Помощ за Motronic 3.1 PinOut/DataLink PinOut
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за Motronic 3.1 PinOut/DataLink PinOut
Здравейте колеги,
Не успявам да намеря пълния пинаут на мотроник 3.1 еку-то, в нета намирам само откъслечна информация, както не успявам да намеря пълния пинаут и на диагностичния конектор на не-ОБД колите - за кръглия конектор отпред при мотора от който се зануляват сървисите става дума.
Интересува ме в частност сигнала от еку-то към оборотомера на таблото - на кой пин излиза и какъв е - форма, честота, амплитуда. На някои места пише че същия този сигнал излиза и на пин на диагностичния конектор(пин 20, ако не греша).
Става въпрос за монтаж на газов инжекцион и съответно търся читав вариант откъде да се върже да чете оборотите.
Поздрави
Не успявам да намеря пълния пинаут на мотроник 3.1 еку-то, в нета намирам само откъслечна информация, както не успявам да намеря пълния пинаут и на диагностичния конектор на не-ОБД колите - за кръглия конектор отпред при мотора от който се зануляват сървисите става дума.
Интересува ме в частност сигнала от еку-то към оборотомера на таблото - на кой пин излиза и какъв е - форма, честота, амплитуда. На някои места пише че същия този сигнал излиза и на пин на диагностичния конектор(пин 20, ако не греша).
Става въпрос за монтаж на газов инжекцион и съответно търся читав вариант откъде да се върже да чете оборотите.
Поздрави
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Помощ за Motronic 3.1 PinOut/DataLink PinOut
Вземи отиди на диагностига, че така както пишеш направо ме плашиш, някви честоти, амплитуди. Ако си нямаш хабер от електроника изобщо не бутай, че ще търсиш доста скъпи части.
Ето колега 87 и 88 пин.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ето и схема на data link conector.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
NikiNikolov написа:Вземи отиди на диагностига, че така както пишеш направо ме плашиш, някви честоти, амплитуди. Ако си нямаш хабер от електроника изобщо не бутай, че ще търсиш доста скъпи части.
Благодаря за смисления отговор колега.
Имаш ли препоръка къде точно да ида на диагностика, че да ми дадат по една разпечатка на пинаутите на еку-то и диагностичния конектор? Досега като съм ходил, все не ми дават ....
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Нищо не ми пречи да ти дам, просто ми трябва каква ти я колата, но май по-добра на ЛС.
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
axl написа:NikiNikolov написа:Вземи отиди на диагностига, че така както пишеш направо ме плашиш, някви честоти, амплитуди. Ако си нямаш хабер от електроника изобщо не бутай, че ще търсиш доста скъпи части.
Благодаря за смисления отговор колега.
Имаш ли препоръка къде точно да ида на диагностика, че да ми дадат по една разпечатка на пинаутите на еку-то и диагностичния конектор? Досега като съм ходил, все не ми дават ....
Защо питаш за диагностика като колегата по горе ти е дал нужната информация

На диагностичния куплунг на 1 пин ти е TD сигнала който ти трябва

Аз винаги от там хващам за да не търся схеми на разни ЕКУ-та като теб сега

Който ти го слага ГИ си знае какво да прави, защо се занимаваш с щуротий

След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- DANGER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за кеф

Благодаря на всички за инфото, мисля че научих това което ме интересуваше.
Поздрави
Поздрави

10 мнения
• Страница 1 от 1