Помощ - Е34та тресе като трактор

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Помощ - Е34та тресе като трактор

Мнение от XXL525 » 02 Окт 2005, 19:38

Здравейте, вече нямам представа какво да направя, та се обръщам към форума. Преди време смених компа, че не подаваше сигнал на първа дюза. Един месец и всичко беше ОК, после от време на време започна на празен ход да се тресе и да няма мощност като върви. Обикновенно, като я изфорсирам и се пооправи, ма след малко пак почва. Ходих на диагностики- нова ламбда, махнах катализатори, ма никаква промяна. Най-тъпото е , че ту се оправя, ту се прецаква. В единият сервиз ми говореха нещо за моторчето за празния ход, ма там нямам идея какво да направя. Някой сблъсквал ли се е с подобен феномен?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Помощ - Е34та тресе като трактор

Мнение от GS_VARNA » 02 Окт 2005, 19:46

XXL525 написа:...Най-тъпото е , че ту се оправя, ту се прецаква. В единият сервиз ми говореха нещо за моторчето за празния ход, ма там нямам идея какво да направя. Някой сблъсквал ли се е с подобен феномен?

И при мен беше така по едно време и за мой късмет излезе наистина гадното моторче- от лош контакт на кабелите се бъркаше на моменти и правеше каквото му е кеф. Ако кабелите контактуват както трябва може и да се наложи да се отвори и да се почисти :arrow: имаше някъде показано нагледно как се прави операцията- потърси из форума, че не помня къде беше. Ако не се лъжа Penchev го беше отварял- питай го дали не може да помогне....

След дълго издирване намерих темата, която макар и да се оказа за Е30, може и да е от помощ :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 972#210972 - последното мнение на страницата
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от XXL525 » 03 Окт 2005, 19:27

otka4ena, мерси страхотен отговор. ти ли си оправи мотор4ето, или някой някъде, щото може да успея да го разглобя, ма гре6ките са доста скъпи. А ми се иска някой да го пипне, който си разбира и се е сблъскал с такива проблеми, аман от пишман майстори. Искам да те питам и за газта, 4е май сме с еднакъв мотор, а тия цени на бензима ме карат да предприема мерки.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Окт 2005, 21:21

като се тресе имаш ли добра искра на всичките цилиндри ? (проверява се на стенд)...

иначе моторчето наистина често е проблема...

също можеш да си почистиш дросела ако не си го направил вече...
алекс
трабант 601с
разни други возила

юзър
Аватар

Мнение от юзър » 03 Окт 2005, 21:59

са кат паднат температурите,ша видите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 04 Окт 2005, 7:02

:OT: абе кой пак е черпил модераторите с водка ? що ги няма та не местят темата където и е мястото - в Е34 ? :mhihi: :mhihi:

Назад към Основен Форум