въпрос за неоригинално CD в е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: въпрос за неоригинално CD в е39

Мнение от Николай Диянов » 27 Апр 2010, 11:43

Еми то и моето е такова колега и точно на това ме е яд. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Апр 2010, 13:17

Туй нещо ако ми беше в колата, щеше да е егати дразнителя, първо него щях да гледам като влизам в колата. Никога не бих направил такъв "ъпгрейд".
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 27 Апр 2010, 13:28

Еми да колега, ама оригиналното аудио каквото и да ми говорите не струва. И колоните в колата да смениш с по-добри пак същата работа. Друго си е да сложиш един як плейър, ама става и малко грозничко, ама човек не може да има сичко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 27 Апр 2010, 13:36

Николай Диянов написа:Еми да колега, ама оригиналното аудио каквото и да ми говорите не струва. И колоните в колата да смениш с по-добри пак същата работа. Друго си е да сложиш един як плейър, ама става и малко грозничко, ама човек не може да има сичко.

ако слушаш само радио на него може и така да ти се стори, подай му хубав сигнал и пак ще си говориме, направо му разказвате играта на интериора като сложите някъв друг плеър освен оригиналния
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 27 Апр 2010, 17:39

За мен ако става дума и като визия не ми харесва оригиналното ЦД :mhihi: (само навигацийте стават...) и нашето решение не е красиво изобщо даже (като това на снимката даже все едно гледам моята кола само,че ЦД-то е друго :mhihi: ) но звука си е съвсем друг... а и лично аз дума неможе да става за фабричното ЦД... 2 киловата отзад, да ги съсипя с "звук"... не мерси по добре да ми е грозно :twisted: :mhihi: ако колегата направи нещо интересно с тапицера,може да разкрасим допълнително нещата ,да не е гола пластмаса само :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 27 Апр 2010, 20:54

Колеги който каквото и да обяснява оригиналното цд въобще не струва. И е напълно нормално- то е било актуално 2000г. Въобще не може да се сравнява с едно цд висок клас от да кажем 2009- нито като чистота на звука, нито като възможности и фина настройка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 27 Апр 2010, 20:57

Колеги да добавя, че днес бях при тапицер и останах малко разочарован. Тоя човек въобще не беше креативен, да не говорим, че и материали му липсваха. Сега в края на тази седмица ще ходя към Пловдив и там имам един познат тапицер, да видим какво ще стане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 27 Апр 2010, 21:05

излиза че тая пластмаса за радиото не е измислена в китай ,а си е плод на бмв за някъкъв вид радио навигация и цената е 40 евро :D
MTcyMjI2X3A=.png
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 27 Апр 2010, 21:22

Ами колега те тая пластмаса я слагат винаги като се сменя оригиналното цд с неоригинално.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 27 Апр 2010, 22:28

тая дето я купуваме поне аз( за 14 лв) си копира оригинална бмв част , и аз имам такава ,щото оригиналната касетка е с много грозен звук пък и имам жвц ексад с тъчскрийн и т.н. от старата кола
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 28 Апр 2010, 9:09

Имах преди 2 г. едно Sony в предишната си кола(Golf3), беше доста як модел, помня някъде над 300 лв. беше. Е, ново, последен писък на модата за тогава (съвсем неотдавна), да не мислите че е било нещо кой знае какво звученето в колата? К'во като е Golf3. Какво очаквате, звук като в концертна зала? Фабричните звукови системи за качествен звук се казват например BOSE при AUDI. Един мой френд искаше да прави такава трансплантация от А6 към 525D. И до днес си жали за тази музичка, ама... Всеки е свободен да слага каквото си иска в колата, важното е да е доволен. Но за т.нар "як" саунд, незнам кой какво разбира под това. Дали да дъниш баса, тъй че да се отлепя задния капак или да слушаш силно, че да те чуват през две преки, незнам. В сегашния ми вид, колата си свири, сичко се чува, ниски, средни, високи, за мене качествения звук е свързан с това, на ниско усилване, да имаш ясно звучене, не замазани баси, а открояващи се високи примерно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 28 Апр 2010, 11:04

Тука колеги нещо малко са отклонихме от темата май- не е за това кое свири по- добре оригиналното или неоригиналното, ами да дават колегите свежи идеи и мнения за това как може да се позамаже проблема с грозната пластмаса при неоригиналното цд. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 28 Апр 2010, 15:57

Николай Диянов написа:Тука колеги нещо малко са отклонихме от темата май- не е за това кое свири по- добре оригиналното или неоригиналното, ами да дават колегите свежи идеи и мнения за това как може да се позамаже проблема с грозната пластмаса при неоригиналното цд. :)

За което, сори.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batence » 01 Май 2010, 17:05

Здравейте!Оригиналното радио свири доста прилично стига да има добър източник на сигнал,ако слушаш радио или касета няма как да свирне добре,но ако имаш чейндър или адаптор за USB,си свири доста добре дори ще ти показва името на изпълнителя и песента на дисплея на оригиналното радио ето и едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=L2DZMvJi ... r_embedded
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Май 2010, 16:49

Я скивайте колеги: http://cgi.ebay.at/Doppel-DIN-Radioblen ... 2c53b7e84b

Туй нещо го виждам за 2DIN система, ама пусто , тя май не влиза, пречат духалките на парното.

ПредишнаСледваща

Назад към E39