За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче

Мнение от Sharo » 23 Апр 2010, 15:32

акоп фланеце не е точен по централния отвор винаги ще има биене, защото е много трудно да нацелиш джантата да е баш в средата.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2010, 15:44

Даммм момчета последно развитие по темата отново негативно.

Прави сте които казвате че НЕ трябва да има луфт. Нито между фланеца и главината нито между центриращия кант и джантата. бай Данчо от Лозен му е малко училището очевидно на човеко и не знае как се правят автомобилни фланци. -> на въпроса : човек защо си оставил луфт - он вика: Ми щото ръжда ще избие трябва да е леко хлабаво и аз като лакомо мече виждам само борбета на колата и грам мисловна дейност не върви. Усмихвам се и си ги взимам - да ама нееее.

Както иван каза ще се мъчим до последно да ги спасим тия, с метална втулка откъм главината и аз си незнам какво за централния на джантата - а ЛУФТ-а е 1мм МАКС по дяволите :mhihi: .

Що да си купувам нови е мой варненски м тех 2 ? Тия засега са ми на 30лв. и за нищо не стават :mrgreen: :mrgreen: ако караш под 130. Пък и шипинг от варна ала бали, та да търсим хора за отстъпки, на вълка знаеш ли що му е дебел врата ? То ако знаех че стругаря ще се издъни дали щях да ида при него - приказваш и ти колкото да не мълчиш. 30лв. за фланец от Дуралуминий много ли ти се виждат.бай Данчо ако не ги беше окепазил тва е цената :lol: сега само може да гадаем дали ще ги спасим.

Има 1 добра страна - тия с металите склада имат много материал и вече знам при кой стругар да отивам - Ванко утре сутринта сме там :bchug:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 23 Апр 2010, 15:46

анджек, де! въпреки, че има хора, твърдят, че нямало проблеми, като си стегнеш болтовете и всичко се успивало .. :conf:
deyan-enchev написа:Има 1 добра страна - тия с металите склада имат много материал и вече знам при кой стругар да отивам - Ванко утре сутринта сме там :bchug:

дано да ходиш където си мисля .. :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2010, 16:20

Да Тоше, има вариант болтовете да оберат луфт-а на центриращия кант НО трябва дупката за болт на фланеца да е точно Фи на резбата на болт-а. Това заедно с 4х100 точния размер би обрало луфтовете.

Обаче реално тежестта на колата пада на централния отвор и е зле да не ти е точно по него фланеца ... тоз направо ми иде да запаля колата да се кача до Лозен и да му дам още 50лв да се почерпи за "страхотно" направените фланчета
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 23 Апр 2010, 19:31

еми то 30 лв ама кат не стават са си 30 кинта на вятъра.... сега втулки ала бала после като си слагаш зимните гуми, на гумаджийте тряя да им носиш цял наръчник коя втулка след коя е и кой болт за къде е че да не ти бие :mhihi:
сега ми говориш така ама за болтовете викаш що направо да не си ги купя нови като ги има вместо да давам стругар да ми ги прай...? че си звънял на представители ала бала си се занимавал....
и тея 30 лв по принцип си е баз пари направо дори и само за матеряла.... а тоя стругар колко ти взе ? 2,50 ли?
щото аз акто ходих да питам идваше около 30 кинта матерял и минимум 20 лв за стругар като дупките за болтовете щеше да ми ги пробива на настолна бормашина на око :lol:
и викам по добре още 20 лв да дам и си взех чисто нови от магазина само взимаш слагаш и забравяш... а не да си губиш времето да слагаш да тестваш и след това да си хабиш нервите щот не е станало ....
както и да е аз се придържам към мотото: "винаги евтиното излиза по скъпо" :yes: съветвам те и теб за напред да си го имаш на ум ;)
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 23 Апр 2010, 19:40

^ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
весели пичове, от къде ги изкопавате тия стругари?
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2010, 21:43

мерси варненец записах си съвета ти , от утре почвам да го прилагам :yes:

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 23 Апр 2010, 22:13

bigmurzi написа:^ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
весели пичове, от къде ги изкопавате тия стругари?

