Обороти на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- stanimirxxx
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e36 318i
Обороти на е36
Здравейте колеги, имам едно въпросче за една е36, 318I-95г, седан. Преди 10 дни и сложих газов инжекцион и се появи един странен проблем, (преди това колата си беше перфектна). Когато е студена и я пусна по инерция, оборотите и почват да играят от около 500 до 1200, онзи ден даже два пъти и загасна. На място оборотите и са малко по-спокойни. Този номер го прави около 10 мин. и след това оборотите заспиват на 800 и вече няма проблем. Явно го прави до определена температура и като мине някаква граница, спира. Прави го и на газ и на бензин. 

- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
Re: Обороти на е36
каква марка ти е газовата уредба?
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Провери меката връзка от дебутомера към входящите колектори майсторите газаджии обичат като монтират газта да я късат и после да викат не съм аз бе не съм аз и при мене така се получи
Провери я нея и маркуча който и е отзад той трудно се вижда но го погледни и него!

Провери я нея и маркуча който и е отзад той трудно се вижда но го погледни и него!
Бъди честен пък да става квото ще
- stanimirxxx
- Потребител
-
___B___M___W___ написа:каква марка ти е газовата уредба?
"Easy Gas"
- ratamahata
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i седан 1993г.
Вероятно са сложили много ниска температура на превключване от газ на бензин. По принцип не трябва да превключва на по малко от 40 градуса. Отиди в газовият сервиз да проверят.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
stanimirxxx написа:Здравейте колеги, имам едно въпросче за една е36, 318I-95г, седан. Преди 10 дни и сложих газов инжекцион и се появи един странен проблем, (преди това колата си беше перфектна). Когато е студена и я пусна по инерция, оборотите и почват да играят от около 500 до 1200, онзи ден даже два пъти и загасна. На място оборотите и са малко по-спокойни. Този номер го прави около 10 мин. и след това оборотите заспиват на 800 и вече няма проблем. Явно го прави до определена температура и като мине някаква граница, спира. Прави го и на газ и на бензин.
Седана който имах беше с газово и като го превключех още докато е студено на газ играеха оборотите и жената неможеше да му свикне,докато не и обясних за какво става въпрос.Всеки знае,че докато не загрее дадена кола докато се кара на бензин не се превключва на газ но с икономията която правим игнурираме някой проблеми и си караме така.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- stanimirxxx
- Потребител
-
vladi_a_i написа:stanimirxxx написа:Здравейте колеги, имам едно въпросче за една е36, 318I-95г, седан. Преди 10 дни и сложих газов инжекцион и се появи един странен проблем, (преди това колата си беше перфектна). Когато е студена и я пусна по инерция, оборотите и почват да играят от около 500 до 1200, онзи ден даже два пъти и загасна. На място оборотите и са малко по-спокойни. Този номер го прави около 10 мин. и след това оборотите заспиват на 800 и вече няма проблем. Явно го прави до определена температура и като мине някаква граница, спира. Прави го и на газ и на бензин.
Седана който имах беше с газово и като го превключех още докато е студено на газ играеха оборотите и жената неможеше да му свикне,докато не и обясних за какво става въпрос.Всеки знае,че докато не загрее дадена кола докато се кара на бензин не се превключва на газ но с икономията която правим игнурираме някой проблеми и си караме така.
Хванах я, че и играят оборотите и на бензин. Проблема е, че го прави за много кратко време и след това заспиват, както и на газта и не могат да я хванат на диагностика. Ще се насоча към стъпковото моторче и маркучите на дебитомера, първоначално. Ще я покарам известно време, че не е била карана цяла зима и дано си покаже болката.
vladi_a_i написа:stanimirxxx написа:Здравейте колеги, имам едно въпросче за една е36, 318I-95г, седан. Преди 10 дни и сложих газов инжекцион и се появи един странен проблем, (преди това колата си беше перфектна). Когато е студена и я пусна по инерция, оборотите и почват да играят от около 500 до 1200, онзи ден даже два пъти и загасна. На място оборотите и са малко по-спокойни. Този номер го прави около 10 мин. и след това оборотите заспиват на 800 и вече няма проблем. Явно го прави до определена температура и като мине някаква граница, спира. Прави го и на газ и на бензин.
Или е от този проблем който ти казва колегата или от гофрирания мъркуч който е от дебита към дросела като се прокъса някаде малко или се спука и почват да играят по същия начин и аз така брах ядове с моя ИС
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
stanimirxxx написа:Здравейте колеги.....
Ще следя темата с интерес,защото и при мен от скоро започна да ми дава такъв проблем и си мислех да не е от датчика на дифа,но пък като си загрее добре няма проблеми

- stanimirxxx
- Потребител
-
Beglecca написа:vladi_a_i написа:stanimirxxx написа:Здравейте колеги, имам едно въпросче за една е36, 318I-95г, седан. Преди 10 дни и сложих газов инжекцион и се появи един странен проблем, (преди това колата си беше перфектна). Когато е студена и я пусна по инерция, оборотите и почват да играят от около 500 до 1200, онзи ден даже два пъти и загасна. На място оборотите и са малко по-спокойни. Този номер го прави около 10 мин. и след това оборотите заспиват на 800 и вече няма проблем. Явно го прави до определена температура и като мине някаква граница, спира. Прави го и на газ и на бензин.
Или е от този проблем който ти казва колегата или от гофрирания мъркуч който е от дебита към дросела като се прокъса някаде малко или се спука и почват да играят по същия начин и аз така брах ядове с моя ИС
Днес го свалих гофрираният маркуч на дебитомера и отдолу между гънките беше сериозно напукан, но видимо не беше сцепен, като го изчистих хубаво излезе и отгоре едно по-малко напукване, както и да е. Наклепах ги напукванията с лепило за гума, като изсъхна, отгоре намазах и яко силикон, оставих го да изсъхне около час и монтирах маркуча, че трябваше да излизам с колата. Значи и на мен не ми се вярва, но оборотите на колата не мръднаха, направо заспаха. Дано се е решил проблема, ще я тествам така известно време и ако няма проблем, го сменям този маркуч, с нов.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Бравос,колега
Ще взема и аз да си го проверя да не се е случило нещо такова пък да видим

Ще взема и аз да си го проверя да не се е случило нещо такова пък да видим

bmw55 написа:Провери меката връзка от дебутомера към входящите колектори майсторите газаджии обичат като монтират газта да я късат и после да викат не съм аз бе не съм аз и при мене така се получи![]()
виж меката връска аз на моята днес открих ,че ми е скъсан маркуча.иначе бях със същите симптоми.омотах го с изолирбан.
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
съгласен сам
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
13 мнения
• Страница 1 от 1