Проблем с аудио системата на Е93 Pro Logic 7

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: M5 F10
Детайли за колата: M5 F10 12' 750hp

Проблем с аудио системата на Е93 Pro Logic 7

Мнение от ludiaalex » 12 Апр 2010, 21:57

Здравейте на всички. Имам следния проблем с аудиото на колата - преди час ми направи впечатление, че музиката започва да прекъсва и има пращене в колонките и някакви други звуци, които не мога да определя как звучат, през 1-2 минути. Този проблем го нямаше преди това. Пробвах радиото, през Aux-а и CD-то и си го има пращенето :confused: . Във Виена съм и вали доста...дали може да има нещо общо :| ? Ще съм благодарен, ако някой е запознат с проблема и може да каже от къде идва и някакво решение, ако има. Основно се интересувам дали може да е заради дъжда, за да знам дали да я карам на закрит паркинг някъде :( . Колата е Е93 с Pro Logic 7 и не съм влизал в някакви сериозни локви и т.н. за да я намокря, даже беше паркирана до преди 1 час и след това се появи този проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с аудио системата на Е93 Pro Logic 7

Мнение от S_GonzaLes » 13 Апр 2010, 6:41

Възможно е и от дъжда, връзките на Pro 7 с усилвателя и радиото са оптични, значни надали пръщи от тях, по скоро е от самия усилвател или определени колонки. Наскоро имаше тема за проблем с радиото при една х5 след пране, та може проблема да е идентичен.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 13 Апр 2010, 7:30

това е от усилвателя като слушам за проблема...ако е гаранционна ходи да го сменят, че нов е 1600лв. :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 13 Апр 2010, 10:21

Колата от 2 месеца не е гаранционна и ако е 1600 лева...не ми се мисли просто :| . Пращенето идва от предна дясна колонка основно, а от време на време идва и думкане някъде отзад :confused: . Ако я закарам на закрит паркинг да изсъхне дали има шанс да се нормализира или вече е заминало каквото е имало да заминава?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 14 Апр 2010, 14:41

Оказа се усилвателя, както се предполагаше :| . Вчера се наложи да разглобя сам корите в багажника, за да стигна до усилвателя, защото в BMW Wien ми заявиха, че след 3 седмици може да ми прегледат колата. Благодаря специално на хората от BMW в BG, които ми обясниха по телефона къде и какво да направя, за да изключа кабелите на усилвателя и да не дава на късо и да станат после още по-големи бели. Бях в шок като видях как е плувнал във вода :shock: ? Това нормално ли е или е някакъв частен случай, защото разбрах, че и при други нови модели на BMW така си се пълни с вода, а отзад е като язовир и явно редовно си е пропускало, но сега е заляло кабелите и т.н. :| . Вчера го подсуших и днес отново беше с вода :banghead: ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 16 Апр 2010, 9:02

явно това е проблем...и други хора са се оплаквали от изгаряне на усилвател със същите проблеми... ОБАЧЕ явно твоята кола има така наречения "скрин дефект" с които може да се опиташ да накараш БМВ да си го подменят за своя сметка както и да намерят причината за пълненето с вода там. За жалост от опит ти казвам, че така ги правят нещата...че тъкмо ти изтича гаранцията и белите почват...мен ми изпатка АСЦ-модула и като го смених за 1600лв. при програмирането ми изгориха и усилвателя... и се опитаха да ме накарат аз да го платя но не им стана номера :)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 16 Апр 2010, 9:23

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 16 Апр 2010, 12:58

absix написа::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

При тебе няма рибки а ? Сигорно защото колегата си държи колата на открито и от някъде влиза тая вода.

Нещо друго видимо мокро имаш ли ?
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 16 Апр 2010, 13:48

S_GonzaLes написа:
absix написа::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

При тебе няма рибки а ? Сигорно защото колегата си държи колата на открито и от някъде влиза тая вода.

Нещо друго видимо мокро имаш ли ?

Капки вода влизат само в ъглите (около колконката) на вратата, когато се "бие" директно с водоструйка от близко разстояние. Иначе никакви водни проблеми нямам. Валяли са ме страшни дъждове. И моята повечето време е на открито.

Това направо не е за вярване, аквариум в багажника!

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 16 Апр 2010, 17:42

Хах, а аз в какъв шок бях :shock: когато си видях аквариума и усилвателя, които плуваше по средата и даваше на късно. То белята е, че колата имаше опасност да се запали и да стане още по-весело :kuku: . По едно време всички системи отказаха в колата (всичко ел. - нави, парктроници и т.н.). Колата се оказа, че постоянно си се е пълнила, но сега от проливния дъжд, който я пра 3 дни на открито и се е наводнила стабилна :banghead: . Огромно разочарование, не съм очаквал един премиум автомобил за толкова пари да се наводни буквално :shock: . Проблемът е, че колата трябва да се върне в Бг, а аз може и да не се върна скоро и трябва да си я карам така, което е доста неприятно. До сега не се е появявал този проблем, защото колата все е или в гараж или на закрит паркинг и не е била излагана много на дъжд, за да има шанс да се напълни, а и честно казано, до сега никога не е сварвала такива дъждове. А относно покриването на разноските, за да се оправи...искрено се надявам BMW да си поеме отговорността, защото това е дефект на автомобила...достатъчни са главоболията, които ми причини с този проблем...уж за толкова пари си купуваш комфорт, сигурност и надеждност :dummy:
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 16 Апр 2010, 18:35

