323ti - Какво ви е мнението за това малко зверче?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Re: 323ti - Какво ви е мнението за това малко зверче?
Колега 323 е един от най-добрите мотори за мен
Имал съм карал съм и е просто 

Бъди честен пък да става квото ще
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
fenixsz написа:... Аха, звучи добре... Въпреки, че на ix-овете дифовете бяха много къси, доколкото помня... Ще трябва да се ползва само за евентуални мероприятия...
3,91 виско ще е идеален за пързалка на 3-та предавка. Друг е въпроса, че може да се преправи предавателното число и от 3,45 отворен + 3,91 виско ще сътвориш 3,45 виско.

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
err0r написа:fenixsz написа:... Аха, звучи добре... Въпреки, че на ix-овете дифовете бяха много къси, доколкото помня... Ще трябва да се ползва само за евентуални мероприятия...
3,91 виско ще е идеален за пързалка на 3-та предавка. Друг е въпроса, че може да се преправи предавателното число и от 3,45 отворен + 3,91 виско ще сътвориш 3,45 виско.
Да, мерси, че ме подсети, че могат да се комбинират. Сигурно по-трудното е ще да се намери читав виско-шпер, който реално да заключва, а не да работи като творен. Между другото 3.45 е на 318 ti, 3.07 e на 323ti. - e36 diffs
bum_bum написа:В Щатите почти всяка е36, която е все още в движение има ACS и една от първите работи на всеки ентусиаст там е да направи т.нар. мод ACS delete. А тук се чудим как да го оставим
Да, де но това ми е единствена кола-евридейка и засегя няма да правя золуми, но ще видим по-нататък.
slawunder написа:Колега , похвали се като дойде колата ... със снимки ... и аз в момента ползвам такова .....
Ако искаш да имаш Шпер и ASC трябва да има Visco шпер!
A иначе слагаш нормален шпер, който да става за Компакта и трябва всеки път да изключваш Асц-то или да го елиминираш .....
Добре колега, ще се похваля като си оправя всичко...
![]()
![]()
![]()
DriveCalc.com/bg
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Eто я придобивката:
Засега двигателя работи повече от прилично (дано да е така и след като сменя маслото), окачването е перфектно. Все още не мога да и се нарадвам тъй като търся "подводни камъни". Иначе поведението и на пътя е повече от чудесно и води до големи усмивки по моята мутра
.
Гледам, че колата е била служебна и се води на името на фирма, която открих в интернет. Това не ме притеснява, тъй като подобен автомобил няма да е оборотен, а по-скоро би се карал само от 1 човек/ръководител. Поради тази причина има голяма вероятност да се е обслужвала в БМВ сервиз и да мога да проследя историята и в Камор или Дару. Километрите пише, че са 133 хил., колко реално са - незнам.
Засега взех масло БМВ 5w40 и маслен филтър, като след като я регистрирам ще сменя:
- горивен филтър
- въздушен филтър
- филтър купе/климатик
- може би си струва и антифриза да сменя
Водната помпа може би също не е лошо да я сменя в най-скоро време с метална. Някой знае ли ориентировъчно колко финикйски знаци ще трябва да ми излязат от джоба за нея? След това - масло за диф и скорости...
Засега двигателя работи повече от прилично (дано да е така и след като сменя маслото), окачването е перфектно. Все още не мога да и се нарадвам тъй като търся "подводни камъни". Иначе поведението и на пътя е повече от чудесно и води до големи усмивки по моята мутра

