байпас турбо 2.5 тдс
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
байпас турбо 2.5 тдс
Моля някой ,който е пробвал да натегне байпаса на турбото примерно до 1.2 бара да сподели впечатленията си.Струва ли ли да пробвам?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: байпас турбо 2.5 тдс
kudo написа:Моля някой ,който е пробвал да натегне байпаса на турбото примерно до 1.2 бара да сподели впечатленията си.Струва ли ли да пробвам?
Като го съчетаеш с подаване на повече гориво от плочката си заслужава.Какви са дългосрочните последици върху двигателя едва ли някой ще ти каже.
- kudo
- младши ентусиаст
-
Тя си е с чип и милиграмите и са завишени ,а нали и мапа като отчете по-голямо налягане трябва да хвърли повечко гориво ако не се лъжа.zvetiko написа:kudo написа:Моля някой ,който е пробвал да натегне байпаса на турбото примерно до 1.2 бара да сподели впечатленията си.Струва ли ли да пробвам?
Като го съчетаеш с подаване на повече гориво от плочката си заслужава.Какви са дългосрочните последици върху двигателя едва ли някой ще ти каже.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
По принцип е така,но има два вида мапове ,които отчитат до различно налягане-не знам твоят от кой тип е,освен това не се знае дали при някакво налягане DDE няма да премине от режим на обработка на живи данни от мапа,в режим на таблични и отчетеното от датчика да спре да влияе.Ако си решил да си поиграеш ще усетиш ако има обедняване-чипа ще е достатъчен до някакви граници,след ,които можеш да му помогнеш.Аз лично съм го надувал до около 2 съчетано с подаване на повече гориво от плочката, ефекта ми хареса но ме беше страх за двигателя и затова му се радвах само няколко километра. 

- kudo
- младши ентусиаст
-
Аз затова ще прбвам до към 1.2-1.3 макс защото може да обеднее сместа,а не ми се бъзика плочката.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
kudo написа:Аз затова ще прбвам до към 1.2-1.3 макс защото може да обеднее сместа,а не ми се бъзика плочката.
При тия стойности не би трябвало да има някакъв проблем-МАР сенсора сигурно ще ги хване,DDE ще може да обработи информацията и обогати сместа,за двигателя едва ли ще има проблем,въпроса е дали ще усетиш някакъв ефект-при 2 колата става много "надървена" и "надута",не дава да и пипнеш педала и хвръква.

- kudo
- младши ентусиаст
-
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
kudo написа:О.К. Ще пиша щом го направя!Може пък да има повод закой знае.
Сондираш мнения ,Не се чуди ами деистваи,надуваи я тая турбина ,че синята Е-36-ца ще те пробва

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
presko79 написа:kudo написа:О.К. Ще пиша щом го направя!Може пък да има повод закой знае.
Сондираш мнения ,Не се чуди ами деистваи,надуваи я тая турбина ,че синята Е-36-ца ще те пробва.Трябваше да ги сверим.
П.П. ГНП-то на колегата ти е готово.
Пък после ако му трябват части за ремонт няма да има проблем-насреща си.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колата на този колега наистина много е в час.Пали вьрви много,без пушьци и тем подобни.
Но имаме един агент тука с една Е-36 -ца ,нещо е ненормална такава ,вьрви сякаш дявола я гони
,Ще и закача манометьра да видя тоя торбалан какви ги духа 
Но имаме един агент тука с една Е-36 -ца ,нещо е ненормална такава ,вьрви сякаш дявола я гони

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- kudo
- младши ентусиаст
-
До колкото я чух ,много ме съмнява да не я издуха направоpresko79 написа:Колата на този колега наистина много е в час.Пали вьрви много,без пушьци и тем подобни.
Но имаме един агент тука с една Е-36 -ца ,нещо е ненормална такава ,вьрви сякаш дявола я гони,Ще и закача манометьра да видя тоя торбалан какви ги духа

11 мнения
• Страница 1 от 1