Светна дюзата
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Светна дюзата
Здравейте колеги,търсих в търсачката за сходен проблем,но за съжаление нямаше такъв.Става дума за двг м51.Проблемът е че днес докато карах,попаднах в едно задръстване,дюзата ми светна,колата започна да притриса в следствие, на което ,аз нещо се шашнах,изгасих колата и я запалих пак.После все едно никога нищо не е ставало.В повечето теми се пише,че имало загуба на мощност и тн,но нямаше такова нещо,вървежа си беше същия.Дигнах капака и видях само,че дюзата е леко влажна с нафта по нея.Погледнах там където влиза кабелчето на дюзата/под колекторите,точно под дюзата/ и единственото нещо е че докато пипах основата много лесно се манипулираше,наляво надясно,с две думи хлабава работа.Повече не я барах да не влоша полужението,защото досега близка среща с дюза не съм имал.Ако някой се сеща от какво може да е проблема и дали в края на кабела на дюзата така си играе,или просто нещо се е разтегнала някак си да сподели ще бъда благодарен. 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Светна дюзата
и мойто кабелче така играе....някой казват да се махне тва кабелче...пък може и да се прогони и да спре да се мандехерца 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Вече имам чувството,че съм някакъв отчелник и никой не иска да говори с мен.
Е все пак мерси,дано да не се появи пак тва индикаторче.От другите теми разбрах,че причината за светването е или проблем в дюза или в гнп,ако светне пак ще диря проблема в тях.Мерси на всички включили се.Ако все пак някой се сети нещо,моля.....

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Затегни кабелчето. Не трябва да е халтаво, а стегнато. Дюзата ако не тече, а омназнява само не я барай.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега лампата на дюзата светва при всякакьв електронен проблем свьрзан с ДДЕ и цялата електроника по мотора.Не свети единственно при откачен темп.датчик на колектора и МАП.
Мини при някои с диагностика да видите какво има в паметта
Мини при някои с диагностика да видите какво има в паметта
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Моята дюза също тече, но с капчица (по съвет от форума) се оправи за сега и кабела стана по-стабилен в основата.
Другия вариант е да караш докато светне пак и тогаз да търсиш проблема. Нещо което се появява и изчезва без изяснена причина е трудно за диагностика и може само да финансираш някой майстор.
Успех
Другия вариант е да караш докато светне пак и тогаз да търсиш проблема. Нещо което се появява и изчезва без изяснена причина е трудно за диагностика и може само да финансираш някой майстор.
Успех
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги,ще затегна кабела в основата и няма да я барам.
Живи и здрави и мерси на всички още един път!
Поздрави
Мирослав П.
Живи и здрави и мерси на всички още един път!
Поздрави
Мирослав П.
Колега, прекъснал ти е сигнала о умната дюза. Не разбрах точно за кой край на кабелчето говориш, но ако е към самата дюза има тема Ремонт на умна дюза успешен е според мен всеки път ( аз лично съм го правил ), струва 2лв. и 2-4 часа зависи. Ако говорисх за другия карай той завършва с букса и сигурно там не преви добър контакт с другата букса ( мъжка и женска ). Не се притеснявай а я дръпни , така че да излезе и другата която е под една пластмасова кора предпазваща различни ел. кабели и ги почисти със контактен спрей. Успех !
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Бе незнам к'во е гледам да не го мисля,светна ми още един път,гася и паля и тва е.Като светна пак отворих капака и нещо пушеше,но....след като палнах пак край.Дюзата не ми капе,само омаслява както се казва.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Що не идеш на диагностика щом е светнала 100% е записала проблема.Може да се окаже и датчик колянов вал както при мен и да си останеш някой слънчев ден на пътя 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Що не идеш на диагностика щом е светнала 100% е записала проблема.Може да се окаже и датчик колянов вал както при мен и да си останеш някой слънчев ден на пътя
Горе долу каква е равносметката, ако е това... ? Питам информативно да имам някаква представа като отида....
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
arr0gance написа:dinozab написа:Що не идеш на диагностика щом е светнала 100% е записала проблема.Може да се окаже и датчик колянов вал както при мен и да си останеш някой слънчев ден на пътя
Горе долу каква е равносметката, ако е това... ? Питам информативно да имам някаква представа като отида....
200лв. нов датчик

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:И какво беше ?
По скоро и какво и Е..

Дюзата светна няколко пъти лятото,както казах по-горе след гасене на колата и палене пак никакви проблеми след това.Много съм го мислил, от какво може да е и единственото, за което се сещам нещо с нафтата....Тогава зареждах от една и съща бензиностанция и се надявам нафтата да е изиграла някаква лоша шега.
Иначе от тогава проблеми никакви,карам си без проблеми, по отношение с дюзата

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Стара тема, но само да вметна. На е30 с м21 и умна дюза светна лампата, почна да притриса и да гасне по светофарите, та проблема е прекъсната връзка. Изключих я от куплунга и колата си работи и без тези сигнали, единственото е, че при запалване се форсира за момент, но не всеки път. Няма нищо фатално явно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2