менене обороти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

менене обороти

Мнение от kilima » 14 Апр 2010, 17:13

Така, колеги имам следното питане: двигателя е м52 б20.От извесно вереме не постояно по скоро след повече каране особено в задръстванията когато спра на място забелязвам леко менене на оборотите от 650 на 600 и обратно та се чудя от къде да тръгна с диагностиката.2ро понеже от две седмици карам без музека в колата се заслушах в нещо което съм чувал и миналата година но досега ние съм му обърнал внимание- така чувам може би някъде от таблото е но методично тупкане съвсем леко в интервал от 3, 4 секунди.мисля си да не от някоя клапа на парното или знам ли та това е всякаква информация би ми била полезна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: менене обороти

Мнение от fastv6 » 14 Апр 2010, 17:54

За първия проблем започни от диагностика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 14 Апр 2010, 18:19

Колега на 50000kм каране е добре да се почиства дроселовата клапа и стъпковото моторче понеже хваща лек нагар и може да ти базика оборотите.
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 14 Апр 2010, 22:43

bmw55 написа:Колега на 50000kм каране е добре да се почиства дроселовата клапа и стъпковото моторче понеже хваща лек нагар и може да ти базика оборотите.

..как се почиства дроселовата клапа?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 15 Апр 2010, 12:59

bmw55 написа:Колега на 50000kм каране е добре да се почиства дроселовата клапа и стъпковото моторче понеже хваща лек нагар и може да ти базика оборотите.

има логика а някакви инструкции как се прави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60
Мечтае да кара: по асфалт

Мнение от iliev21 » 15 Апр 2010, 13:56

Колега тупкането,което чуваш е точно от клапите на парното и при мен е така това според мен е нормално.Някой да ме поправи ако греша.
Изображение
При далечна опасност е рано да се тревожите,а при близка - вече е късно !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 15 Апр 2010, 14:56

iliev21 написа:Колега тупкането,което чуваш е точно от клапите на парното и при мен е така това според мен е нормално.Някой да ме поправи ако греша.

моите не тупкат. климатроник с врътките. само като пусна рециркулация потупка 3-4 пъти но спира
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliev21 » 15 Апр 2010, 16:59

eekset написа:
iliev21 написа:Колега тупкането,което чуваш е точно от клапите на парното и при мен е така това според мен е нормално.Някой да ме поправи ако греша.

моите не тупкат. климатроник с врътките. само като пусна рециркулация потупка 3-4 пъти но спира

и аз сьм с климатроник,еми да и при мен е така не тупка постоянно само при рециркулация и спира.а на колегата ако тупка постоянно значи има проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliev21 » 15 Апр 2010, 20:32

Колега относно мененето но оборотите и на мен ми ги менеше,закарах колата на диагностика и се оказа,че маркуча(незнам как се казва,моля да ме извините) който свързва дебитомера с... незнам и аз с какво :oops: :oops: :oops: се беше скъсал отдолу и дарпаше въздух,погледни го хубаво моя беше скъсан отдолу и не се виждаше.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 16 Апр 2010, 8:18

Този въздуховод се пръска за проба при запален двигател с обезмаслител за спирачки (примерно Holts от Praktiker - 7-8 лв.) Ако засмуква въздух, т.е. ако има цепнатини, оборотите ще се вдигнат в момента, в който смукне от обезмаслителя тъй като е силно възпламеним. Зацапване на дроселова клапа при М52 е почти невъзможно, защото клапана на картерните газове е отведен в смукателните колектори. Но най-добре една диагностика, преди да се хвърли боба :)
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 92' e36 318is
Мечтае да кара: e46 330ci

Мнение от Deliriumz » 16 Апр 2010, 8:42

Е ако се беше сетил да ползваш търсачката преди да пускаш тема щеше да стигнеш до извода че трябва на първо място да свалиш стъпков мотор и даго почистиш... Сега в търсене напиши стъпково моторче и ще ти излезе и снимков матерял даже.Та следващия път вместо да пускаш тема първо провери дали с търсачката няма дати излезе нещо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Апр 2010, 9:17

Е ако се беше сетил да ползваш търсачката преди да пускаш тема щеше да стигнеш до извода че трябва на първо място да свалиш стъпков мотор и даго почистиш... Сега в търсене напиши стъпково моторче и ще ти излезе и снимков матерял даже.Та следващия път вместо да пускаш тема първо провери дали с търсачката няма дати излезе нещо

Много разбираш, евала, кога направи 3 менения кога започна да даваш акъл!

Сега по темата, и аз го имам същия проблем при движение на свободна оборотите падат под 600 и притриса след което веднага се връщат на нормата и съм с ново стъпково моторче и нова диса и нова ламбда сонда / м44 /, когато ходих на диагностика при Рашо стигнахме до извода че трябва дросела да се свали и да се почисти защото като свалихме гофрирания маркуч се виждаше нагара, така че както ти са написали колегите в началото най-вероятно с едно почистване ще се оправи, другия варянт е да смуче въздух от някое вакумче!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 16 Апр 2010, 11:08

Мерси колеги е затова е форума. заемамам се с почистването само да видя как става и деиствам

Потребител
Аватар
Кара: Гаджето си да готви...
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от bojanski » 16 Апр 2010, 12:33

Виж си и стъпковото моторче колега,при мен това беше причината за менене на оборитите :yes:
Speed?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 16 Апр 2010, 16:15

Kilima, пак ти казвам, брато, иди на една диагностика, дай 20 кинта преди да се вкараш във филми. Отвеждането на маслените пари при М44 и М52 е по съвсем различен начин реализирано. Що се отнася до маторя, чети повече в е39 подфорума, там ще научиш повече. Ако не си карал със спортен филтър и да си предозирал маслото, няма как да ти се зацапа дроселовата клапа. Ама твоя работа де. .. Успех!
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Следваща

Назад към E36