Развитие на случая с Любо Мегов и с какво можем ДА ПОМОГНЕМ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Развитие на случая с Любо Мегов и с какво можем ДА ПОМОГНЕМ?

Мнение от THUNDER » 05 Окт 2005, 16:10

Здравейте колеги!

В тази тема искам да разберем дали има някакво развитие по делото и най-вече с какво можем В МОМЕНТА да помогнем на Любо Мегов и колегите му :!: Помня, че преди време имаше тема по въпроса, с банкова сметка за събиране на средства по делото, но оттогава минаха доста дни... Можем ли да помогнем с някаква подписка, отворено писмо до институциите, да организираме митинг и т.н. ?... В този смисъл, въпросите ми са насочени към съпругата на Любо и тези от вас, които поддържат връзка с нея и роднините му.

Реших да пусна тази тема, съзнавайки риска някои от вас да кажат, че нямам това право при все, че не познавам Мегов. Това е така, но именно от сайта на Любо Мегов аз разбрах за съществуването на BMW Club Bulgaria, съответно и за форума ;) На тези страници аз "усетих" ентусиазма и любовта му към марката, които смея да твърдя, ме заразиха и запалиха още по-силно по Баварската марка :!: :!:

Сигурен съм, че далеч НЕ съм единственият повлиян от него човек - вие го знаете по-добре от мен ;)

Очаквам информация!
Последна промяна THUNDER на 05 Окт 2005, 19:37, променена общо 2 пъти
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 05 Окт 2005, 18:34

нямам информация но подкрепян новата стара идея. Трябва много хора да го прочетат това
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 06 Окт 2005, 11:45

Наистина позабравихме ги тези неща.
Дайте някакво инфо по въпроса, все пак това са наши сънародници,
задържани против волята им... без поддържка и помощ. Независимо
виновни или не (аз лично съм убеден, че са абсолютно невинни) нека
да ги подкрепим с каквото можем!!!

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 06 Окт 2005, 16:33

Ако можем да помогнем с нещо да го направим.Все пак сме хора и трябва да си помагаме с каквото можем.
Niki Lauda

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 06 Окт 2005, 18:10

Последното което четох бе са осъдени,но са излежали по-голямата част и другия месец трябва да ги пуснат

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 07 Окт 2005, 19:17

Дано наистина пуснат хората поживо поздраво, че е една гадна история това.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 07 Окт 2005, 19:31

ICE написа: Независимо
виновни или не (аз лично съм убеден, че са абсолютно невинни)

oнзи ден зададох въпроса на Тъндър от къде знае той виновни ли са невинни ли са
ама ти па с тая реплика напрао ма разката.
според вас ако са виновни пак трябва да ги пуснат сигурно или аз нещо не разбирам правилно какво сте написали!??!
:?:

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 07 Окт 2005, 19:56

F-14 написа:...според вас ако са виновни пак трябва да ги пуснат сигурно или аз нещо не разбирам правилно какво сте написали!??!
:?:
Според мен хората живеещи извън пределите на БГ имат много грешна представа за българите (примерно: Италия, Испания, Австрия и т.н.). Това е така, защото голяма част от щъкащите из Европа (и не само там) са цигани, крадци, търговци (със съмнителна дейност) и хората мислят, че расата ни е мургава, или че всички сме крадци и т.н.
Значи почти навсякъде подхождат към нас с едно такова недоверие, с предварителна нагласа.... По-лесно е някой българин да е изкупителна жертва при нужда отколкото някой европеец! Ето ти пример с атентата срещу Папата... Все още ни спрягат. Има още безброй примери, но да свършвам , че сме много оф-топик!
Кой разбрал - разбрал, който не е - да е!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 08 Окт 2005, 10:41

ICE написа:[quote="F-14! Ето ти пример с атентата срещу Папата... Все още ни спрягат. Има още безброй примери, но да свършвам , че сме много оф-топик!!

