BMW M5 V10 - детайлни снимки!
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- vankata™
- младши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:vankata™
Браво! Благодарим за чудесния снимков материал .... ще бъде добре ако може и технически данни да напишеш за да видим какъв потенциал се крие в това баварско сърце
Благодаря ви, че оценявате поста ми!Ето малко инфо, а ако някой между временно има данни за този двигател - нека ги направи достояние за всички нас!
Двигателят на новото BMW M5 стана “Двигател на годината”

Двигатели на немската компания спечелиха призове в общо пет категории.
На проведения през миналата седмица конкурс “Двигател на годината” – “International Engine of the Year 2005”, абсолютният победител по брой награди стана немската марка BMW. Нейните двигатели спечелиха призове в пет категории, а новият 5-литров V10, с който са оборудвани BMW M5 и M6, спечели титлата “Двигател на годината”.
Освен това, същият този мотор, с мощност от 500 к.с., победи и в категориите за “най-добър спортен двигател” и за “най-добър двигател с обем над 4 литра”. В клас от 3 до 4 литра, призът отнесе шестцилиндровият 3,2-литров агрегат на новото BMW M3, а от 2,5 до 3 литра – новият битурбо мотор на BMW 535d, който е с мощност от 272 к.с. и огромен въртящ момент (560 Nm), но е сравнително икономичен и отговаря на най-строгите екологични норми.
Равно количество награди спечелиха Toyota и Honda – по две. Първата победи в номинациите за “най-добър икономичен двигател” и в класа от 1,4 до 1,8 литра с двигателя на Toyota Prius, a втората победи в категориите за двигател с обем до 1 литър (Honda Insight) и от 2 до 2,5 литра с нов 2,2-литров дизелов агрегат.
Останалите призьори са в клас 1 до 1,4 литра – 1,3-литровият дизел на Fiat-GM и в клас 1,8 до 2 литра – бензинов турбодвигател на VW с технология за директно впръскване на горивото.
Източник: www.bgfactor.org
::: vankata™ :::
- vankata™
- младши ентусиаст
-
2006 BMW M5
Някои коли са доста добри, други са изключителни, но само веднъж на година или две може да се види нещо изключително като това! Новата М5 определено това е автомобила. Четвъртата серия на М5 е за първи път с V10 мотор като заимства от BMW Формула 1. 5 литровия двигател дава мощност от 500 конски сили, които могат да спрат дъха на човек. Скоростната кутия е 7 степенна.
Някои могат да кажат защо новата М5 не се предлага с обикновена автоматична скоростна кутия, но от производителите казаха, че третата генерация смяна на скоростите чрез педала е: “следващата стъпка между ръчните скорости, а и още че няма да се налага шофьора да си маха ръцете от волана докато танцува между седемте скорости”. Сменянето на предавките е по добро с 19 процента от предишната SMG скоростна кутия.
И като завършек има много автомобили които предлагат страхотна мощност, а цената им е доста висока, но повечето от тях демонстрират, че мощните коли не гарантират страхотно изживяване при карането им. BMW M5 обещава карането му да бъде наистина незабравим момент.
Източник: nameri.bg
Някои коли са доста добри, други са изключителни, но само веднъж на година или две може да се види нещо изключително като това! Новата М5 определено това е автомобила. Четвъртата серия на М5 е за първи път с V10 мотор като заимства от BMW Формула 1. 5 литровия двигател дава мощност от 500 конски сили, които могат да спрат дъха на човек. Скоростната кутия е 7 степенна.

Някои могат да кажат защо новата М5 не се предлага с обикновена автоматична скоростна кутия, но от производителите казаха, че третата генерация смяна на скоростите чрез педала е: “следващата стъпка между ръчните скорости, а и още че няма да се налага шофьора да си маха ръцете от волана докато танцува между седемте скорости”. Сменянето на предавките е по добро с 19 процента от предишната SMG скоростна кутия.

И като завършек има много автомобили които предлагат страхотна мощност, а цената им е доста висока, но повечето от тях демонстрират, че мощните коли не гарантират страхотно изживяване при карането им. BMW M5 обещава карането му да бъде наистина незабравим момент.

Източник: nameri.bg
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Ванката браво за темата ! предлагам да отиде в "тхе бест оф"
П.С.
някой ще ме светне ли защо изходящите колектори са пластмасови а входящите алуминиеви ?
и защо вала има само 5 места за захващане на биелите, данеби да се връзват по 2 биели на едно място ? в тоя случай може ли да се приеме че двете бутала се движат наобратно едно спрямо друго, т. е. ако едното е в гмт, другото ще е в дмт ? и защо е толкова тънък ? от какъв метал е ?
П.С.
някой ще ме светне ли защо изходящите колектори са пластмасови а входящите алуминиеви ?

и защо вала има само 5 места за захващане на биелите, данеби да се връзват по 2 биели на едно място ? в тоя случай може ли да се приеме че двете бутала се движат наобратно едно спрямо друго, т. е. ако едното е в гмт, другото ще е в дмт ? и защо е толкова тънък ? от какъв метал е ?
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Благодаря за богатият снимков материал
!
P.S. Абе я кажи как успя да ги пуснеш всички тия снимки в ЕДИН пост, пък не се и повтарят даже

P.S. Абе я кажи как успя да ги пуснеш всички тия снимки в ЕДИН пост, пък не се и повтарят даже

Live and let Die!
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
................
Е това е КОЛАТА!!!!!!
Нищо друго освен М6 не може така сериозно да ме впечатли, ама нищо!!! Вчера се качвах в Ламборгинито-вярно-извънземно е, но НИКОГА няма да забравя момента, когато се качих в М5-както съм казвал и преди-MADE IN HEAVEN FOR THOSE ON EARTH!!!!!
Между другото, видях такава петица, само че отзад пишеше В5 ALPINA....Някой има ли идея за какъв дракон става въпрос????????

Нищо друго освен М6 не може така сериозно да ме впечатли, ама нищо!!! Вчера се качвах в Ламборгинито-вярно-извънземно е, но НИКОГА няма да забравя момента, когато се качих в М5-както съм казвал и преди-MADE IN HEAVEN FOR THOSE ON EARTH!!!!!
Между другото, видях такава петица, само че отзад пишеше В5 ALPINA....Някой има ли идея за какъв дракон става въпрос????????
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Re: ................
Тоо Cool написа:Е това е КОЛАТА!!!!!!![]()
![]()
![]()
Виж в "Страхотни истории"

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Re: ................
Mamouk написа:Тоо Cool написа:Е това е КОЛАТА!!!!!!![]()
![]()
![]()
Виж в "Страхотни истории"Един колега(Кобра) даже подробно е описъл какво е чувството да караш тази кола
Аз днес също я видях въпросната В5 ALPINA в нашия квартал (Надежда), черна с немски номера, даже май бяха само осмици в номера!Просто външния вид все едно крещи "Махнете се от пътя, има само един автомобил и това съм АЗ"

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3