електроника каква какви пари?
Модератор: bum_bum
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: електроника каква какви пари?
ludiagsm написа:R1cerBoy написа:проучвам варианти ... но като гледам какви цифри изкачат мисля че една конверсия със м5 мотора ще излезне доста по-евтиноludiagsm написа:R1cerBoy написа:Преди време писах една тема за тунинг на бмв 520и м50б20 и се спрях на варианта с турбо ... тъй като двигателя е 6 цилиндров мисля да му се накачат 2 турбини. Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ... искам да си направя груба сметка на цифрата която трябва да събера за да си направя колата ... очаквам колата да достигне 250 коня.
Заделил ли си някакви пари или просто проучваш варианти и след това ?![]()
пс: Ако не е тайна ти от твоя мотор каква мощност си изкарал горе долу и колко $ са ти излезнали модификациите
по добре да го обсъдим на масана екото или някъде
на мойта кола аз и Киро Бавареца направихме колектора и изходящата тръба направо на приятелска основа и символи4на цена
ина4е електрониката много ми бе6е мерак да си играя със всевъзможни методи за управление на допълнителни инжектори и някак да докарам сместа ,бягайки от пари за сериозна електроника дадох към 6-700лв за гориво и тестове и естествено накрая се ориентирах към пиджибек системата SMT6 и вси4ко си дойде на мястото www.perfectpower.com можеш да разгледаш и ако имаш въпроси най добре на живо ще ти обърна внимание, знам какво е да имаш мечта да не можеш да спиш и да си предстяваш нещо и после да го реализираш:)
Значи аз съм от Пазарджик затова малко трудно ще се срещнем, но когато имам път на там мога да се отбия да пием по бира и да ми разясниш повече неща

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
ами по стечение на обстоятелствата станах нещо като дистрибутор
цената в сайта им е 350$ с доставката и плащане по банка се връзва още 100$ отгоре но , аз ги давам на 350$ и при монтаж при мен пололучаваш и 1 година гаранция и първоначално мапване питай вълка Da_Wolf той има най-пресни впечатления и ще ти каже дали е доволен
само дето постоянно се вози и неможе да сабере пари да дойде на божура но 29-ти ще си проличи има ли ефект нема ли 

цената в сайта им е 350$ с доставката и плащане по банка се връзва още 100$ отгоре но , аз ги давам на 350$ и при монтаж при мен пололучаваш и 1 година гаранция и първоначално мапване питай вълка Da_Wolf той има най-пресни впечатления и ще ти каже дали е доволен

R1cerBoy написа:Ок а с какво смт-то е по-добро от apexi safc2 ... иначе като дойде времето за правене вече знам кой да търся
пита се с какво СМТ-то не е по-добро........
а иначе ето някой бързи мисли:
-3 карти (запалване,аналогова,гориво) с по 128точки всяка

-даваш си предварение или закъснение

-допълнителен инжектор драйвер за управление на още 6 дюзи

-възможност за 2 режима на работа на двигателя които се превключват с просто ел. ключе

-аналоговия сигнал е 0-10V

смт е голямо колкото табакера за цигари, и може да се сложи навсякъде, а е на една букса и като си го извадиш и си оставиш колата и най-добрия джамбазин няаа начин да я запали

а и не на последно място имаш гаранция от лудия -като се преебе

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

Лудия Бик написа:най-доброто /както вече отбелязах/ за мен си остава модната сток електроника. ако имаш маф, и възможност за реалтайм промяна на маповете, кнок и некоя друга ефтина газария, можеш да постигнеш задоволителни резулати и със сток електроника.
пп: така може да ти излезе към 50 кинта (електонен па4), ++ $$$ за лаптоп (който и без тожа си тряя)
а кво става като реша да вдигна малко буста след време? -нов чип?
като угасна за бензин в някое село където има само 92?? -нов чип?

като искам повечко закъснение?..................и още 100 неща...... остави тия сток електроники моля те

сток електр. си е за сток кола... като удвояваш конете -явно тряаа друг софт........

