Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

Мнение от tihomir_valkov » 22 Апр 2010, 0:03

Здравейте,колеги въпроса ми е следния преди време писах за едно странно чукане от мотора н не тук а в Е36 но мисля че тук има по компетентни колеги ,след като бях подменил почти всичко по мотора и веригите но без обтегачите. Къде ли не ходих и какво ли не правихме с колегата ( Dream_BMW) и така чукането си стой искам да припомня че чукането е металическо отсечено и то се появява само като стопли много добре колата или като стане много рядко предполагам маслото,в движение когато подам гас се чува но по осезателно на голяма предавка с ниска скорост и при подаване на гас когато колата тръгва да набира се чува но до определени обороти а когато върна гасна почти спира.Днес отново с същия колега отваряхме капака на глава за да видим дали е зацепена добре колата след като имаме вече необходимите инструменти и така колата си беше зацепена добре но когато затягах запчатката на вала се чу страно исчукване и споменатия по горе колега взе инструмента с който се натиска долния водач на веригата между помпата и разпределителния вал,се чуваше чукане от обрегача или от нещо там под водача.Сещам се,че там обтегача е с пружина и едно буталце което натиска водача.Този обтегач там маслен ли е и има ли нещо общо с маслото понеже ми казаха,че може да е завлякло бутало и да да цъка така но студена не го прави а когато стобли много добре и то на место се чува много който има идея дали може да е от там моля да сподели с нас.

ентусиаст
Аватар

Re: Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

Мнение от Peter Angelov » 22 Апр 2010, 9:22

Здрасти можеш да видиш тази тема:

viewtopic.php?f=35&t=198862

Аз съм писал за проблема при мен. При мен го прави само като е доста стоплила и то само при гасене на мотора, примерно на 10 гасенета, 2 пъти го прави. Утре съм на сервиз ще сменя всичко наново по схемите:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

и

При мен тоя проблем се появи миналта година при смяна на въпросните елементи!!! Вземал съм всичко оригинал от BMW.
Имам готовност да сменя и някой неща от тази схема и по специално демферната шайба:

Незнам елементите под номер № 7,8,9,10 дали може да има проблем в тях :roll: :dunno:
Вече незнам за какво да се хвана като в другата тема съм писал колко други неща са сменени а и ходих във Варна Кар и от там нищо не ми казаха :confused: имам готовност да си взема и маховик нов отново, тоя който е в момента е на 10 К км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Re: Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

Мнение от tihomir_valkov » 22 Апр 2010, 15:42

благодаря ти колега за отговора но определено при мен не е това проблема при мен е посточнно чукане или цъкане и то силно се чува когато е много топла колата когато е карана много на место когато е колата се чува много а кога подавам леко гас намаля според мен е мещо свързано с обтегачите на веригите или по точно масления успокойтел ако въобще е маслен този който успокоява горната верига а той е едно буталце отдолу на пружина

Назад към E39