E36 Touring 3.0d възможно ли е да се монтира М57

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

E36 Touring 3.0d възможно ли е да се монтира М57

Мнение от ecko_becko » 18 Апр 2010, 14:02

Та значи въпроса ми е съвсем реален и поради невъзможност за писане в туннинга пускам темата тук ако модовете решат да я преместят.....

Значи историята е следната имам приятел с 530д който вече има само мотор и карантията към него със скорости, кардан и диф, въпроса е следния имам Е36 комби и се чудя дали не мога да го бодна с цялата инсталация към мотора и скоростите на мястото на моя при положение че тампони и тн. нужни за монтажа ще се купуват нови или от неговата кола останали здрави. Причината е моя мотор е М41Д17 :oops:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: E36 Touring 3.0d възможно ли е да се монтира М57

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Апр 2010, 14:12

Нали знаеш,че няма невъзможни неща всичко е въпрос на време и пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 18 Апр 2010, 14:17

Знам въпроса е в това дали няма да срещна проблем с положението на картера над предния мост или сервото на спирачките да пречи на мотора, дали има място в коша за да не се налага да режа и т.н. просто питам ако някой е срещал подобно нещо и да сподели. Аз попаднах на този клип http://www.youtube.com/watch?v=9VPgam-XlEI но не мога да намеря повече по въпроса

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 18 Апр 2010, 14:24

Хардуерно, нещата се оправят сравнително лесно, гредата е софтуерно, че тия мотори си търсят всичко от е39ката, АБС, АСЦ, ДСЦ, мултиволана, километража и прочие. много от интервенциите, хората слагат и инсталацията от цялата е39ка в колите за да няма ядове.

ПС ТИя ме убиха, на кабрио дизел да слагат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 18 Апр 2010, 18:46

Колега доскоро гледах в раздела продава се продаваше една е36-ца с мотор 4.0,така че място за твоя мотор ще има.А и е36 седан с М пауър мотор има който също е 3.2литров :) Следователно и този мотор ще влезне :)
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 18 Апр 2010, 19:08

bmw55 написа:Колега доскоро гледах в раздела продава се продаваше една е36-ца с мотор 4.0,така че място за твоя мотор ще има.А и е36 седан с М пауър мотор има който също е 3.2литров :) Следователно и този мотор ще влезне :)

Да но за там знам, че се преправя картера и маслената помпа защото опират в моста точно такъв тип информация се опитвам да изкопая, ако мога за да не се изненадам в движение от нещо което да не знам как да го оправя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 18 Апр 2010, 19:17

sonny написа:Хардуерно, нещата се оправят сравнително лесно, гредата е софтуерно, че тия мотори си търсят всичко от е39ката, АБС, АСЦ, ДСЦ, мултиволана, километража и прочие. много от интервенциите, хората слагат и инсталацията от цялата е39ка в колите за да няма ядове.

То от колата си седи цялата инсталация и агрегати ABS и тем подобни щуротий.

С две думи трябва да преправя и цялата инсталация за да тръгне компа ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Апр 2010, 21:55

ecko_becko написа:
sonny написа:Хардуерно, нещата се оправят сравнително лесно, гредата е софтуерно, че тия мотори си търсят всичко от е39ката, АБС, АСЦ, ДСЦ, мултиволана, километража и прочие. много от интервенциите, хората слагат и инсталацията от цялата е39ка в колите за да няма ядове.

Колега, нали инсталацията на мотора на това 530 си стои, няма какво да преправяш, просто вземаш мотора с инсталацията (само инсталацията на двигатела с компа и имобилайзера с чипа и другите му карантии. Инсталацията на купето не ти трябва) и го забиваш в комбито. Компа не разпознава модулите като ABS, ASC, MLF и други по парт номера, а като налични и от тях постъпва информация, но не е задължително да ги вземеш от Е39, защото не всички имат мулти волани, а през годините са монтирани два типа. Единия с допълнителен MLF модул, а другия без. ABS и ASC, като модули може да се различават от тези на Е36, но информацията, която постъпва в компа е една и съща. Като приключиш с интервенцията, сподели какво се е получило, може да взема и аз да сменя моя мотор с 3 литров.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 03 Май 2010, 10:15

stony1 написа:
ecko_becko написа:

Колега, нали инсталацията на мотора на това 530 си стои, няма какво да преправяш, просто вземаш мотора с инсталацията (само инсталацията на двигатела с компа и имобилайзера с чипа и другите му карантии. Инсталацията на купето не ти трябва) и го забиваш в комбито. Компа не разпознава модулите като ABS, ASC, MLF и други по парт номера, а като налични и от тях постъпва информация, но не е задължително да ги вземеш от Е39, защото не всички имат мулти волани, а през годините са монтирани два типа. Единия с допълнителен MLF модул, а другия без. ABS и ASC, като модули може да се различават от тези на Е36, но информацията, която постъпва в компа е една и съща. Като приключиш с интервенцията, сподели какво се е получило, може да взема и аз да сменя моя мотор с 3 литров.

Благодаря за компетентните и навременни отговори, сега остава само да домъкна мАторЯ в гаража и да се започва с подмяната щом има резултат ще споделя..........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 03 Май 2010, 10:59

изненади ще има и то доста
но това което каза един колега че " всичко е възможно " е най точната дума.
с пари и време и инфо ще успееш
но sonny е е много прав за проблема с електрониката и инсталациите
има доста вещи колеги и ще помогне някои
картера ако не пасне ще поогледаш други модели мотори и може да имаш късмет
ако не ... ще изтаботите някакво кастъм изпълнение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Май 2010, 13:30

При механичния монтаж ще ти се наложи да търсиш картер и най вероятно маслена помпа от Е46 3.0д.
А с жиците ще стане работата има достатъчно кадърни хора дето ще ти помогнат.
Чат пат изкача по някоя Е36ца с М57 в немското мобиле, досега съм виждапо поне десетина ралични, щом германците го правят, значи не е безмислено скъпо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 04 Май 2010, 14:21

много е относително колега примерно 6 цилиндровиа мотор от е34 за да се сложи на е36 трябва да се смени картера защото непасва на магарето така 4е преди да запо4неш да прави6 нещо трябва да огледаш вси4ко
Изображение

Назад към E36