проблем с тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: vsi4ko s palna gas
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: 525tds tourring

проблем с тдс

Мнение от desislav_bmw » 15 Апр 2010, 22:18

Колеги имам проблем с моята е34 тдс! От скоро ми се случва така,че когато седи известно време и после я запаля докато не карам 10-15 мин.да се отпуши ли не знам,не иска да се вкарва в високи обороти!!!благодаря предварително!!! :help:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 525TDS TOURING
Мечтае да кара: BMW E34 540 TOURING

Re: проблем с тдс

Мнение от icaka_88 » 16 Апр 2010, 22:00

това е докато загрее нормално е като е стуедена неще да върви не се притесняваи
Изображение
само настрани

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 16 Апр 2010, 22:03

icaka_88 написа:това е докато загрее нормално е като е стуедена неще да върви не се притесняваи

На това пьк ако имаш разумно обяснение ,ще сьм благодарен да го чуя.
Кьм колегата,попреледаи по колата едно друго,изчисти МАП,провери ЕГР,или иди на диагностика
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Апр 2010, 23:17

Доколкото си спомням и моя tds беше така,после подивяваше-тия коли да нямат някаква защита или пък просто това е особеност на дизеловият двигател.Но ми се струва тъпо да вкарваш студен двигател във високи обороти,особено турбодизел- освен ако не си любител на сериозни ремонти. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от desislav_bmw » 17 Апр 2010, 0:25

presko79 написа:
icaka_88 написа:това е докато загрее нормално е като е стуедена неще да върви не се притесняваи

Кьм колегата,попреледаи по колата едно друго,изчисти МАП,провери ЕГР,или иди на диагностика

колега вече се постарах за ЕГР,а утре ще се погрижа и за интерколера!за МАП-а не сам сигурен какво трябва да направя точно!ако ми поясните ще сам много благодарен!!!и относно колегата които по горе коментира че е нормално искам да поясня че стигнах до извода че се иска понапаване дори и на топъл мотор за да се оправи!все едно е запушено нещо и се иска да се издуха за да се оправи,а след това е самолет!преди не беше така!!! :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Апр 2010, 8:20

Е ако усещаш ,че нещо е извън нормалното по-мудно вървене на кола със студен двигател виж важните теми-там пише какво да правиш.

Потребител
Аватар

Мнение от desislav_bmw » 17 Апр 2010, 20:23

presko79 написа:

Кьм колегата,попреледаи по колата едно друго,изчисти МАП,провери ЕГР,или иди на диагностика[/quоте]
Колега не знам как да се отблагодаря за савета!!!значи сменям си маслото аз днес и какво ми треква да проверя тоя МАП сензор наи накрая и познаи какво???оказа се че маркучето на МАП-а задрастено тотал!!!след това старателно продухване на компресора и сега вече не се ударжа колеги!!!имам само още едно питане относно интерколера защото нещо не разбрах от темите за него на горе ли се вади или настрани ако някои има представа да каже!!!благодаря предварително!!! :driving: :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 18 Апр 2010, 16:17

Кулера е хванат за водния радиатор с една пластина и болче. Мисля че ако откачиш радиатора от горните пластмасови щипки и го изтеглиш малко нагоре ще може да се извади кулера, но не съм абсолютно сигурен че става!

Най-добре си източи антифриза свали перката, после радиатора със се кулера - хем ще си смениш антифризчето (хубаво е на 2-3г. да се прави тази процедура) хем ще си почистиш хубаво радиатора (и този на климатика ако го има) и кулера!

П.С. Вади си се надолу.

Потребител
Аватар

Мнение от desislav_bmw » 18 Апр 2010, 22:57

jogr написа:Кулера е хванат за водния радиатор с една пластина и болче. Мисля че ако откачиш радиатора от горните пластмасови щипки и го изтеглиш малко нагоре ще може да се извади кулера, но не съм абсолютно сигурен че става!

Най-добре си източи антифриза свали перката, после радиатора със се кулера - хем ще си смениш антифризчето (хубаво е на 2-3г. да се прави тази процедура) хем ще си почистиш хубаво радиатора (и този на климатика ако го има) и кулера!

П.С. Вади си се надолу.

благодаря колега ще се заема в парвия удобен момент и с това!!!защото я имам от 2 год.и половина а това не сам го правил!!!просто като полгледнах от долу се натакнах на една метална кора която е точкована за гредата и служи като легло на кулера и го пази!!!затова питах за да знам дали не е нещо измислено но останових че си е така!!!много благодаря за инфото!!!сега знам че демонтажа на радиаторите е само нагоре!!! :bowdown: :yes: :clap:

Потребител
Аватар

Мнение от gogata73 » 20 Апр 2010, 18:22

desislav_bmw написа:Колеги имам проблем с моята е34 тдс! От скоро ми се случва така,че когато седи известно време и после я запаля докато не карам 10-15 мин.да се отпуши ли не знам,не иска да се вкарва в високи обороти!!!благодаря предварително!!! :help:

Не се притеснявай колега и при мен е така, имам чувството че и турбото не се включва когато е студена

Назад към E34