Въпрос колеги относно рейката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Въпрос колеги относно рейката
Пичове днес установих и попаднах на нещо много интересно за нашите коли, че се предлага не само оригинална рейка, а и други марки.
LEMFÖRDER - всички знаем за тази марка

SPIDAN - за тази марка знам, че е лидер от концерна на GKN – лидер в световен мащаб в производството на карета и полуоси, както за първоначално вграждане, така и за продажба на пазара за авточасти.

ZF Parts - тези не ги знам

Разликата в цената не е малка от оригинала, ако някой е по-запознат нека да сподели

LEMFÖRDER - всички знаем за тази марка
SPIDAN - за тази марка знам, че е лидер от концерна на GKN – лидер в световен мащаб в производството на карета и полуоси, както за първоначално вграждане, така и за продажба на пазара за авточасти.
ZF Parts - тези не ги знам
Разликата в цената не е малка от оригинала, ако някой е по-запознат нека да сподели

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Re: Въпрос колеги относно рейката
Какво е това животно колега. Досега не съм чувал за неоригинална рейка. откъде го изнамери това?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
bobih написа:ZF Parts - тези не ги знам
Тези са с които сме в момента.

ZF се вгражда оригинално.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
че рециклирането не е ли по-оферта 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Рециклиране на зъбите на рейката няма така че зависи къв и е проблема. Ако само тече може и да е по-оферта. Според мен по-добре нова неоригинална от рециклирана но не ги знам тези. Какви са им цените къде ги изнамери?
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Да, може ли едно сравнение на цените за рейки, на различните марки които се предлагат примерно 

- bobih
- младши ентусиаст
-
SPIDAN - 1615лв.
ZF PARTS - 1800лв.
LEMFÖRDER - Цена: По запитване
Но във момента няма на склад пише.
ZF PARTS - 1800лв.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
bobih написа:SPIDAN - 1615лв.
ZF PARTS - 1800лв.
Пък в официалния сервиз на БМВ в Русе - 2600 лв

Последна промяна Sesko на 21 Апр 2010, 16:06, променена общо 1 път
Пък цяло Е39 на старо 5000 лв
Извинете за оффтопика ама не се сдържах

- bobih
- младши ентусиаст
-
Нова в Дару рейка е 2900лв.
... за 5000 бона 02-03г. едва ли ще вземеш 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
павката написа:че рециклирането не е ли по-оферта
ами моята от 6 месеца е рециклирана и е ок, ама не е като нова
новото си е ново

- lp_play
-
-
- Кара: lp_play вече не посещава този саит
смятай момче :Д хахах по добре на стругар да отида
6е ми я напраи като нова, ако има луфтове на зъбните колелца, а вси4ко останало е деЦка игра да се оправи или просто смяна на консомативи
ПС как става работата със стругаря -> понеже и теи и теи смяташ да я хвърлиш тази реика така че по малко емоции както и готовност да не се получат нещата (щото все пак може да попаднеш на някои "майстор-стругар чичо Митко")
зъбните колела .. зъбите им се правят по къси (с 0,2мм например) за да се обере луфта, а платформата дето ги държи да си контактуват се преправя като се раздели на 2 части под точно определените ъгли, за да се обере новополъ4еното растояние, като после се прави нова платформа на фрезата (или с ЦОто и ъглошлаифа ама при условие че си бог в заваряването като мене
) чиято цел е да "обгърне" модифицираната платформа (като играе ролята на протеза) за да си е пак здрава както "едно време"
естествено това е по много селски казано
а иначе то си е доста прицизна игра4ка, а и гарнитури се правят за мястото на разреза, така отива 1-2 седмици работа, ама поне ще ти излезе към 200-300 кинта (при условие че имаш ЦО щото ще трябва ина4е друг да ти го заваря..,. ка4еството остава под въпрос)
може да не се налага 4ак толкова радикален ремонт да се прави, и това е само при условие че има некъв луфт (празен ход на волана), ако няма такова нещо.. -> тая реика и на пар4ета да е пак е детска игри4ка да се оправи за по малко от седмица
, ама пак на стругар се ходи мноо ясно
който не схваща за кво му говоря да ходи да дава 2500 кинта и да не ме занимава с некомпетентни коментари, особенно такива дето имат по малко от 500 диска исхабени с ъглошлайфа и по малко от 2 ролки 0,8мм на ЦОто исхабена!!
цялата работа е да имаш добра стратегия как трябва да стане и да познаваш добри сругари.. както и търпение и нерви да не правиш компромиси с ка4еството....... 2500 лв?? хахахах един струг струва толкова бе!!