ludiaalex написа:Хах, а аз в какъв шок бях :shock: когато си видях аквариума и усилвателя, които плуваше по средата и даваше на късно. То белята е, че колата имаше опасност да се запали и да стане още по-весело :kuku: . По едно време всички системи отказаха в колата (всичко ел. - нави, парктроници и т.н.). Колата се оказа, че постоянно си се е пълнила, но сега от проливния дъжд, който я пра 3 дни на открито и се е наводнила стабилна :banghead: . Огромно разочарование, не съм очаквал един премиум автомобил за толкова пари да се наводни буквално :shock: . Проблемът е, че колата трябва да се върне в Бг, а аз може и да не се върна скоро и трябва да си я карам така, което е доста неприятно. До сега не се е появявал този проблем, защото колата все е или в гараж или на закрит паркинг и не е била излагана много на дъжд, за да има шанс да се напълни, а и честно казано, до сега никога не е сварвала такива дъждове. А относно покриването на разноските, за да се оправи...искрено се надявам BMW да си поеме отговорността, защото това е дефект на автомобила...достатъчни са главоболията, които ми причини с този проблем...уж за толкова пари си купуваш комфорт, сигурност и надеждност :dummy:

Това 100% е фабричен дефект, за които те трябва да понесат отговорност. Поне се намираш в "бяла" държава със закони и нормален съд, което може да е решение, ако се дърпат.

Пак добре, че не си се запалил!

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 16 Апр 2010, 18:53

absix написа:
ludiaalex написа:Хах, а аз в какъв шок бях :shock: когато си видях аквариума и усилвателя, които плуваше по средата и даваше на късно. То белята е, че колата имаше опасност да се запали и да стане още по-весело :kuku: . По едно време всички системи отказаха в колата (всичко ел. - нави, парктроници и т.н.). Колата се оказа, че постоянно си се е пълнила, но сега от проливния дъжд, който я пра 3 дни на открито и се е наводнила стабилна :banghead: . Огромно разочарование, не съм очаквал един премиум автомобил за толкова пари да се наводни буквално :shock: . Проблемът е, че колата трябва да се върне в Бг, а аз може и да не се върна скоро и трябва да си я карам така, което е доста неприятно. До сега не се е появявал този проблем, защото колата все е или в гараж или на закрит паркинг и не е била излагана много на дъжд, за да има шанс да се напълни, а и честно казано, до сега никога не е сварвала такива дъждове. А относно покриването на разноските, за да се оправи...искрено се надявам BMW да си поеме отговорността, защото това е дефект на автомобила...достатъчни са главоболията, които ми причини с този проблем...уж за толкова пари си купуваш комфорт, сигурност и надеждност :dummy:

Това 100% е фабричен дефект, за които те трябва да понесат отговорност. Поне се намираш в "бяла" държава със закони и нормален съд, което може да е решение, ако се дърпат.

Пак добре, че не си се запалил!

Аз съм в "бяла" държава, но проблема е, че тук не могат да пробват да го поемат по гаранция, защото колата е закупена в BG и трябва там да си търся правата. Много неприятна е цялата ситуация, защото кой би очаквал, че такова нещо може да се случи изобщо. Сега трябва специално да се върна до BG по-рано, за да оправят колата, а разноските по връщане и цялото загубено време и нерви никой не ми ги поема, но както и да е :dummy: . Яд ме е, че това е BMW, премиум марка с традиции и качество, а се дънят така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Апр 2010, 23:18

Е нали гаранцията важи в цяла европа... Къде се намира тоя усилвател? Профилактично да провера моята.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 16 Апр 2010, 23:38

MaXimal написа:Е нали гаранцията важи в цяла европа... Къде се намира тоя усилвател? Профилактично да провера моята.

Колата за съжаление няма гаранция от 2 месеца вече и заради това, за да се поеме от BMW (евентуално), колата трябва да се сервизира в представителството където е купена. При Е93, усилвателя се намира под задна лява кора - над левия калник. Утре може да пусна снимки от "наводнението" ;) .
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 17 Апр 2010, 8:30

ludiaalex написа:
MaXimal написа:Е нали гаранцията важи в цяла европа... Къде се намира тоя усилвател? Профилактично да провера моята.

Колата за съжаление няма гаранция от 2 месеца вече и заради това, за да се поеме от BMW (евентуално), колата трябва да се сервизира в представителството където е купена.

Кой ти го каза това? Я се свържи директно с BMW AG и виж какво ще кажат. Използвай "disappointed" често :)

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93