зависи дали болта е прецакан. Ако в него е проблема ще си намериш друг. Ама ако е каналчето, в което се завива става сериозно. А пък за маслото няма му нищо стига да го преточите в чист съд. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 28 Апр 2010, 15:31

:D Значи , колега първо след като развиеш пробката и събереш маслото ( щото на него нишо му няма , то е прясно), преглеждаш резбата на картера и я почистваш ( прокарваш с подходящ по стъпка и р-р метчик ). Ако е добре след тази операция просто си взимаш нова пробка и си готов. Ако обаче резбата на картера е завлякла , трябва да се пренареже с следващия по глемина метчик и нова пробка по направената резба. Това е в общи линии положението! Успех! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 28 Апр 2010, 18:43

pgv64 написа::D Значи , колега първо след като развиеш пробката и събереш маслото ( щото на него нишо му няма , то е прясно), преглеждаш резбата на картера и я почистваш ( прокарваш с подходящ по стъпка и р-р метчик ). Ако е добре след тази операция просто си взимаш нова пробка и си готов. Ако обаче резбата на картера е завлякла , трябва да се пренареже с следващия по глемина метчик и нова пробка по направената резба. Това е в общи линии положението! Успех! :yes:

Но и за това се иска майсторлък, щото има голяма вероятност да се сцепи самото каналче, тъй като е алуминиева сплав и лесно се пука ... Така, че внимавай с какви майстори се занимаваш. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 29 Апр 2010, 0:08

Колега мога да ти дам един съвет за възстановяване на резбата.Та значи има едни резбови спирални вложки за тази цел,попитай някой стругар или инжинер по металобработване те ги знаят.Аз съм работи с такива и става много добре.

Потребител
Аватар

Мнение от Justin » 29 Апр 2010, 15:25

Благодаря за всички отговори.
А мога ли да си купя нова пробка от магазина,стандартна ли е за всеки модел,че нещо ми трудно да намеря стругар във Варна а и той няма как да ми направи нова след като аз не съм я свалил още

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 30 Апр 2010, 1:41

пробка ще си намериш лесно нова
дано резбата да е ок на картера
аз пострадах така в един сервиз скоро... добре че видях че капе после
Изображение

Назад към E36