Проблем с багажника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с багажника
Тук искам да задам един може да ви се стори малко глупав въпрос
.На БМВ 520 1998г отварят ли им се багажниците от копчето на ключа или само се отключват.А сега за пробелема ми. Аз като го натисна това копче се чува един звук и нито се отваря, нито се отключва
Някакви предложения 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проблем с багажника
Копчето само отключва багажника.Но сам няма да се отвори.Това което чуваш би трябвало да е отключването или заключването.

Отваря се също от копчето - леко се надига капака и остава свободен. На мен не ми работи бутона на капака на багажника и само с ключа и от вътре го отварям. Като натисна бутона на ключа няма нужда нищо друго след това само вдигам капака
Първо нищо не разбрах, защото единия колега казва, че само се отключва, а другия че и леко се наддига за да се отвори(аз също мисля че трява да се отваря, защото на копчето на ключа е нарисуван вдигнат капак
).И определено звука, който чувам не е за отключване и заключване.Просто не мога да го опиша. Нещо като стържене и продължава по-дълго от например-заключването на всички врати и 100% сигурен че е нещо от екектрониката ама като си знам майсторите в града, не ми се ще да им оставям колата за това се надявах да ми кажете ако някой е имал подобен проблем, да каже какво точно е направил, за да мога да ориентирам майстора, да не се налага да ми човърка цялата кола преди да разбере какво не е наред.

Като натиснеш копчето от ключа се отваря багажника, но не се вдига, а само се открехва и после само вдигаш. Същата роля играе и копчето отвътре (долу до лостчето за предния капак). А звука, който се чува е все едно освобождава ключалката. Явно при теб нещо се е прецакало и трябва да се свали 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Еми значи тогава определено има проблем, защото при мен не става абсолютно нищо. Нито се открехва, нито се отключва. Предложения!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Какво да прави багажника при натискане на копчето на ключа/бутона до шофьорската врата (дали само да се отключи или и да се отвори, се програмира в Кар-мемори. За комбитата се програмиа и кое да отвори - капака или стъклото.
Дано е въвеждам в заблуждение, но мисля че и за Е39 беше валидно горното.
На въпроса на колегата, без да отвориш кората на капака и да видиш какво на практика става, не можеш да отгатнеш със сигурност какъв е проблема. Може нещо в механиката да заяжда, може и нещо да е модифицирано след повреда (за да не се влагат скъпи оригинални нови части
) или пък нещо друго.
Отвори и виж.
Дано е въвеждам в заблуждение, но мисля че и за Е39 беше валидно горното.
На въпроса на колегата, без да отвориш кората на капака и да видиш какво на практика става, не можеш да отгатнеш със сигурност какъв е проблема. Може нещо в механиката да заяжда, може и нещо да е модифицирано след повреда (за да не се влагат скъпи оригинални нови части

Отвори и виж.
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
Здравей колага аз имам комби и мога със сигорност да ти кажа, че се отваря се също от копчето - леко се надига капака и остава свободен.Като натисна бутона няма нужда нищо друго след това само вдигам капака. 

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
При мен се чува звук, като от някакво електромоторче, с продължителност малко над 1 секунда. Капака леко се повдига и трябва да го дръпнеш с ръка, за да го отвориш. Според мен също имаш нещо заяло по механизма и трябва да разглобиш и да гледаш какво става.
П.С. При затварянето се чува същият звук и трябва леко да бутнеш капака, а той се дозатваря сам.
П.С. При затварянето се чува същият звук и трябва леко да бутнеш капака, а той се дозатваря сам.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
Еми и аз мисля, че от някакво електромоторче, защото издава някакъв странен звук и не се отваря. Само, че това означава ли че 100% е развалено и ще трябва да го сменям, защото не мисля че са много евтини по прицип тия ел.моторчета. Имах подобен проблем със задното дясно стъкло-не се отваряло(така ми каза предишния собственик) и аз не го пипам. Ама къде качих един колега и той като не знае и го свали и то взе че заседна посредата и не мърда. И като отидох при майстора кво прави там и ми каза че това нещо което движело стъколото имало нужда от раздвижване. Дано и това с багажника да се оправи само от раздвижване
. А и още нещо да попитам. Как така това стълко отзад се отваря, а в същото време вечер като гледам, не му светят там червено стрелките за нагоре и надолу(а всички останали светят) 

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
В самото копче за сваляне и вдигане на стъклото трябва да има лампичка или диодче. Трябва да свалиш копчето и да го отвориш и провериш. Копчето се сваля много лесно. Подпъхваш тънка отверка отстрани и леко повдигаш. Провери и кабелчетата които са закачени за копчето (с куплунг) дали са наред. 

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Колеги ако искате да се отвори напълно багажника ще трябва да си смените амортисьорчетата, а че се открехва от копчето е ясно но на колегата изобщо не се открехва. Колега ще трябва да свалиш кората няма как, но щом чуваш моторчето да издава нормалните звуци, значи по-скоро е механичен проблема и ще трябва да вложиш малко творчество ако нети се дават пари.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
dragohr написа:Колеги ако искате да се отвори напълно багажника ще трябва да си смените амортисьорчетата, а че се открехва от копчето е ясно но на колегата изобщо не се открехва. Колега ще трябва да свалиш кората няма как, но щом чуваш моторчето да издава нормалните звуци, значи по-скоро е механичен проблема и ще трябва да вложиш малко творчество ако нети се дават пари.
Колкото и да ги сменяте тия амортисьорчета капака НЯМА да започне да се вдига сам.
П.С. Спрете да я дъвчите тая тема вече ! Има една купчина такива теми.
13 мнения
• Страница 1 от 1