Маслен обрегач на веригите на 318 тдс
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
Маслен обрегач на веригите на 318 тдс
Здравейте,колеги въпроса ми е следния преди време писах за едно странно чукане от мотора н не тук а в Е36 но мисля че тук има по компетентни колеги ,след като бях подменил почти всичко по мотора и веригите но без обтегачите. Къде ли не ходих и какво ли не правихме с колегата ( Dream_BMW) и така чукането си стой искам да припомня че чукането е металическо отсечено и то се появява само като стопли много добре колата или като стане много рядко предполагам маслото,в движение когато подам гас се чува но по осезателно на голяма предавка с ниска скорост и при подаване на гас когато колата тръгва да набира се чува но до определени обороти а когато върна гасна почти спира.Днес отново с същия колега отваряхме капака на глава за да видим дали е зацепена добре колата след като имаме вече необходимите инструменти и така колата си беше зацепена добре но когато затягах запчатката на вала се чу страно исчукване и споменатия по горе колега взе инструмента с който се натиска долния водач на веригата между помпата и разпределителния вал,се чуваше чукане от обрегача или от нещо там под водача.Сещам се,че там обтегача е с пружина и едно буталце което натиска водача.Този обтегач там маслен ли е и има ли нещо общо с маслото понеже ми казаха,че може да е завлякло бутало и да да цъка така но студена не го прави а когато стобли много добре и то на место се чува много който има идея дали може да е от там моля да сподели с нас.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Маслен обрегач на веригите на 318 тдс
а дали може да чука от него от буталцето което успокоява горния обтегач
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колега щом си сменил само вериги без обтегача със сигорност ти тропа от него.По принцип два обтегача изкарват живота на едни вериги от 300-350000 км.Като сменяш сменяй всичко банани успокоители зъбни колела за да стане работата както трябва иначе ефекта е на лице при теб - нулев 

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
е да така е колега много си прав но когато майстора ми казва не ти са за сменяне колелата а само веригата и аз ок.А сега чука много странно осебенно когато загрее чука много металически като контакт метал с метал,казаха ми първо бутални болтове но аз ги сменях заедно с сигментите,после било биелни лагери смених и тях но чукането си остана.Сега ми казаха,че може да е завлякло бутало но звука е много тънак металически направо звънящ като загрее и то на свободна не на скорост (дзън-дзън) и така и не знам дали може да е найстина завлякло бутало но студена почти не се чува а като загрее тогава
- dinozab
-
-
Локализирай звука с една дървена пръчка на ухото и опирай на различни части от мотора ще установиш от къде ти идва звука 

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
а ако е завляклко буталото как мога да го остановя без да отварям мотора евентуално,къде може да да се локализира звука за завлякло бутало от картера ли
- dinozab
-
-
До дюзата на всеки цилиндър.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
ок колега ще го опитам това ще го пробвам с пръчката дървената и до дюзите но преди време опитах както работи на тихи обороти мотора развивах от дюза на дюза спирах нали притока на гориво но никаде като че ли не се чу да изчезне чукането,не знам дали има нещо общо с това така дали може да се разбере дали чука завлякло бутало,и благодаря ти за съвета ще го пробвам 

9 мнения
• Страница 1 от 1