Газов инжекцион и грешка при изпарителя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Газов инжекцион и грешка при изпарителя

Мнение от Sherman » 18 Апр 2010, 22:48

Здравей колега
Аз отскоро съм с газов инжекцион. Обаче ми се появи проблем...не знам дали е заради самата газова или просто тогава се получи. Парното от шофиорската страна винаги духа топло в краката и на прозореца. Може като са слагали отоплението на изпарителя да са объркали на кои точно маркучи да го вържат, заради ония прословути клапи на парното и вместо горещия антифриз да се спира от клапите да минава през изпарителя и после в радиатора на парното.
Аз съм с две клапи на парното и входа и изхода на изпарителя са вързани към двата маркуча, които излизат зад клапите(между самите клапи и шофиорската седалка да речем). Дали това е правилен вариянт за връзване? Не ми изглежда логичен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Газов инжекцион и грешка при изпарителя

Мнение от im0tep » 19 Апр 2010, 11:17

Ако не ти се затопля правилно изпарителя няма да има втечняване на газта и ще замръзва,дефакто няма да ти работи изобщо колата.Относно парното,винаги в краката и на прозореца духа топло а по средата си духа както го нагласиш от средната конзола на парното на синьо/червено.Ако само от едната страна ти духа студено навсякъде а от другата топло в краката и на прозореца,значи имаш проблем с циркулационната помпа на парното и клапанчетата към нея.Има и вероятно да не ти е обезвъздушена добре охладителната система.Губи ли парнотп(топлото) в ниски обороти на празен ход?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 19 Апр 2010, 13:15

Изпарителя се затопля винаги...при него циркулация има...с газта проблем няма
Въпроса е че на краката и на прозореца от шофьорската страна винаги духа горещо независимо на колко съм нагласил килматроника. Даже при пуснат климатик и 16 градуса на дисплея в краката ми и на прозореца духа топло. А от пасажерската страна духа студ :) От средните духалки духа колкото му кажа от врътката :)
Въпроса е такъв, че дали при тази схема както те са вързали изпарителя водата да заобикаля клапите и да бие байпас към радиатора на шофьорската страна :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Апр 2010, 19:04

пич смени си клапанчетата на парното и ще си решиш проблема
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 19 Апр 2010, 19:53

Пич...преди да сложат газовата нямах тоя проблем...карах я колата така над 3000км преди да сложа газовия инжекцион.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 19 Апр 2010, 20:00

Sherman написа:Пич...преди да сложат газовата нямах тоя проблем...карах я колата така над 3000км преди да сложа газовия инжекцион.

Ми пич...като си сигурен тогава,че е от това,защо искаш други мнения??? Отиди при газаджиите да ти погледнат пак изпарителя ако мислиш,че е грешно вързан за охл. система.Но според мен ако го вържат грешно,колата изобщо няма да работи на газ

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Апр 2010, 20:12

Гледайте само да не се стига до скандали :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 19 Апр 2010, 21:31

Сандали нема да има...не сме тука да се караме...и да отида при газаджиите те нали се сещаш кво ще кажат...че изпарителя е вързан добре и да си сменя клапите...затва утре следобед съм се разбрал с едни други пичовци газаджии да я видят :)
Пуснах я тая тема с идеята някой, който е в час с движението на водите, да каже как точно да се вържат маркучите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Апр 2010, 22:24

сега обяснявам ти го с прости думи водата преди клапаните както и да вързана от където и да е прекарано за изпарителя трасето пак няма вариант да ти духа топло в купето единственото което има връзка с топло и студено на купето са клапаните на парното те са 2 единия да не затваря и се получава твоя случай ама ако искаш пообиколи газаджии лошо няма ...........
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 19 Апр 2010, 22:42

А според тебе няма ли вариянт клапаните да затварят, а водата да минава байпасно покрай тях през изпарителя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Апр 2010, 0:17

Sherman написа:А според тебе няма ли вариянт клапаните да затварят, а водата да минава байпасно покрай тях през изпарителя?

това също е много възможна причина, изпарителя се явявя баипас на клапаните , и така винаги имаш цирколация на антифриз през радиатора на парното. а клапаните дори и да си работят коректно, нищо не се променя. огледаи хубаво начина на свързване на изпарителя и ако видиш нещо нередно се обърни към хората които са ти поставяли уредбата, които би трябвало да знаят какво правят или досега са слагали газови на жигули :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 20 Апр 2010, 0:28

NAPSTERS написа:
Sherman написа:А според тебе няма ли вариянт клапаните да затварят, а водата да минава байпасно покрай тях през изпарителя?

това също е много възможна причина, изпарителя се явявя баипас на клапаните , и така винаги имаш цирколация на антифриз през радиатора на парното. а клапаните дори и да си работят коректно, нищо не се променя. огледаи хубаво начина на свързване на изпарителя и ако видиш нещо нередно се обърни към хората които са ти поставяли уредбата, които би трябвало да знаят какво правят или досега са слагали газови на жигули :mhihi:

точно това се опитвам да обясня на anzak...
досега не намирам време да разлгедам хубаво циркулацията на антифриза. Утре преди да я закарам на другите газаджии ще разгледам хубаво за какво иде реч :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 20 Апр 2010, 17:18

и какво стана???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 21 Апр 2010, 1:22

Вече парното ми духа и студено :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 21 Апр 2010, 10:43

Sherman написа:Вече парното ми духа и студено :mhihi:

Е кажи как се оправи де,нека и на някой друг да помогне тая тема !!!

Следваща

Назад към E39