BMW M5 V10 - детайлни снимки!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 02 Окт 2005, 22:58

ICE написа:
Aurora написа:.... до колкото знам коляновия вал от чугун се прави, по някога от стомана, на шийки нанасят тънко антифрикционо износоустойчиво покритие от друг метал или сплав по плазмен метод. ..
А аз доколкото знам от часовете по материалознание, чугуна е вид стомана, с определено процентно съдържание на въглерод. Има си там една такава "желязо-въглеродна" диаграма.... , а в нея сив чугун с пластинчат графит, сферографитен сив чугун, нисковъглеродни стомани (ферит, перлит).... Еееех спомени.... А бяхме млади... :mhihi:

Чугун и стомана са имената на желязо-въглеродни смеси с различно съдержание на елементите и съответно свойствата, така да се каже. Има един точен общеприет критерий за съдержание на въглерод във коктейла (4% ли беше). Така значи при надвишаване на този показател, коктейлът се нарича чугун, в противен случай това е стомана.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Окт 2005, 23:26

Aurora,чети наред :!: BigMUZZY,направи нужните корекции след брат ми,няма нужда да се пишат едни и същи неща по X пъти :idea:

Има ли някой да каже със сигурност от какъв материал е коляновия вал или ще си "мъцаме" нещо под носа :?:

Това което чух/прочетох за новото поколение двигатели на фирмата е,че са почти изцяло магнезиеви.Сега ако може някой да каже със сигурност коя група детайли най-общо от какъв материал е произведена ще бъде най-добре :D

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 03 Окт 2005, 0:06

Penchev написа:Aurora,чети наред :!: BigMUZZY,направи нужните корекции след брат ми,няма нужда да се пишат едни и същи неща по X пъти :idea:

Има ли някой да каже със сигурност от какъв материал е коляновия вал или ще си "мъцаме" нещо под носа :?:

Това което чух/прочетох за новото поколение двигатели на фирмата е,че са почти изцяло магнезиеви.Сега ако може някой да каже със сигурност коя група детайли най-общо от какъв материал е произведена ще бъде най-добре :D

Георги Пенчев

ще ти кажа утре със сигурност от какво се прави коляновия вал, също така ще проверя дали има изпускателни тръби от алуминий :mhihi: , да не стане така че напразно заблуждаваме хиляди хора по този форум.
щото преди нещо сериозно да си написал или "промъцал" под носа както някой тук го прави, трябва да си посмислил няколко пъти и най-главното е да си сигурен в това което утверждаваш, и ако не си, поне да допълваш мнението си със "така си мисля", "возможно е", "не съм сигурен", "до колкото знам" и т.н., това особено е важно, когато има хора, които се преслушват към мнението ти и го приемат за чиста монета като например в случая, цитирам "образцово обяснение като по учебник", трябва да сме отговорни пред тях ако се правим на всезнайки. нали така ;)
и още нещо по вопроса: по-добре да се пишат, се обсъждат и се оспорват и едни и същи неща по Х пъти, от колкото една фрапираща неточност (да не казвам глупост) да се остане без отговор.
ако съм ти(ви) засегнал, извинявай(те), ама съм на мнение, че истината е по-важна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 03 Окт 2005, 15:06

по информация от много надежни източници разбрах, че коляновият вал не се прави от магнезий, от парен бук е. А буталата от кашкавал "витоша" са, калени във вряло мляко по лиценз на фирма "Данон" гмбх.
Изпускателният колектор не е от алуминий или някакъв друг извънземен материал, а баш от полиетилен терефталат - производството на инсталация по преработка на вторични суровини фирма "Суходол" АД.
това е, което съм научил днес. 8)

Потребител
Аватар
Местоположение: Местожителство: Местожителство: Местожителство: Местожителство:

Мнение от Penchev1 » 03 Окт 2005, 15:44

Ти си хитър като гущера Димитър,знаеш ли :?: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 03 Окт 2005, 16:50

айде сега Димитър ви виновен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."