ми чесно казано тука са дефицит добрите стругари....

deyan-enchev написа:мерси варненец записах си съвета ти , от утре почвам да го прилагам :yes:

долавям нотка сърказъм в поста ти? нещо не ти харесва че съм от варна или съвета ми ти се струва смешен?
ако не виждаш опитвам се да помогна с каквото мога
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2010, 22:29

E30_M_Tech_ll написа:еми то 30 лв ама кат не стават са си 30 кинта на вятъра....

От тука почваш да се бъркаш - ако педала стругар ги беше направил тая цена удря всички други които ти можеш да си намериш или да спазариш откъдето и да било. Замисъла ми не е бил да ги давам х3 пъти а да станат от първия път.

E30_M_Tech_ll написа:сега втулки ала бала после като си слагаш зимните гуми, на гумаджийте тряя да им носиш цял наръчник коя втулка след коя е и кой болт за къде е че да не ти бие :mhihi:

Ако искаш мога да ти покажа утре снимки какво значи втулка НА фланец - тя не се сваля от него а се набива. Матириала и е стомана ! Става цял елемент с фланеца и не се сваля - набива се в него. Не ма мисли за гумаджийте имам си крокодилен крик и стойки и се забавлявам пред блока самичък.

E30_M_Tech_ll написа:сега ми говориш така ама за болтовете викаш що направо да не си ги купя нови като ги има вместо да давам стругар да ми ги прай...? че си звънял на представители ала бала си се занимавал....

Купих си ги нови щото ми беше 30 пъти по лесно, стоейки си в кожения стол на офиса да вдигна телефона и да си поръчам болтове - спийди - адрес - доставка. Кви стругари за да ми направят болтове кви глупости. А и са с 1лв на бройка по евтини от в магазина, ма то иска рисърч на пазара не само да са купува и да са купува.

E30_M_Tech_ll написа:и тея 30 лв по принцип си е баз пари направо дори и само за матеряла.... а тоя стругар колко ти взе ? 2,50 ли?

НЕ прочети темата ОТНОВО с цените на материала и си запиши после като сменяш страниците да не си губиш мисълта :!:

E30_M_Tech_ll написа:щото аз акто ходих да питам идваше около 30 кинта матерял и минимум 20 лв за стругар като дупките за болтовете щеше да ми ги пробива на настолна бормашина на око :lol:

Ходи където си искаш вий сти от варна и са ви скъпи стругарити. Моя ги пробива с отверка и на око, затва ся съм с пръст в г*з че и пари му дадох доволно.

E30_M_Tech_ll написа:и викам по добре още 20 лв да дам и си взех чисто нови от магазина само взимаш слагаш и забравяш... а не да си губиш времето да слагаш да тестваш и след това да си хабиш нервите щот не е станало ....

1. Купувай си от магазина така щом те радва. АЗ от магазин си намерих фланец от ДУРАЛУМИНИЙ за 55лв бройката, ти ко паднеш под тази цена в магазина, пусни си платена обява в долните подфоруми и прави пари.
2. Не мисля че да си караш е30ката (тестването) е загуба на време, от 7 години значи си го губя с тая бЕлата.
3. Нервите си ги хабя тук си прав, но не предполагах че ще станат зле фланците.

E30_M_Tech_ll написа:както и да е аз се придържам към мотото: "винаги евтиното излиза по скъпо" :yes: съветвам те и теб за напред да си го имаш на ум ;)

Не ми говори за тва мото, щото като си купувам нещо за колата и струва 100лв, аз го плащам на 120 само и само да е най - доброто. Не мисля че желанието на човек сам да си прави някои неща, а не да изсипе торба с пари (покриваща шибаната надценка в тъпия магазин) е по-добре.
Ти си пръй както ти сърце сака.

