Е-46 ЕРБЕК ПРОБЛЕМ, СПИРАЛА НА ДЯСНА СЕДАЛКА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Е-46 ЕРБЕК ПРОБЛЕМ, СПИРАЛА НА ДЯСНА СЕДАЛКА
unikalen88 написа:колега ако можеш си направи всичко ти ,и ще ти излезе някви стотинки наимного 1 лев,няма смисъл да даваш 30 лева за 1 диод,1 резистор и 1кондензатор,има много схеми из форума как се запояват и се вързват
Частите струват точно 0.13 лв., монтирането е елементарно, но въпреки това някой трябва да изтрие грешката за да изгасне лампата и да заработи пак системата.
Между другото има и по-интелигентен начин за шунтиране на датчика на седалката, освен слагане на съпротивления, а той е като се изключи софтуерно въпросния датчик.

Относно грешката в пиропатрона на шофьорската седалка, причината е най-често в буксата под седалката за пиропатрона. С времето се зацапва и дава много високо напрежение (edited: "съпротивление"), съответно набива грешка, системата се самоизключва и светва лампата. Почиства се буксата, чисти се грешката и работата заспива.

Последна промяна badsharki на 15 Апр 2010, 14:08, променена общо 1 път
Я и аз да попитам нещо , така и така се говори по темата.
Моя проблем е същия но при мен кадето и да отида навсякаде ми казват , че не могат да се свържат с модула за беговете както и за всички други освен този на двигателя.
Ако някой се е свлъсквал с същия проблем да помага,че много гадно свети на таблото.
Колата е 320д 150 коня 2002 фейслифт.
Моя проблем е същия но при мен кадето и да отида навсякаде ми казват , че не могат да се свържат с модула за беговете както и за всички други освен този на двигателя.

Ако някой се е свлъсквал с същия проблем да помага,че много гадно свети на таблото.
Колата е 320д 150 коня 2002 фейслифт.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Колега "badsharki"
Благодаря ти от името на всички , много интелигентно изказване - рядко има такива постове
Благодаря ти от името на всички , много интелигентно изказване - рядко има такива постове

- badsharki
- ентусиаст
-
gocho_ написа:Колега "badsharki"
Изчервих се.

badsharki написа:unikalen88 написа:колега ако можеш си направи всичко ти ,и ще ти излезе някви стотинки наимного 1 лев,няма смисъл да даваш 30 лева за 1 диод,1 резистор и 1кондензатор,има много схеми из форума как се запояват и се вързват
Частите струват точно 0.13 лв., монтирането е елементарно, но въпреки това някой трябва да изтрие грешката за да изгасне лампата и да заработи пак системата.
Между другото има и по-интелигентен начин за шунтиране на датчика на седалката, освен слагане на съпротивления, а той е като се изключи софтуерно въпросния датчик.Ефекта е същия - аербеговете ще се отворят независимо има ли човек на седалката или не.
Относно грешката в пиропатрона на шофьорската седалка, причината е най-често в буксата под седалката за пиропатрона. С времето се зацапва и дава много високо напрежение (edited: "съпротивление"), съответно набива грешка, системата се самоизключва и светва лампата. Почиства се буксата, чисти се грешката и работата заспива.
на мен ми светна няколко седмици след като купих колата, тогава я изчистиха ... така стоя няколко години, обаче от известно време лампата светва през няколко месеца, с грешка за шофьорската седалка, чистя я и така докато светне отново...
Нещо специфично относно почистването на буксата има ли? С какво се почиства?
как се изключва софтуерно въпросният датчик на пасажерската седалка? с ДИС или нещо друго?
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
© написа:badsharki написа:unikalen88 написа:колега ако можеш си направи всичко ти ,и ще ти излезе някви стотинки наимного 1 лев,няма смисъл да даваш 30 лева за 1 диод,1 резистор и 1кондензатор,има много схеми из форума как се запояват и се вързват
Между другото има и по-интелигентен начин за шунтиране на датчика на седалката, освен слагане на съпротивления, а той е като се изключи софтуерно въпросния датчик.Ефекта е същия - аербеговете ще се отворят независимо има ли човек на седалката или не.
на мен ми светна няколко седмици след като купих колата, тогава я изчистиха ... така стоя няколко години, обаче от известно време лампата светва през няколко месеца, с грешка за шофьорската седалка, чистя я и така докато светне отново...
Нещо специфично относно почистването на буксата има ли? С какво се почиства?
как се изключва софтуерно въпросният датчик на пасажерската седалка? с ДИС или нещо друго?
И при мен е същата работа. Днес тъкмо я изчистих и на 2 рото палене пак светна. Направо откачам. Ако има лек споделете
- badsharki
- ентусиаст
-
© написа:Нещо специфично относно почистването на буксата има ли? С какво се почиства?
С контактен спрей е достатъчно.
© написа:как се изключва софтуерно въпросният датчик на пасажерската седалка? с ДИС или нещо друго?
С NCS Expert.
Пиропатрона също може да се изключи, но мисля, че е по-разумно да не се изключва.

- Mad Butcher
- Потребител
-
- Кара: Fw 190 Würger
Добър вечер на всички.
С голямо удоволствие се присъединявам към любителите на Баварския автогигант от Мюних в България.
Собственик съм от пет години на БМВ Е61 530D 218к.с.2004г.
Нов съм във форума и за това простете ако мястото за този мой въпрос не е тук.Имам следния проблем:Вчера ми блокира задния десен колан,тоест не може да се закопчае,и се наложи столчето на синът ми да го преместя зад шофьорската седалка(логично).Имали някой идея как се ремонтира това?А на всичкото отгоре ми светна чека за еърбега и колана.Има ли връзка този колан със сигналните лампи изписани на таблото?Благодаря ви предварително.
С голямо удоволствие се присъединявам към любителите на Баварския автогигант от Мюних в България.
Собственик съм от пет години на БМВ Е61 530D 218к.с.2004г.
Нов съм във форума и за това простете ако мястото за този мой въпрос не е тук.Имам следния проблем:Вчера ми блокира задния десен колан,тоест не може да се закопчае,и се наложи столчето на синът ми да го преместя зад шофьорската седалка(логично).Имали някой идея как се ремонтира това?А на всичкото отгоре ми светна чека за еърбега и колана.Има ли връзка този колан със сигналните лампи изписани на таблото?Благодаря ви предварително.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2