извинявайте са :OT: обаче нещо не схванах имаш съмнения че имаме пръст или кво?
наскоро гледах филм по въпроса та ми стана любопитно.
иначе за останалото си прав но държа да ти кажа че не е незаслужено всичко това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 08 Окт 2005, 11:08

F-14 написа:не е незаслужено всичко това
Имаш предвид папата, или Любо Мегов, или "представата за българите"? Или трите заедно? :roll:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 08 Окт 2005, 15:44

ЗА всичко това, какви са българите извън България, говори...
Вчера (07.10.2005) гледах новините... и к'во в Щатите са задържали българин, затова че е откраднал кредитна карта и нататък вие си знаете!!!
Сори за Оф-топика!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 08 Окт 2005, 18:27

ivantchoG написа:
F-14 написа:не е незаслужено всичко това
Имаш предвид папата, или Любо Мегов, или "представата за българите"? Или трите заедно? :roll:

доста от българите в чужбина правят много тъпотии.имам доста пресни примери за това.сякаш са си в къщи.
имах в пред вид и папата,за чиито случай наскоро раздуваха как ние сме нямали "пряка" връзка ,но сме имали косвена.
а за Мегов не знам.Просто бях крайно учуден като Тъндър ми заяви че бил невинен.Той бил сигурен.Че аз понякога на себе си не вярвам,какво остава за познатите ми,а той дори не го е виждал този човек...
А пък съдейки на какви хора се е доверявал преди...той си знае: "АЗ съм човека" ....
стори ми се малко наивно да защитава някой който може да е виновен/разбира се може и да не е ама май ние няма как да знаем!???/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 08 Окт 2005, 23:00

Тази информация, и по конкретно линковете в нея, дали си ги погледнал? Срещал съм се с Любо Мегов, за кратко действително, не го познавам отблизо, но има интересни факти, които може да ти променят малко представата поне за неговия случай.
Със Сергей Антонов също съм се срещал отдавна - половин човек беше. Италианците са му взели здравето. Но може и да играе ...
Както и да е, стори ми се, че визираш конкретно Мегов (все пак темата е за него)
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 09 Окт 2005, 13:08

еми ще си излежат присъдата и ще се върнат, май не са виновни ама като имаме държава на която не и пука за гражданите й кво да се прави ? Като се върнат им пожелавам да докажат невинността си, да осъдят арабите, после да осъдят и нашата държава в Страсбург и да вземат някво по-сериозно обезщетение :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 14 Окт 2005, 11:20

Здравейте !

От няколко дни не съм преглеждал темата (просто при търсене на нови мнения НЕ ми излизат такива за нея...) и сега виждам, че се е разразил спор "Виновни или не?" - колеги, пуснах темата със съвсем РАЗЛИЧНА цел, която описах вътре: ДА ПОМОГНЕМ с каквото можем :!:

Никъде не съм говорил за вина :!: Не се изявявам като адвокат :!: Желанието ми е ПОНЕ да получим инфо за делото и медиите да си "спомнят" за случая, виновни или невинни ще реши съда :roll: ... Защото мисля, че е нормално държавата да покрепя и осигурява защита на своите поданици зад граница, особено при такива обстоятелства или греша :?: :?: Това е нейно ЗАДЪЛЖЕНИЕ, без значение от изхода н процеса и последиците :!: Няма да давам примери, пределно болезнено друго ткова дело тече от няколко години... А колкото и "тиха" дипломация да се води, задължение на медиите е да информират нас, техните сънродници, за хода на делото и тяхното състояние :!:

Ако досега НИКОЙ от прочелите темата няма конкретна информация, касаеща хода на делото е много СТРАШНО пичове :( :confused:... Не искам да си представя ако на мен се случи нещо подобно в чужбина и съм в ПЪЛНА изолация :( :shock:

Въпреки това все още се надявам някой да се свърже със съпругата на Мегов и да напише два-три реда тук :roll: :!: Но ако и тя няма връзка с него - тогава е наистина СТРАШНО ...

Ние от своя страна можем да проявим солидарност и съпричастност, а не да говорим за вина и българщина :!:
Ключовата дума тук е "ПРОЯВЯВАМ", "СЪЧУВСТВАМ", което в случая е обратното на "АПАТИЯ" :!: :!:
Последна промяна THUNDER на 14 Окт 2005, 11:25, променена общо 1 път
Live and let Die!

Следваща

Назад към Основен Форум