Гледам, че колата е била служебна и се води на името на фирма, която открих в интернет. Това не ме притеснява, тъй като подобен автомобил няма да е оборотен, а по-скоро би се карал само от 1 човек/ръководител. Поради тази причина има голяма вероятност да се е обслужвала в БМВ сервиз и да мога да проследя историята и в Камор или Дару. Километрите пише, че са 133 хил., колко реално са - незнам.
Засега взех масло БМВ 5w40 и маслен филтър, като след като я регистрирам ще сменя:
- горивен филтър
- въздушен филтър
- филтър купе/климатик
Водната помпа може би също не е лошо да я сменя в най-скоро време с метална. Някой знае ли ориентировъчно колко финикйски знаци ще трябва да ми излязат от джоба за нея? След това - масло за диф и скорости...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
DriveCalc.com/bg
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Ето в тази тем може да се ориентираш за цените на частите по поддръжката на Е36. Изглежда лачена, честито и безброй безаварийни! 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз малко късно виждам темата но все пак ще се включа...
мотора е невероятен... и чесно да си кажа съм изненадан защото мотора не е чак толков калпав колкото го изкарват всички карали м52... ако си го караш с качествено масло и го поддържаш в едно нормално състояние няма да имаш грижи... като разход... не мисля че съм одачен пример но все пак на мен ми дава 13-14 при икономично каране... при тип "бързи и яростни" каране ми дава 16-17... на писта вече скача над 20... и все пак да подчертая че не съм одачен пример за сравнение... предполагам че при теб разхода ще е с 2 литра надолу от моите
и честито... невероятна красавица си взел... милион безаварийни
П.П. водна помпа 90 лв. в Даскалов я гледах преди седмица...
П.П.2
отиваш в http://www.realoem.com/bmw/ намираш часта която ти трябва... копираш партномера... пастваш в полето на www.elitcar.bg и ти излизат цените и марките на часта която ти трябва
сайтчето е много позезно
мотора е невероятен... и чесно да си кажа съм изненадан защото мотора не е чак толков калпав колкото го изкарват всички карали м52... ако си го караш с качествено масло и го поддържаш в едно нормално състояние няма да имаш грижи... като разход... не мисля че съм одачен пример но все пак на мен ми дава 13-14 при икономично каране... при тип "бързи и яростни" каране ми дава 16-17... на писта вече скача над 20... и все пак да подчертая че не съм одачен пример за сравнение... предполагам че при теб разхода ще е с 2 литра надолу от моите

и честито... невероятна красавица си взел... милион безаварийни

П.П. водна помпа 90 лв. в Даскалов я гледах преди седмица...
П.П.2
отиваш в http://www.realoem.com/bmw/ намираш часта която ти трябва... копираш партномера... пастваш в полето на www.elitcar.bg и ти излизат цените и марките на часта която ти трябва

сайтчето е много позезно

ха честито, види се пазена колица
чак ми става мъчно като чета че сам си взел маслото... върви в един БМВ сервиз да ти я обслужат, ще останеш изненадан от цената!
fenixsz написа:Засега взех масло БМВ 5w40 и маслен филтър, като след като я регистрирам ще сменя:
- горивен филтър
- въздушен филтър
- филтър купе/климатик
чак ми става мъчно като чета че сам си взел маслото... върви в един БМВ сервиз да ти я обслужат, ще останеш изненадан от цената!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
И аз я забелязах в Мобилето-на тази цена която си я взел е Супер-Честито
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:И аз я забелязах в Мобилето-на тази цена която си я взел е Супер-Честито
Никаде не съм писал колко съм дал за нея

@Ogi
За разход на магистрала, много пенсионерско (120-130 км/ч.). От Екото след Ихтиман до Стара Загора ми даде 7.7 по борд. Което е досто прилично. Предполагам, че борда показва сравнително вярно с оглед на това, което гледам и от разходомера (и той не се знае колко е верен

Мерси за сайтчето и напътствията за помпата.
Оказа се, че в КАТ не са въвели този модел все още 323ti и ме върнаха, като ще чакам от София да го въведат в базата данни...

Иначе изкочиха няколко проблемчета, което е нормално.
- първо страничните огледала не бях забелязал, че не работят. Чува се едно цък, като натискам джойстичето нагоре-надолу, като това става и на двете огледала едновременно, независимо на кое е настроено управлението. Наляво-надясно нищо не се случва.
- имаше някакво затруднение при вдигането на левия ел. прозорец. Може би е свързано с грешно поставено уплътнение. Та единия пластмасов водач се посчупи.
- централното заключване на шофьорската врата не работи, но управлява другите!? странно...
DriveCalc.com/bg
Ежедневна младежка кола. Годишен пробег - макс 15-20 000 км. Хоцкане напред назад с повече усмивки по лицето от поведението на колата. Евентуално и на пистичка за още повече !безопасни! емоции...[/quote]
Това е твоята кола , младеж
Това е твоята кола , младеж

