Обезопасяване против крадци...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Обезопасяване против крадци...

Мнение от ALFA155Ts » 25 Апр 2010, 22:24

Здравейте колеги предвид зачестилите кражби и посегателства над любимите ни автомобили :banghead: Нека да споделим мнения и идеи кои какви мерки е взел да обезопаси възли и агрегати от автомобила си против крадци да си бъдем полезни един на друг става вапрос за Емблеми, Тазове, Джанти, Огледала, Лайсни, Халогени, и така нататака кои как ги е захванал? Идеята е поне като тръгнат да крадат измикярчетата поне да го счупят и остане някакво парче иначе застрахователите не плащат липсващи детайли. :dunno:

Примерно на моята кола захванах емблемите и огледалата с черен силикон на Wurth върви с един праимер. Та първо ги обезмаслих детайлите намазах след това с праймера той е за да може да се захване по добре силикона за боята залепих ги. Тасовете ми стоят в багажника чудя се как по яко да ги захвана :kuku: напрао ни карат да полудаваме тея измекярчета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Обезопасяване против крадци...

Мнение от NAPSTERS » 25 Апр 2010, 22:58

истината е ,че колата трябва да е на охраняем паркинг и да не се оставя без надзор. иначе чакаи от застраховател да покрие зялата стоиност от щетите. все още несъм чул някои да се е похвалил от застраховател. каквото и да напрвиш решат ли да ти крадът от колата спирка няма :ranting: :dummy:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 25 Апр 2010, 23:16

Колега и при мен огледалата са с черен Wurth,който мога да кажа е доста здрав и ако тръгнат да крадат огледалата,ще ги счупят почти сигурно :yes: .Емблеми не сам лепил,но мисля за мое спокойствие и тях да обработя :mhihi: Бях чел в някоя тема,колегите имат и система относно фаровете,но нека някои,който го е правил да каже.А иначе вечер колата на сигурно място, а през деня на късмет.Има доста колеги,които за патили и то не веднъж,имайки предвид цените на тези части направо... :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 26 Апр 2010, 2:22

Ами колеги отървия няма. Аз моите две красавици на паркинг ги държа и според мен това е едно добро решение. Не че е 100% сигурно но е доста по-добре отколкото да стоят на улицата. Иначе колкото до здравото закрепване на детайли- колеги колкото и да ни се иска не може да облепим цялата кола в силикон и да намацаме всичко-просто не става. А пък и ако трябва да се маха лепения детайл става трудно. Решение е полицията да земе да си върши работата стойностно и вместо да зачестяват кражбите да земат да намаляват като ги изловят тия измекяри и изроди(да не се изразявам по-лошо). :ranting:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Апр 2010, 7:22

Колеги,струва ми се че всичко това е вече коментирано в тази тема : viewtopic.php?f=35&t=183152

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 26 Апр 2010, 18:32

Правилно май се повтаряме :P .
Изображение

Назад към E39