Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?

Мнение от georgipass » 18 Апр 2010, 16:56

Здравейте... отдавна имам един шум при даване на контакт и се чува шум като стържене...мислих си че е от моторчето за парното дето е до клапаните... но уви шума идва от тръбичките за горивото получава се едно като резонанс , това само и единствено като дадеш на контакт...и от време на време не го прави :dunno: Не го прави като запаля и я изгася и след това дам веднага контакт.... за пробата откачих маркучето за излишно гориво отдолу дето е под колекторите и дадох контакт...шума изчезна.... сложих го и след това пак няколко пъти давах на контакт шум нямаше и на 7-8 път се появи отново...вече и аз се чудя какво може да е, някой ако се е сблъсквал с проблема да каже, преди да съм почнал да разглобявам наред :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?

Мнение от @2bar » 18 Апр 2010, 17:03

По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 18 Апр 2010, 17:06

@2bar написа:По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.

И кои са 2-та типа колега, и аз си мислих, че проблема може да е във въпросния регулатор :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 18 Апр 2010, 17:14

georgipass написа:
@2bar написа:По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.

И кои са 2-та типа колега, и аз си мислих, че проблема може да е във въпросния регулатор :bchug:

Bosch (голям) или Pierburg (малък).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 18 Апр 2010, 17:20

@2bar написа:
georgipass написа:

Bosch (голям) или Pierburg (малък).

Ами незнам какъв ще е , трябва да махна кората , по спомени беше малък , мотора М50 Ванос
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 18 Апр 2010, 21:01

Малък е..... но се стъмни и не го извадих... Остава въпроса да го сменям ли или да отида да ми мернат налягането :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 18 Апр 2010, 23:56

Няма защо да мериш налягането - сигурно е в нормите. По - скоро можеш да пробваш да смениш бенз. филтър, да видиш самите тръбопроводи - може допълнително да се фиксират.

Пък ако чак толкова много те дразни - можеш да сложиш регулатор на Bosch.

Назад към E34