323ti - Какво ви е мнението за това малко зверче?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
323ti - Какво ви е мнението за това малко зверче?
Здравейте,
Ще помоля да не обсъждаме външния вид на коНТакта, а да се насочим към усещаното за колата.
Днес се возих в подобен екземпляр и останах с много добри впечатления.
Имам няколко питания:
- Някакви специфични проблеми?
- Къде избива корозия/ръжда?
- как стои въпроса за слагане на шпер на компакт с ASC?
- разход на гориво - за m52b28 чувам разходи от 10
до 20 градско, за m52b25 как стои положението под капака на компакт? За м52-ката като цяло за разход съм чувал прекалено добри думи. Оправдани ли са? Преди това имах е30-ка м20б20, която ми харчеше 17+, но бих искал да е малко по-пряма с джоба ми...
- нещо друго?
Ще помоля да не обсъждаме външния вид на коНТакта, а да се насочим към усещаното за колата.
Имам няколко питания:
- разход на гориво - за m52b28 чувам разходи от 10

- нещо друго?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
DriveCalc.com/bg
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: 323ti - Какво ви е мнението за това малко зверче?
Не съм точно по въпроса ти но имах Компакт 1.9 16V и мога да кажа само хубави думи за него: като поведение, динамика, разход... въобще доволен съм
А при 323 всичко е в пъти по-добре
Важното е дизайна да ти хареса защото именно там е спорният момент

А при 323 всичко е в пъти по-добре

Важното е дизайна да ти хареса защото именно там е спорният момент

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
карам компакт с м42б18 мога да кажа ,че за мен няма по-добра кола
ти за каква цел ще я ползваш
що се отнася до ражда няма никакви проблеми
2 години я карах в Неапол Италия
одраха я дори и по "резервната гума" но никаде не е почнало да гние и да раждясва
що се отнася до ражда няма никакви проблеми
2 години я карах в Неапол Италия
одраха я дори и по "резервната гума" но никаде не е почнало да гние и да раждясва
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
mitko_dd написа:....
....
Ежедневна младежка кола. Годишен пробег - макс 15-20 000 км. Хоцкане напред назад с повече усмивки по лицето от поведението на колата. Евентуално и на пистичка за още повече !безопасни! емоции...
DriveCalc.com/bg
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
fenixsz написа:Здравейте,
Имам няколко питания:
- разход на гориво - за m52b28 чувам разходи от 10до 20 градско, за m52b25 как стои положението под капака на компакт? За м52-ката като цяло за разход съм чувал прекалено добри думи. Оправдани ли са? Преди това имах е30-ка м20б20, която ми харчеше 17+, но бих искал да е малко по-пряма с джоба ми...
- нещо друго?
Значи шпера няма нищо общо с АСЦ то - слагаш и караш спокоино

За разхода също е до някъде вярно като се вземе в предвит че моита смятам за невъзможно да я кача над 15.
Ама 15 със скъсване на задника нон стоп, иначе нормално каране - 11-12 дава в града

А с тоя моторетка би трябвало кантактчето да се кара ного приятно

и аз карам компот който си го докарах от германия,имах само ражда отдоло дето са тампоните за подемник.нормално за немска кола.ако търсиш здраво купе търси италянка.иначе като цяло много сам доволен от компота.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
С ега се сетих колега едно много слабо място на тея мотори- АМА МНОГО СЛАБО
Значи качваш се и караш докато си загрее колата нормално.Тогава я посръчкваш няколко пъти по стабилно .След това спираш и държиш на спирачка и бавно пускаш съединителя- докато оборотите почнат да падат плавно - 500, 400, 300 и накрая ще изгасне.
През това време гледаш лампата на маслото- ако светне докато не е изгаснала коката - значи лагери на коляновия вал( и никви такива обяснения от страна на продавача че то било нормално - щото видиш ли на тея обороти ....)
Трябва лампата да светне в момента на гаснене или секунда след като е изгаснал мотора - тогава е ОК.
Казвам ти го това - щото съм гледал няколко М52 ки за купуване от моли приятели - и всичките го имаха тоя проблем
ПС.Трябва хубаво да и загрееш масълцето преди тая проба
УСПЕХ
Значи качваш се и караш докато си загрее колата нормално.Тогава я посръчкваш няколко пъти по стабилно .След това спираш и държиш на спирачка и бавно пускаш съединителя- докато оборотите почнат да падат плавно - 500, 400, 300 и накрая ще изгасне.
През това време гледаш лампата на маслото- ако светне докато не е изгаснала коката - значи лагери на коляновия вал( и никви такива обяснения от страна на продавача че то било нормално - щото видиш ли на тея обороти ....)
Трябва лампата да светне в момента на гаснене или секунда след като е изгаснал мотора - тогава е ОК.
Казвам ти го това - щото съм гледал няколко М52 ки за купуване от моли приятели - и всичките го имаха тоя проблем