Kласически проблеми са това със изгорялата машинка на вратата за заключване и проблемния прозорец.
Обикновено са свързани с куцо псотавена аларма.
Стъклата имат насочване малко при едно от рамената... с времето имат нужда от реглаж.
Ако си в София, мога да погледна и да ти кажа дали е от алармата причинен проблемът със заключването. Колицата изглежда перфектно и ми беше мечта преди време
Разходът е нормален за толкова коне. Големия шлеп ми дава към 8.5 на магистралата.
Иначе за огледалата, трябва да провериш.
(танев.еу твой ли е? Ако да, поздравления!)
Стъклата имат насочване малко при едно от рамената... с времето имат нужда от реглаж.
Ако си в София, мога да погледна и да ти кажа дали е от алармата причинен проблемът със заключването. Колицата изглежда перфектно и ми беше мечта преди време

Разходът е нормален за толкова коне. Големия шлеп ми дава към 8.5 на магистралата.
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Kласически проблеми са това със изгорялата машинка на вратата за заключване и проблемния прозорец.
Стъклото го оправихме и вече съм усмихнат. Само дано утре успея да "регна" колата в КАТ.
Засега аларма няма и незнам. Ще отида за нея при едно мое приятелче еликричарче.
П.С. Танев.еу е мой да, мерси за топлите думи!
DriveCalc.com/bg
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
За огледалата - най-вероятно са ти се разкачили кабелните обувки, които движат основата на стъклото на самото огледало. Махни стъклата и ги провери. Само внимавай при демонтажа, че да няма години нещастие. Стъклата са хванати за основата на 4 щипки откъм 4-те ъгъла на огледалото, но щипките са малко по в средата. Това значи, че не бива да прилагаш голямо рамо в някой ъгъл на стъклото, защото ще се спраска.

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
fenixsz написа:err0r написа:liloff написа:... Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедноЩе трябва да убиеш ASC-то.
За Compact винаги съществува виско шпер от е30 iX, който ще се сработва перфектно с ASC-то.
Аха, звучи добре... Въпреки, че на ix-овете дифовете бяха много къси, доколкото помня... Ще трябва да се ползва само за евентуални мероприятия.
Изрода, пробвах го това с оборотите за лагерите на коляновия вал, лампата на маслото светна, чак когато изгасна мотора.
Иначе, капарирах я колата. До края на седмицата трябва да я взема...
Сега видях че си я взел колицата колега

Браво , честито

Със здраве да си я караш и много безавариини километри

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Така, колата ми даде за 9,8 разход при изминати 450 км по борд, а по пълнене до горе - 9,5. Има вероятност да не са го напълнили както трябва, но явно борда си показва сравнително вярно, ако не и напълно точно.
Бяха изминати по следния начин:
- 190 км. магистрала 7,8 по борд (120-130 км/ч)
- 65 км. градско ръчки яко средния отиде на 9,8 след магистралата
- 210 км магистрала остана си в порядъка 9,9-9,8 (150-160 с клима и за много малко 210 пак с клима, можеше и още, но все още не съм сменил всички консумативи и не искам да правя "золуми")
Иначе удоволствието е голямо. Чувството като караш със 140 на 5-та и като натиснеш газта да почувстваш ускорение и в следващия момент да видиш стрелката на 170 е супер. Стабилността в завои също. След Вакарел посока София, по Тракия, колата се чувстваше залепена.
Благодаря на всички за помощта!
Оффтопик
Карайки със 140-150 в завоите накрая на магистралата, леко предпазливо, задминах един Смарт(градските) и вътре беше мацка, която караше с 140
Останал съм с впечатление, че жените нямат чувство за самосъхранение, но вече се убедих. С гуми колкото на колело и междуосие на половината на другите автомобили, през неравен асвалт и завои, тя кара със 140 
Бяха изминати по следния начин:
- 190 км. магистрала 7,8 по борд (120-130 км/ч)
- 65 км. градско ръчки яко средния отиде на 9,8 след магистралата
- 210 км магистрала остана си в порядъка 9,9-9,8 (150-160 с клима и за много малко 210 пак с клима, можеше и още, но все още не съм сменил всички консумативи и не искам да правя "золуми")
Иначе удоволствието е голямо. Чувството като караш със 140 на 5-та и като натиснеш газта да почувстваш ускорение и в следващия момент да видиш стрелката на 170 е супер. Стабилността в завои също. След Вакарел посока София, по Тракия, колата се чувстваше залепена.
Благодаря на всички за помощта!
Оффтопик
Карайки със 140-150 в завоите накрая на магистралата, леко предпазливо, задминах един Смарт(градските) и вътре беше мацка, която караше с 140

DriveCalc.com/bg
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3