Е34 Бензин не пали студена

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34 520

Е34 Бензин не пали студена

Мнение от papanov » 18 Апр 2010, 16:37

Здравейте колеги,
ще имам нуждата от вашите опит и знания. Наскоро взех Е34 '88г. 2000 куб.см. бензин/газ. Още когато я взимах (зимата) много трудно запали студена (на бензин). Същия ден, тръгнах от София за Пазарджик с нея. Спрях по средата на пътя на една бензиностанция и още с пускането на свободна изгасна. След това, запалих много трудно, въпреки че беше топла. След посещение в сервиза ми смениха датчик за температурата, но това не реши проблема. Бившият собственик на автомобила ме посъветва да сменя моторчето за празния ход. Преди време той имал същия проблем и след почистване на моторчето нещата се оправяли. По моргите не можах да намеря подходящо моторче, затова го разглобих, за да го почистя. Имаше една изкривена четка (преди мен два пъти са го разглабяли да го чистят), която изправихме. След сглабяне замерихме съпротивлението -ок. Пробвахме го - отваря, затваря без никакви проблеми. Когато дам контакт моторчето вибрира (както го пише по книгите). При палене, го виждам как отваря. 100% съм сигурен, че проблема не е в него. Но нещата си продължават по старому. Сутрин пали след много въртене. След това, като я изгася веднага (без да я чакам да загрее) пали нормално. И така цял ден. Нека не ви заблуждава заглавието на темата - не пали студена. Случвало се е (дажи имам чувството, че е закономерно) два пъти вече, като спра на магистралата с нея, след това да пали много трудно. Не знам дали си въобразявам или наистина е така, но сякаш има някакъв пиниз при първото палене. Като завъртиш първия път, може да въртиш докато падне акумулатора и да не запали. Обаче, ако завъртиш известно време първия път, изгасиш и след това завъртиш повторно - след известни увещания запалва. Очаквам вашите съвети.

ПС: Винаги паля на бензин. Газта я изключвам като възможен проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: Е34 Бензин не пали студена

Мнение от NikiNikolov » 19 Апр 2010, 13:27

Никаква идея, само диагностиката ако покаже нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 19 Апр 2010, 13:51

papanov написа:Здравейте колеги,
ще имам нуждата от вашите опит и знания. Наскоро взех Е34 '88г. 2000 куб.см. бензин/газ. Още когато я взимах (зимата) много трудно запали студена (на бензин). Същия ден, тръгнах от София за Пазарджик с нея. Спрях по средата на пътя на една бензиностанция и още с пускането на свободна изгасна. След това, запалих много трудно, въпреки че беше топла. След посещение в сервиза ми смениха датчик за температурата, но това не реши проблема. Бившият собственик на автомобила ме посъветва да сменя моторчето за празния ход. Преди време той имал същия проблем и след почистване на моторчето нещата се оправяли. По моргите не можах да намеря подходящо моторче, затова го разглобих, за да го почистя. Имаше една изкривена четка (преди мен два пъти са го разглабяли да го чистят), която изправихме. След сглабяне замерихме съпротивлението -ок. Пробвахме го - отваря, затваря без никакви проблеми. Когато дам контакт моторчето вибрира (както го пише по книгите). При палене, го виждам как отваря. 100% съм сигурен, че проблема не е в него. Но нещата си продължават по старому. Сутрин пали след много въртене. След това, като я изгася веднага (без да я чакам да загрее) пали нормално. И така цял ден. Нека не ви заблуждава заглавието на темата - не пали студена. Случвало се е (дажи имам чувството, че е закономерно) два пъти вече, като спра на магистралата с нея, след това да пали много трудно. Не знам дали си въобразявам или наистина е така, но сякаш има някакъв пиниз при първото палене. Като завъртиш първия път, може да въртиш докато падне акумулатора и да не запали. Обаче, ако завъртиш известно време първия път, изгасиш и след това завъртиш повторно - след известни увещания запалва. Очаквам вашите съвети.

ПС: Винаги паля на бензин. Газта я изключвам като възможен проблем.

Това са симптоми на заминала бензинова помпа.
'...engage your brain before difflocks...'

Потребител
Аватар

Мнение от papanov » 19 Апр 2010, 15:02

Ники, диагностиката показа само изгорял температурен датчик (даже се съмнявам, че е бил изгорял). Лошото е, че я качиха на компютъра веднага след като пристигнах в сервиза, а тя тогава си пали. Не знам, ако я оставя да преспи в сервиза и я качат на диагностиката студена дали ще покаже нещо различно :dunno: Ако не успея да намеря проблема, ще пробвам и това.

6inline, ще проверя бензиновата помпа. Истина е, че от сервиза ми препоръчаха да се почисти, а аз реших, че просто си търсят мющерии.

Не знам доколко това има значение, но колата не беше карана дълго време, преди да я взема.

Благодаря за съветите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 19 Апр 2010, 18:19

И на мен ми се струва ,че е започнала да си отива бензиновата помпа или може би регулатора на налягането на горивото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 19 Апр 2010, 21:04

ако е регулаторът, и не допуска да създаде достатъчно налягане, не би ли трябвало да няма достатъчно мощност...не разбрах да има такъв симптом. когато очакваш да запали много трудно и бавно, помоли като почваш да въртиш на стартер някой да ритне няколко пъти резервоара, където е бензиновата помпа...вероятността да тръгне веднага е голяма :mhihi: ...ако е така, значи сменяй докато е време, че ще те остави. ако не - диагностика!
...ако я караш на газ, а палиш винаги на бензин, виж си дюзите...

Потребител
Аватар

Мнение от papanov » 20 Апр 2010, 9:27

Още веднъж благодаря, момчета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Апр 2010, 9:34

Е какво оправи ли се?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от papanov » 20 Апр 2010, 15:15

Zubcho, нямам време сега да се занимавам с нея. Стои на един паркинг до офиса. При първа възможност ще я сритам :) Събота или неделя ще се пробвам да разглобя помпата и да я почистя. Ако не стане, отива пак в сервиза. Като имам някакъв резултат ще пиша.

Потребител
Аватар

Мнение от papanov » 20 Апр 2010, 20:26

:oops: Изказах се неподготвен. Попрочетох това, онова. Няма да се пробвам аз. Не е за мен работа това. Отива в сервиза.

Потребител
Аватар
Кара: Е34 м20b20 живата легенда
Мечтае да кара: Е34m20b20

Мнение от shesticata » 28 Апр 2010, 9:08

според мен може да е регулатора за налягането ,а колкото до помпата това може да се провери, когато се извади маркуча на връщашото и в рамките на 30 сек. по време на стартиране трябва да изхвурли оттам около 500 мл. бензин ако това е така значи няма проблем с помпата

Потребител
Аватар

Мнение от papanov » 03 Май 2010, 17:46

Онзи ден я взех от сервиза. Казаха, че са чистили дюзите. Сякаш се е оправила. То вярно, че и времето се стопли доста, но сякаш наистина това е бил проблема. Ще видим. Звука на двигателя се е променил някак странно. Не е така равномерен както преди. :paranoid: :conf:

:OT:
Преди месец смених почти всичко по ходовата част и след като я взех от сервиза пак нещо ми тропаше. Накарах ги тези сега, да я погледнат отново. Смениха ми задните биалетки, а уж бяха сменени. Тия от предния сервиз при монтажа разменили носачите. :dummy: Чудя се аз що стърже така при пълен ляв/десен и си мисля, че е защото сложих другите джанти, а то що било. :banghead: Нямам думи просто.

Назад към E34