Странен шум при натоварване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- scorpion82ua
- Потребител
-
Странен шум при натоварване
Колеги,помагайте не мога да разбере какъв е проблема с колата ми,става въпрос за Е39 2л бензин,150 к.с., 99 г. Ония ден на Витоша качвах се по едно леко баирче (бъз път,само тръва) до една хижа. Хлъзгаво, трева, колата пръвертва гуми понякой път и в един момент се чува някакъв звук все едно, че има нещно отвито, някакво дерене.....Спирам. На празен ход като подам газта -същото. Зарязвам колата за половин час...после паля-няма нищо, всичко е 6-т , продължавам пак да се качвам и след време пак почва.
И друг път ми съ случвало. Забелязвам че се случва при такива "не стандартни" натоварвания, друг път примерно, като влизам в някой тесен двор и има много маневри на първа-пак се проявява същото. Обаче при нормални условия колата няма забележки. Вчеря я закарах в Д.Кар обясних оплакваниято ми. Гледаха я, гледаха и накрая-"Колата няма забележки."
Колеги,какво може да е? Притеснен съм. Благодаря ви.
И друг път ми съ случвало. Забелязвам че се случва при такива "не стандартни" натоварвания, друг път примерно, като влизам в някой тесен двор и има много маневри на първа-пак се проявява същото. Обаче при нормални условия колата няма забележки. Вчеря я закарах в Д.Кар обясних оплакваниято ми. Гледаха я, гледаха и накрая-"Колата няма забележки."
Колеги,какво може да е? Притеснен съм. Благодаря ви.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Re: Странен шум при натоварване
Колега да не ти е трягнал маховика на един приятел по същият начин като колата се озори и почваше да му дере нещо смени маховика и до сега няма проблеми пробвай да изгасиш колата като си на неутрална скорост и без да натискаш съединителят и слушай ако ти изтрака нещо под колата бягай да ти прегледат маховика
Успех
Успех
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- scorpion82ua
- Потребител
-
Благодаря ви колеги! За маховика ше проверя, а за АСЦ-то и АБС помпа, дето написа колега, малко съм оберкан,защото когато се появява това "дерене" в движение ,после в спрялото положение се чува също, като натисна по рязко акселератора...Мисля че когато колата не се движи АСЦ-то и АБС помпа не се задействат.Все пак благодаря за мнението, и това предположение ще го проуча!
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Колега чуват се и като си в спряло положение,но този звук не е стържещ, а е все едно някакво моторче върти и се чува доста слабо.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Може да греша, но ме съмнява да не би колата да загрява. В началния стадий на загряването започва да губи мощност и да се чува странен звук от двигателя. Като се замисля - дано да греша.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- scorpion82ua
- Потребител
-
Колеги, един майстор ме убеждава, че проблем е от ел.магн.клапан. Казва че има някакво буталче с някаква пружина които задействат самия ванос, и че или пружината прави мизерии или буталче има изработка и за това може да се появява този шум.Убеждава ме че ваноса работи пърфектно и всички останалите агрегати. Май първо ще опитам с ел.магн.клапан.,че доста сериозно ме притеснява този шум.
8 мнения
• Страница 1 от 1