ПС как става работата със стругаря -> понеже и теи и теи смяташ да я хвърлиш тази реика така че по малко емоции както и готовност да не се получат нещата (щото все пак може да попаднеш на някои "майстор-стругар чичо Митко")
зъбните колела .. зъбите им се правят по къси (с 0,2мм например) за да се обере луфта, а платформата дето ги държи да си контактуват се преправя като се раздели на 2 части под точно определените ъгли, за да се обере новополъ4еното растояние, като после се прави нова платформа на фрезата (или с ЦОто и ъглошлаифа ама при условие че си бог в заваряването като мене

естествено това е по много селски казано

може да не се налага 4ак толкова радикален ремонт да се прави, и това е само при условие че има некъв луфт (празен ход на волана), ако няма такова нещо.. -> тая реика и на пар4ета да е пак е детска игри4ка да се оправи за по малко от седмица

- lp_play
-
-
- Кара: lp_play вече не посещава този саит
поради както предполагах се намериха хора дето решили, че "щом не са виждали, значи няма такова нещо" ще помоля човека с примерната такава рейка (която е причината за дето съм пуснал такова мнение в тази тема) да ми хвърли снимки от него момент когато си правеше реиката, само дето причината тогава не беше скъпотията а дефицита, и ще сложа линк да ги видите
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
lp_play написа:смятай момче :Д хахах по добре на стругар да отида6е ми я напраи като нова, ако има луфтове на зъбните колелца, а вси4ко останало е деЦка игра да се оправи или просто смяна на консомативи
зъбните колела .. зъбите им се правят по къси (с 0,2мм например) за да се обере луфта, а платформата дето ги държи да си контактуват се преправя като се раздели на 2 части под точно определените ъгли, за да се обере новополъ4еното растояние, като после се прави нова платформа на фрезата (или с ЦОто и ъглошлаифа ама при условие че си бог в заваряването като мене) чиято цел е да "обгърне" модифицираната платформа (като играе ролята на протеза) за да си е пак здрава както "едно време"
естествено това е по много селски казаноа иначе то си е доста прицизна игра4ка, а и гарнитури се правят за мястото на разреза, така отива 1-2 седмици работа, ама поне ще ти излезе към 200-300 кинта (при условие че имаш ЦО щото ще трябва ина4е друг да ти го заваря..,. ка4еството остава под въпрос)
може да не се налага 4ак толкова радикален ремонт да се прави, и това е само при условие че има некъв луфт (празен ход на волана), ако няма такова нещо.. -> тая реика и на пар4ета да е пак е детска игри4ка да се оправи за по малко от седмица, ама пак на стругар се ходи мноо ясно
който не схваща за кво му говоря да ходи да дава 2500 кинта и да не ме занимава с некомпетентни коментари, особенно такива дето имат по малко от 500 диска исхабени с ъглошлайфа и по малко от 2 ролки 0,8мм на ЦОто исхабена!!
цялата работа е да имаш добра стратегия как трябва да стане и да познаваш добри сругари.. както и търпение и нерви да не правиш компромиси с ка4еството....... 2500 лв?? хахахах един струг струва толкова бе!!
Kолега ти си потенциално опасен за движението със така побългарена рейка. Знаеш ли го, осъзнаваш ли го! Знаеш ли какво натоварване се получава в рейката при завой с над 100км/ч?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bobih
- младши ентусиаст
-

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2