Вибрация при спиране някъде в таблото и още нещо...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Вибрация при спиране някъде в таблото и още нещо...
Здравейте колеги. Карам 525ТДС седан 98г. и от известно време ми прави впечатление, че когато намалям скоростта (става въпрос за ниските предавки като 1-2- и не чак толкова 3) в ниските обороти се чува една неприятна вибрация. Имам чувството, че идва някъде от към централните духалки или радиото. Възможно ли е ? Какво може да е ?
И още едно въпросче: при преминаване през "заспал полицай" отзад се чува нещо като скърцане. Мисля, че идва някъде от кората ?!?!? Идеи ???
И още едно въпросче: при преминаване през "заспал полицай" отзад се чува нещо като скърцане. Мисля, че идва някъде от кората ?!?!? Идеи ???
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: Вибрация при спиране някъде в таблото и още нещо...
drebenj написа:И още едно въпросче: при преминаване през "заспал полицай" отзад се чува нещо като скърцане. Мисля, че идва някъде от кората ?!?!? Идеи ???
Колега, задните седалки на колата свалящи ли са или не, защото ако са от тези който падат може да поскърцват при по разбити механизми.. знам ли.

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега тва с вибрациите може да е от спирачните дискове, ако им е дошло време за смяна. А пък скърцането може да идва и от амортисьорите.
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
e39 FEN написа:drebenj написа:И още едно въпросче: при преминаване през "заспал полицай" отзад се чува нещо като скърцане. Мисля, че идва някъде от кората ?!?!? Идеи ???
Колега, задните седалки на колата свалящи ли са или не, защото ако са от тези който падат може да поскърцват при по разбити механизми.. знам ли.
Задните седалки не са "падащи" колега. Възможно ли е от кората да идва някъде???
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Николай Диянов написа:Колега тва с вибрациите може да е от спирачните дискове, ако им е дошло време за смяна. А пък скърцането може да идва и от амортисьорите.
Не е от дисковете колега. И накладки си има. Ходовата част всичко е ОК. Ако е от амортисьорите би трябвало като е спряна колата и когато някой натиска / клати колата да се чува пак. Да ама не

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега верно некоя кора може да е. Нещо из багажника може да прескърцва. Провери там всички кори, ако имаш зимен пакет виж и него,дали всичко е захванато добре. Може да е нещо съвсем просто.
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес открих от къде идва дразнещото скърцане което се чува от зад -> заден десен амортисьор. Скърцането се чува и на място, но трябва да клатушкаш колата от задната дясна врата. "Майстора" ми каза, че амортисьора е здрав (не е изпуснал), но е пресушил долу на леглото. Това беше неговото обяснение. Някакви идеи.... начин да премахна дразнещото скърцолене ???
п.п. Казаха ми само да не го пръскам с WD40, защото ще изчезне за 1-2 месеца и после ще изпусне амортисьора. Това спрейче било нож с 2 остриета
п.п. Казаха ми само да не го пръскам с WD40, защото ще изчезне за 1-2 месеца и после ще изпусне амортисьора. Това спрейче било нож с 2 остриета

7 мнения
• Страница 1 от 1