E30_M_Tech_ll написа:долавям нотка сърказъм в поста ти? нещо не ти харесва че съм от варна или съвета ми ти се струва смешен?
ако не виждаш опитвам се да помогна с каквото мога

1. Браво :bchug: улови я нотката, но ме мързеше да ти пиша и обяснявам, принципно щото знам че ти винаги си прав :!:
2. Туй чИ си от Варна ич не ми пречи, щом 4 години съм издържал там да живея се нещо ми е харесало. Съвета ти по-скоро НЕ Е съвет или ако е е неуместен и не на място.
3. Помагай на другите колеги не ми помагай за тая тема, искам просто да си четете и да се смеете, и да знаете какво и как не се прави.

ПС: Не ми отговавяй че ме мързи да пиша пак толкова дълъг пост.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 23 Апр 2010, 22:46

Жалко за случката и нервите. Със втулка става добре, но стругаря да е друг, ползвам такива със стена 2мм. При мен не беше стругаря, опитах се да запомня всички размери, но един акъл за толкова цифри не стига.
ПП: втулката не я набивам, влиза много плътно.
Изображение

Аватар

Мнение от E30_M_Tech_ll » 23 Апр 2010, 22:51

няма как да не ти отговоря....
не знам в коя част на варна си живял но ние тука нито "и"каме нито "ъ"каме
не ми се занимава да повтарям вече четеното така че кажи колко пари даде за 4 фланеца (до сега които не стават по твойте думи за нищо) ?
тук 4 фланеца от ДУРАЛУМИНИЙ струват 140 лв в магазина
и само между другото централния отвор май беше 57,1 мм а твоя стругар е оставил ей така един милиметър луфт за ръждички :lol: ма той от къде да знае за изобретението на 21 век: телената четка

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 23 Апр 2010, 22:59

Не съм чел цялата тема.... при кои стругар си ходил , ако решиш да го смениш знам 2ма за които мога да гарантирам че не са самоуки алкохолици и имат повече образование от половината форум и милиметрите имат значение за тях друг е въпроса дали ще ги убедиш да се занимават :yes:
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 323

Мнение от mikimau » 23 Апр 2010, 23:11

Все ми се струва, че дебаланса не е от разликата в десета сигурно на размера, а от несъосие на вътрешната и външна част на фланеца.Ако беше занесъл матряла на бай Данчо цял, а не на "филийки",друго щеше да е - :driving:
п.п.-и не ходете при стругари, които ценят милиметъра :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 24 Апр 2010, 0:22

Материала е 10лв на кило + ДДС. 1 кило е 20мм дебелина на 150мм диаметър.

Мое следващия път да го нарежем на квадратчета да е по-лесно за балансиране.

Друг стругар намерихме и то читав, проба грешка методите важат във всеки аспект май. Навил съм си на ината ко ще и 3 пъти да взимам нов материал още тия джанти ще седят на колата ако ще и турците пак да ни завземат :mhihi:

mikimau няма несъосие между страните на фланците, бай ти Данчо поне ги е остъргал и от 2те страни, за туй шапка му свалям направо евала.

Както казва Ленцо, със тия втулки ще пробваме, ако стане добре, ко не 10лв на Кг

данчо че е бот тва ясно, да остави луфт, ма и аз съм теле и имаше неща които не знаех ... кво да напраиш, късмет :ok:

а варна на теб забравих да отговоря - 120лв за 4 фланеца който НЕ стават. Ако можеш си го нарежеш сам материала за 4 фланеца по 10мм (с центриращ кант) ще ти струва 50лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 24 Апр 2010, 2:21

Тея джанти уникално трябва да седят след толкова мерак и усилия по слагането им.Пусни ако имаш,някоя снимка поне с една да видиме новия имидж на белия лебед.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30