помагайте,странен проблем с паленето!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivelinpetkov
- Потребител
-
помагайте,странен проблем с паленето!
Здравейте колеги!От скоро карам е 39 525тдс. Имам следния проблем. Колата си пали супер нормално в 99% от случаите,но понякога,когато завъртя на контакт,светва таблото и в момента ,в който врътна ключа няма никаква реакция на стартера. Връщам ключа и пробвам пак и ми се губят всички тоци,просто не светва таблото въобще. Първия път отворих багажника,извадих клемите(бяха стегнати),пак ги вкарах и запали веднага. И сега когато го прави,правя същото с клемите и пали веднага. Ходих на майстор,но не е от стартера,какво може да е.
Друго,което ме притеснява е,когато ускорявам имам големи вибрации в скоростния лост и понякога като освободя,скоростния лост започва да се тресе и двигателя също променя работата си. А колата си ускорява перфектно,няма проблем,не се тормози.
Ако ми дадете съвет ще съ ви благодарен!
Лека и безаварийна!
Друго,което ме притеснява е,когато ускорявам имам големи вибрации в скоростния лост и понякога като освободя,скоростния лост започва да се тресе и двигателя също променя работата си. А колата си ускорява перфектно,няма проблем,не се тормози.
Ако ми дадете съвет ще съ ви благодарен!
Лека и безаварийна!
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: помагайте,странен проблем с паленето!
За паленето да ти кажа според мен е от не добра маса... имал съм две коли с подобен (да не кажа същия) проблем и при двете беше това причината 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
sean-john написа:За паленето да ти кажа според мен е от не добра маса... имал съм две коли с подобен (да не кажа същия) проблем и при двете беше това причината
Ако е от това капни малко масълце на клемите, а това за тресенето сигурно е от маховика и аз го имам тоя проблем за сега го решавам като увелича музиката в колата ,ще видим кога ще дойде ред и за него.
Успех.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Има вероятност да ти е също от патрона за ключа (клеморед му викаха едно време). Направи и една диагностика и ако има записана грешка - Klemme R, значи е от него.
- ivelinpetkov
- Потребител
-
Благодаря за мненията колеги,ще пробвам с масло на клемите. И дано маховика ми изкара повечко време, че доколкото разбрах не е много евтин. Някои знае ли между другото актуална цена на маховик със съединител. Един приятел ми каза, че може да ми поръча от Германия някакъв комплект за 400лв., с който съединителя ми ставал опростен т.е. няма вече да го има този демферен маховик ,или нещо такова. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПОДОБНО НЕЩО!
- EffecT
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS
Аз имах същият проблем с паленето. И по съвет, с шкурка леко се изшкурват клемите на акомулатора а, след това с малко масло се почистват.
От тогава проблеми не съм имал.
От тогава проблеми не съм имал.
Когато малките хора, започнат да хвърлят големи сенки, значи залезът е близо !
- ivelinpetkov
- Потребител
-
Затегнах си здраво клемите и от тогава всичко е ок
Дано в това да е било проблема!

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
ivelinpetkov написа:Затегнах си здраво клемите и от тогава всичко е ок![]()
Това си е

- ivelinpetkov
- Потребител
-
Благодаря на sean-john
и на всички други колеги,разбира се включили се в темата!

9 мнения
• Страница 1 от 1