Масло за двигателя, скоростната кутия и диференцияла

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Масло за двигателя, скоростната кутия и диференцияла

Мнение от doomy525 » 26 Апр 2010, 9:30

Здравейте колеги,
Тея дни трябва да сменям маслото на двигателя, обаче се реших да сменя и на скоростната кутия и на диференцияла тъй като не съм ги сменял тях никога. Някой може ли да ми каже за двигателя какво масло е най подходящо, както и за скоростната кутия и диференцияла ? ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Масло за двигателя, скоростната кутия и диференцияла

Мнение от E30_DK » 26 Апр 2010, 11:06

Понеже и аз съм на същата тема за мотора взех 5W40 от Дарукар(БМВ масло, Castrol мисля, че е) въпреки, че познати ме съветваха да сложа 10W40 понеже моторите ни не са вече на по 100хил. км и щяло да гори повече от по-рядкото масло, но аз предпочетох да избера него защото зимата при студен старт има по-добри защитни свойства - това научих от изписаните теми по въпроса. т.е. тук избора е твой :)
За скоростната кутия(моята е ръчна) има варянти - най-точно ще разбереш какво е маслото за твоята кола като погледнеш скоростите отдоло... има лепенка до пробката за наливане - на нея пише какво масло се ползва. Ако и ти си с ръчни скорости предполагам, че ще ти трябват 1,3л. масло MTF-LT-2, което е около 50 лв./л. :shock: Попринцип пише, че не се сменя, но едвали производителя е смятал, че колата ще се кара безбой км в БГ(мое мнение) :lol:
Тук сега искам и аз да си задам въпроса към по-запознатите - намерих спецификацията от нета на MTF-LT-2 - SAE 75w80 API GL-4. Потърсих масло с тези означения от други търговци и намерих ТУК например такива масла на двойно по-ниска цена :shock: . Каква е разликата м/у това масло от Дурукар и това на Промобил... или само в цената има разлика?!?
За маслото на диф.-а на Е39 ме посъверва познат от Дарукар да не го "барам" - нямало нужда! :confused:

Назад към Сервизно обслужване на БМВ