шваки

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E38

шваки

Мнение от svilen » 29 Сеп 2005, 21:55

Някой може ли да намери от някъде шваки да сверим малко цени,защото преди две седмици ме удариха и днес като бях да си получа парите от дзи ме шокираха със някаква си смешна сума от 220лв. за два нови фара,нов мигач и нова решетка,тежък ремонт на калника,среден ремонт на бронята,маската и подкалника,както и боядисване на тези детайли с акрилна боя.Става въпрос за Е30 1989г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 30 Сеп 2005, 8:29

Казва се Шваке (Schwacke), а не шваки :P Автомобилът ти е вече на 16 години и съответно има голямо овехтяване(поне 50%). Това е причината сумата да не съответствува на реално похарчените от теб средства. Освен това застрахователите определено "не обичат" автомобилите над 10 години и по всякакъв начин издевателстват на собствениците им - високи премии, ниски обезщетения и пр. Въобще гадост. Може би нещата ще се оправят, ако влезем в ЕС, защото в повечето държави нормата е да ти бъде осребрен напълно ремонта, без да има овехтявания. :roll: Естествено обаче премията ще бъде много яка. ;)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 30 Сеп 2005, 9:32

А си си намерил и един застраховател направо слънце.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 30 Сеп 2005, 11:00

аз не знам каква премия плати човека за клауза щети (това примерно се равнява на премия при клауза кражба: 50% към 50% при пълно каско), аз например съм платил малко над хиляда лева за кола на 3 години, като се вземе в предвид че към момента съм имал вече две щети, които общо са избили 60% от премията щот много съм претенциозен и се обръщам при дори малка драскотина, при това още половина от срока не е минала. Ако човека плати в пъти по-малко, за какво се обижда сега. Иначе би било не справедливо и икономически необосновано всички да плащат различни премии, а получават обещетение горе долу еднаково. не е ли така

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Сеп 2005, 13:47

Aurora написа:аз не знам каква премия плати човека за клауза щети (това примерно се равнява на премия при клауза кражба: 50% към 50% при пълно каско), аз например съм платил малко над хиляда лева за кола на 3 години, като се вземе в предвид че към момента съм имал вече две щети, които общо са избили 60% от премията щот много съм претенциозен и се обръщам при дори малка драскотина, при това още половина от срока не е минала. Ако човека плати в пъти по-малко, за какво се обижда сега. Иначе би било не справедливо и икономически необосновано всички да плащат различни премии, а получават обещетение горе долу еднаково. не е ли така

и ти си прав, но пък има и друга истина, че все пак има кола на 13 и на 13 години... В застрахователните компании като го отворят това шваке общо взето пренебрегват амортизацията, която е платил собственика... Защото кола на 5 години може да е пъти по-зле от кола на 15 ;)

ентусиаст
Аватар

Re: шваки

Мнение от Eva* » 30 Сеп 2005, 14:12

svilen написа:Някой може ли да намери от някъде шваки да сверим малко цени,защото преди две седмици ме удариха и днес като бях да си получа парите от дзи ме шокираха със някаква си смешна сума от 220лв. за два нови фара,нов мигач и нова решетка,тежък ремонт на калника,среден ремонт на бронята,маската и подкалника,както и боядисване на тези детайли с акрилна боя.Става въпрос за Е30 1989г.

Фаровете са по два в к-т, та тези, извън Дару Кар и Камор Ауто - някакъв внос - нови са 175,00 лв. к-та. Ако фаровете са на Hella, се продават като вътрешен и външен - само единия е 175,00 лв., отделно към тях, за да са в к-т върви и основа за скромните 40,00 лв. едната.

Мигача в броня, единия е 31,00 лв. Решетката се дели на три части - лява и дясна по 17,00 лв. и средната по 14,00

Само до тук си доста вътре. :confused:
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 30 Сеп 2005, 14:16

Lucky написа:А си си намерил и един застраховател направо слънце.

:OT: Доколкото ми е известно от опит на приятели и познати, ДЗИ в 99/100 от случаите успяват да намерят откраднато МПС...
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 30 Сеп 2005, 14:26

fastestbmw написа:
Lucky написа:А си си намерил и един застраховател направо слънце.

:OT: Доколкото ми е известно от опит на приятели и познати, ДЗИ в 99/100 от случаите успяват да намерят откраднато МПС...

ДЗИ презастраховат кражбата в Бул Инс, така че е разбираемо.

Аз досега съм завел 2 щети и едната ми е изплатена по фактура, другата предстои и до момента съм много доволен от тях.
За коли над 10 години може би наистина стоят по друг начин нещата, но за тези неща обикновено те предупреждават като сключваш застраховката.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 30 Сеп 2005, 16:24

За момента с 2 коли тинейджъри, съм доста доволен от ДЗИ. Едната си изби каското от 2 неправилни паркирания , другата засега само едната вноска от 4-те :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 30 Сеп 2005, 17:09

XaMaB написа:За момента с 2 коли тинейджъри, съм доста доволен от ДЗИ. Едната си изби каското от 2 неправилни паркирания , другата засега само едната вноска от 4-те :mhihi:

Много се радвам на хора, които знаят как да карат, за да може като си платят, да им върнат парите double или triple... :yes: :winky:
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 01 Окт 2005, 15:24

Да де ама ще си призная че не мога да карам. Не съм си избивал аз парите. :(

БМВ-то ме удари един на семинарията - там е едната избита вноска от каското. Реши да се престроява наляво без да погледне дали няма кола в съседното платно.

Другата кола я кара майка ми - единия удар си е от нея. Остърга някакъв бордюр. Другото беше от един пиян съсед (доктор) 8:20 сутринта, с пижо и пиян до козирката се опита да мине на излизане от паркинга през нашата кола.

Добре че калника и без това беше изгнил и направи добро дело като се спря в него. Каско за нас и спасение за някой пешеходец тоя като не можа да тръгне пиян с колата.

Назад към Основен Форум