М50 Ванос проблем-помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F02 740Li & E34 525IX
Мечтае да кара: F90 M5

Re: М50 Ванос проблем-помощ

Мнение от venek » 23 Апр 2010, 10:15

Токат беше за един час.После пак умря както се казва.Не знам вече кво да го правя тоз мотор.На диагностиката продължава да си показва късо съединение на този датчик.???Ще проверя днес кабелите до компа...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 23 Апр 2010, 12:20

я си провери навръзването на буксата, защото това ен е нормално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от venek » 23 Апр 2010, 16:16

На коя букса,на датчика или на мотора?утре ще ги проверя всичките!!!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 23 Апр 2010, 18:42

venek написа:На коя букса,на датчика или на мотора?утре ще ги проверя всичките!!!

на мотора бре и си свали аутодатата ако я нямаш и си провери пиновете на еку-то какво дават като показания и какво треа да дават

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от venek » 24 Апр 2010, 9:28

Колеги,не знам как стана тая?!?!?! :shock: :shock: :shock: Два дни въобще не съм пипал колата в гаража...нито някой я е палил нито карал.Вчера един приятел ме бъзика и ми вика чукни я да видиш сега как ще запали?!?!?!И аз да му покажа че не иска да пали и да върви....само врътнах ключа през прозореца,даже не съм влизал в нея....ЗАПАЛИ ОТ РАЗ И РАБОТИ КАТО ЧАСОВНИК :shock: :shock: :shock: Изкарвам я аз на улицата....и тва не е мойта кола-върви като лудо и пали от раз???? :shock: :shock: :shock: :shock: Как стана тая не мога да си обясня???А предишния ден едвам я вкарах в гаража!!! :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 24 Апр 2010, 9:46

Утре ще докарам моита в тоя гараж. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от ///M BOSS » 28 Апр 2010, 17:50

е щом вече е наред караш си и това е :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Мнение от DANGER » 28 Апр 2010, 20:09

колега самоотстранил се проблем не е отстранен, пак ще се появи. Най-вероятно имаш проблем с кабела от буксата за датчика до еку-то. Непосредствено след буксата има гумено "маншонче" (на самия кабел) от разни прегъвания на кабела и най-вече от старост изолацията на кабела се разпада и жилата дават накъсо. Провери си кабела под маншончето, сигурно се е укъсил ,мисля че от там ти идва проблема след като датчика е нов.
Кефа цена няма!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от venek » 30 Апр 2010, 11:48

Колега,прав си но не знам дали прочете по нагоре че съм сменил датчика,стария наистина беше такъв... :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW_E36 318is
Мечтае да кара: M3 G_POWER
Детайли за колата: Мрази да носи обувки ;)

Мнение от bmwpredator » 01 Май 2010, 19:09

при мен проблема е същият сменил съм и двата датчика показват стоиности каквито трябва да бъдат също пали трудно и няма мощ все едно са умрели половината магарета гарми и трещи в колекторите и излиза дим през дебитомера като смених датчиците и при мен за един час се оправи после пак същата работа сега е в сервиза и там немогат да разберът какво става още щяли да проверяват копютъра дали си дава параметрите работата е много дебела то не бяха вануси то свещи то ланда сонди то датчици и пак неще :help:
гумите свършват бързо ко да напрайм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Мнение от DANGER » 01 Май 2010, 21:52

venek написа:Колега,прав си но не знам дали прочете по нагоре че съм сменил датчика,стария наистина беше такъв... :yes:

Колега не ти говоря за кабела на датчика, а другия кабел към който свързваш този с датчика. Разбираш ли за какво говоря. Твоя кабел с датчика го пъхаш в съответната букса нали така, а от тази букса тръгва въпросният кабел и отива до еку-то, за него ти говоря, незнам как да ти го обясня по разбираемо не ме бива в обясненията явно :wave:
Кефа цена няма!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от venek » 03 Май 2010, 13:06

DANGER написа:
venek написа:Колега,прав си но не знам дали прочете по нагоре че съм сменил датчика,стария наистина беше такъв... :yes:

Колега не ти говоря за кабела на датчика, а другия кабел към който свързваш този с датчика. Разбираш ли за какво говоря. Твоя кабел с датчика го пъхаш в съответната букса нали така, а от тази букса тръгва въпросният кабел и отива до еку-то, за него ти говоря, незнам как да ти го обясня по разбираемо не ме бива в обясненията явно :wave:

Да да,разбрах те колега,преди да сменя датчика го бях проверил този кабел и всичките кабели до компа...сега всичко е ОК.Върви като лудо... :mhihi: :yes:

Предишна

Назад към E36