ПС.Трябва хубаво да и загрееш масълцето преди тая проба

УСПЕХ

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Моята е от Италия няма никаква ръжда 

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Изрода, Мерси за съветите! Ще я видя пак скоро колицата и ще решавам...
DriveCalc.com/bg
ква ръжда ве мен, това е БМВ. Ако не е Германски кош убит от каране, няма каква ръжда да очакваш.
Кво да ти кажа... за колата. Аз съм виждал само една, докато беше акцизна и беше невероятна.
Откакто съм купил Мерца, имай предвид че няколко пъти ми е липсвала 318ti-то... и то не е по повод ремонти и такива глупости. Просто Компактчето е невероятно жив автомобил със страхотен дух. Страшна малка количка. Ако е изрядна, ще ти носи много усмивки тази количка.
Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедно
Ще трябва да убиеш ASC-то.
Кво да ти кажа... за колата. Аз съм виждал само една, докато беше акцизна и беше невероятна.
Откакто съм купил Мерца, имай предвид че няколко пъти ми е липсвала 318ti-то... и то не е по повод ремонти и такива глупости. Просто Компактчето е невероятно жив автомобил със страхотен дух. Страшна малка количка. Ако е изрядна, ще ти носи много усмивки тази количка.
Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедно

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
liloff написа:ква ръжда ве мен, това е БМВ. Ако не е Германски кош убит от каране, няма каква ръжда да очакваш.
Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедноЩе трябва да убиеш ASC-то.
Ръжда има основно по колите които са удряни отдолу (бордюри , спящи полицаи и тн. ) , Германиките ако гният са по ръбовете на калниците

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
liloff написа:... Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедноЩе трябва да убиеш ASC-то.
За Compact винаги съществува виско шпер от е30 iX, който ще се сработва перфектно с ASC-то.

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
err0r написа:liloff написа:... Малко си мисля че ще имаш проблеми с шпера и ASC-то, ако очакваш и двете да работят заедноЩе трябва да убиеш ASC-то.
За Compact винаги съществува виско шпер от е30 iX, който ще се сработва перфектно с ASC-то.
Аха, звучи добре... Въпреки, че на ix-овете дифовете бяха много къси, доколкото помня... Ще трябва да се ползва само за евентуални мероприятия.
Изрода, пробвах го това с оборотите за лагерите на коляновия вал, лампата на маслото светна, чак когато изгасна мотора.
Иначе, капарирах я колата. До края на седмицата трябва да я взема...
DriveCalc.com/bg
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
Колега , похвали се като дойде колата ... със снимки ... и аз в момента ползвам такова .....
Ако искаш да имаш Шпер и ASC трябва да има Visco шпер!
A иначе слагаш нормален шпер, който да става за Компакта и трябва всеки път да изключваш Асц-то или да го елиминираш .....

Ако искаш да имаш Шпер и ASC трябва да има Visco шпер!
A иначе слагаш нормален шпер, който да става за Компакта и трябва всеки път да изключваш Асц-то или да го елиминираш .....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В Щатите почти всяка е36, която е все още в движение има ACS и една от първите работи на всеки ентусиаст там е да направи т.нар. мод ACS delete. А тук се чудим как да го оставим 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3