За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Lenco написа:Това на снимката ми изглежда поне 15мм (може и да бъркам), а на 10мм получава ли се така.
получава се

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
слагайте по големи фланци
проблеми няма.... 20 отпред 20 отзад

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Този вариант е неприемлив за моята кола:
1. Окачването ми е сток и при натоварена колица отиде задната вежда;
2. Tire Stretching - a ми е чужд като идея и приложение. Не бих го направил.
Нито окачването ще си промемя заради тия джанти, нито ще правя фешън стойка с гумите навътре.
Нито окачването ще си промемя заради тия джанти, нито ще правя фешън стойка с гумите навътре.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
E30_M_Tech_ll написа:слагайте по големи фланципроблеми няма.... 20 отпред 20 отзад
незнам може и да не разбирам ама така не ме кефи колата особенно от пред някакси ми седи не естествено...
bedrock city racing
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
мен птък отпред най много ме радва как стои
въпрос на вкус казало кученцето и си облизало дупенцето 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
E30_M_Tech_ll написа:мен птък отпред най много ме радва как стоивъпрос на вкус казало кученцето и си облизало дупенцето
Много добре се е получило

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Това се предполага да са бъдещите фланци в момента филийката е на 20мм но не точен срез.

Снимка в мащаб

Снимка в мащаб

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
а от тия филийки колко мм фанец искаш да направиш ?
Защото неоставиш ли малко за централен отвор много трудно гумата да не ти бие после
Защото неоставиш ли малко за централен отвор много трудно гумата да не ти бие после
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа: ... При рязането се хабят 3-4мм и ако искате чист срез на 20 трябва да платите около 25мм. Събота сме при стругар, нося си 1 главина с диск и джанта в багажника трябва да стане добро фланче на 10мм ...
Ще има и центриращ кант. Надявам се заготовка от 20мм да стигне за фланец на 10мм. Ако не пак ще пазарим, важно е усмивка да има.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
deyan-enchev написа:deyan-enchev написа: ... При рязането се хабят 3-4мм и ако искате чист срез на 20 трябва да платите около 25мм. Събота сме при стругар, нося си 1 главина с диск и джанта в багажника трябва да стане добро фланче на 10мм ...
Ще има и центриращ кант. Надявам се заготовка от 20мм да стигне за фланец на 10мм. Ако не пак ще пазарим, важно е усмивка да има.

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
deyan-enchev написа:Този вариант е неприемлив за моята кола:
Направи си rolling на веждите. Не знам как се казва на български, но май си е чисто сгъване на вътрешната част на веждата
Дори при макс натоварване не ми е опирало
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Питах за размера на фланеца понеже оригиналния центрираш кант на главината е около 10-12мм (дано не лъжа, по спомен) и определено има проблем с фланци от 5 до 12мм, но щом твоя централен отвор на джантата е по-голям може фланеца да е и 1мм.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега, не е задължително, но да ти кажа... отпред не е проблем ползвай дуралуминия... за отзад обаче намери проста стомана....
пак казвам, не е задължително да ме послушаш... то принципно отзад и не бих сложил фланец в твоя случай...
пак казвам, не е задължително да ме послушаш... то принципно отзад и не бих сложил фланец в твоя случай...
според мен на е30,а и на повечето коли от това време,им трябват с 5-10 мм по-широки фланци отзад,сравнени с предните.разликата в следата на е30 е 8мм или по 4 от страна.комбинация от 15мм предни и 20 задни ми харесва.с оригинални джанти няма как да стане под 15мм фланец с центроваща втулка.аз карам с 205 гуми отпред без фланци и 195 отзад с 15мм и ми харесва.но тук особено важи за кученцето...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Незнам що съм се филмирал че трябва да се сложат 4 фланеца с равни дебелини. 2 не ми е на сърце да сложа и да променя конфигурацията на ханс от завода. Може и да не съм прав, но така и така имам 6 заготовки що да не направим 4 фланеца.
Другия фин момент е че ако почна да си Роллвам веждите пак си усложнявам живота
. Слагам 205-50 и няма да се наложи, имам в багажника едни 225-45 за проба (мерси Ванко - UBAH5)но те на джанта 7.5 ще стоят зле според мен.
Още по-финния момент е намирането на болтове с 10мм по дълги от оригиналните които са М12х1.5 с дължина на резбата 27мм
. Тукашните Софийски дилъри
имат на 39мм или на 34мм (тия са близки до размера който ми трябва именно 37мм). НО не са оптималния вариант.
Добре че се свързах с производителя и снабдител на Софийските дилъри та си поръчах модифицирани болтове и секрети от тях
.
Повече развитие утре след бай лозенски стругар. (благодарение на Пепи - Попай-а)
Другия фин момент е че ако почна да си Роллвам веждите пак си усложнявам живота

Още по-финния момент е намирането на болтове с 10мм по дълги от оригиналните които са М12х1.5 с дължина на резбата 27мм

Добре че се свързах с производителя и снабдител на Софийските дилъри та си поръчах модифицирани болтове и секрети от тях

Повече развитие утре след бай лозенски стругар. (благодарение на Пепи - Попай-а)