Проблем с дебитометара

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с дебитометара

Мнение от JBL » 23 Апр 2010, 23:33

Колеги,имам един много гаден проблем.БМВ-то ми взе да мини оборотите като си махна крака от гаста.Устаноих,че като откача буксата на дедитометара спират да играят,като я закача и веднага почват да се менят чак иска да угасне.Сащо така карам на 3 скорост с 2000 оборота колата почва да лашка да предрапва,но без да се менят боротите. Мачех се да чистя дебитометара но няма разлика.Дай те някой савет какво може да се наптави.От какво може да се получава това лашкане.Благодаряви предварително.

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Re: Проблем с деитометара

Мнение от angel_lalov » 24 Апр 2010, 9:52

с какво го чисти при мен стана с един спрей но съм с М44б19и май е с МАФ!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i седан 1993г.

Мнение от ratamahata » 24 Апр 2010, 10:00

Отиди на една диагностика, вместо да се чудиш от какво е. Ако проблема е в дебитомера, ще излезне като грежка. Иначе ако дебитомера е дал фира, колкото и да го чистиш, ще си е все същото :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Мнение от DANGER » 25 Апр 2010, 9:03

Aз си мисля, че е сондата, като откачиш дебитомера колата влиза в сервизен режим и работи по някакви заводски настройки при които не се интересува от сондата доколкото знам. И аз съм си правил експерименти когато имах същите проблеми, откачих дебитомера и не играеха оборотите, след това откачих само сондата и пак не играеха, на диагностика само сондата излезе като повредена, смених я и се оправиха нещата. Но при теб може да се окаже друго така че, най-добре отиди на диагностика.
Кефа цена няма!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Re: Проблем с дебитометара

Мнение от bijona » 25 Апр 2010, 11:36

Аз карах до скоро една е36 и имах същия проблем но се оказа гофрирания маркуч който излиза от въздъшния филтер!Беше нацепен и гълташе въздух оборотите се губеха много гадно!залепих го с силикон при гофрираната част кадето беше спукан и се оправи като го продадох вървеше много добре!Успех! :yes:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

Потребител
Аватар

Re: Проблем с дебитометара

Мнение от JBL » 27 Апр 2010, 22:37

Мерси за отговорите.Ходих на диагностика и ми излезе че ламбда сондата е издала багажа.

Назад към E36