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
R1cerBoy написа:Ок а с какво смт-то е по-добро от apexi safc2 ... иначе като дойде времето за правене вече знам кой да търся
SMT6 има доста пове4е функций например:
за разлика от АРЕХI, SMT6 може самостоятелно да управлява допълнителни дюзи като ти си задаваш колко милисекунди да бъдат отворени пове4е или по-малко така 4е да настроиш сместта да е например 12:1 във вси4ки обороти ако си настъпил газта и си в турборежим , има6 си правоъгълна горивна карта по обороти 16стъпки и 8 стъпки по позиция на дроселова клапа отделно от това има6 допълнително стълб4е за мап сензор на което може да задаваш коефициенти и така смт-то може да интерпулира (това е малко сложно за обяснение трябва да разгледаш опътването от диска написано е на достъпен език скоро мисля да го преведа на бг)
пак за разлика от APEXI ,SMT6 може да управлява аванса така можеш да изцедиш мотора без да има отрицателни последици можеш да си прави6 разли4ни карти за запалването като да кажем за бензин 95 и бензин 98 и разбира се като си настроиш две карти с лаптопа те остават запаметени в смт-то и с бутона можеш да си ги превключваш
третата функция е сходна с апексито и двете устройства могат да модифицират аналогови сигнали както е при някои турбоколеги:) 4овека е сложил богати дюзи вместо оригиналните и с помоща на апексито има възможност да натройва горивната смес като ''лъже''компа на колата за количеството въздух което е преминало през дебитомера ,
НО дебитомера при пове4ето бмв-та е механи4ен в смисъл има механи4на клапа със зака4ен към нея променлив резистор като в зависимост в какво положение е клапата на изхода на дебитомера се полу4ават сигнали от о до 5 волта отделно към клапата е зака4ена спирална пружина която с усилето си кара клапата да се затвори естествено ако няма достатъ4но силен въздушен поток:)
и така в покой когато двигателя не е стартиран а само е даден контакт дебитомера е в покой и на изхода му има 0 волта съответно нямаме обороти и дюзите не пръскат след това стартираме идват обороти идва лек възду6ен поток отмества леко клапата на дебитомера хоп около 1,2 волта идват ецу-то дава импулси и дюзите 6тракат и хоп мотора пали(искрата не я зарглейдаме засега)
после подаваме газ (отваряме дросела) съответно въздушния поток се увели4ава преборва до някаква степен пружината на дебитомера и клапата още пове4е се отваря и така ве4е сигналът от дебитомера е някъде между 1,2 и 5 волта зависимост от това колко газ сме подали и в какви обороти е мотора така дебитомера буквално мери дебита на въздуха и подава сигнали на ецу-то и сответно то съобразно заводската горивна карта(или тунингованата ако е с подменен 4ип)
преценява колко милисекунди да държи отворени дюзите.
ами като се сложат по-богатите дюзи без да се модифицира дебитомера (Ръ4нои с натягане на пружината или с апекси или смт) ецуто 6те отваря диузите както си му е зададено по горивна карта за съ6тите времена , да ама новите дюзи са по-богати и съответно за тези времена на отваряне 6те подават по големи коли4ества гориво в зависимост от дебита им обикновенно при турбиниране се слагат 50 или 100 а в някои слу4аи и 300% по богати дюзи да но какво става в деиствителност
ако оригиналните дюзи са били 215 кубикови а новите са 300 ако не модифицираме дебитомера на ниски обороти колата ще бъде буквално удавена с бензин затова някои хора вклю4ително и аз

да но какво става след това от опит знам 4е след това ни6то не става

затова хората слагат смт или апекси и модифицират сигнала съответно при апексито само по обороти а при смт-то по обороти и TPS (-дат4ика за позиция на дроселовата клапа или колко газ е подадена) та пак идва едно гласене но е задължително да се следи горивната смес най точно е с широколентова ламбда сонда(с нея знаем то4но стойността на сместа ) но може и с обикновенно уред4е за бедно-богато (дет толко му се радваме като гледаме бега4ките на божура как светкат им диодите

в крайна сметка намаляваме дебита на по-богатите дюзи докато достигнем желаната смес в дадените режими празен ход 800оборота , ниски обороти 800-2500 средни 2500 -4500 и високи 4500-6500 + ++
като в зависимост от кокретния двигател и дебит на дюзите накрая може дебитомера да не се модифицира смисул показанието му да си идва такова каквото е и тогава да с евъзползваме от целия дебит на дюзите вси4ко е както винаги от конкретната ситуация но си има решение

дотук вси4ко изглежда като в приказките НО

механи4ната клапа на дебитомера се залепва в краино положение о6те на 2500оборота защото турбината си дава сериозен възду6ен поток о6те в ниските обороти и тогава дебитомера подава на ецуто 4е е отворен на максимум и автомати4но нормалния режим на каране няма настройване оства само режима дебитомер на 100% и да 4ака6 да се ка4ат оборотите за да доиде желаното гориво но на разли4ните предавки налягането не е еднакво
например на мойта ис-ка на 1-ва скорост при 4000 оборота имам 0,5 бара налягане на втора скорост при съ6тите 4000 оборота имам 0,9 бара а дебитомера и в двата слу4ая 6те е дал максимум о6те на о,3 бара и 2000 оборота на4и в единия слу4ай ако мапнем от апексито така 4е сместа да буде идеална на първа скорост то на втора 6те дойде бедна за6тото при съ6тите обороти имаме по-голямо налягане
и обратно ако на втора е идеална сместа на първа 6те бъде богата ами 3-та ами 4-та ами 5-та скорост

4удя се защо хората не пробват с мап сензор и модифицирайки показанията му да подават към ецу-то сигнали по обороти и налягане така няма зна4ени е на коя скорост сме щом има налягане(СЛЕД ДРОСЕЛА)на него съответсват то4но коли4ество гориво и вси4ко е ок
е без аванса но все пак мнооого по добре
абе за мен апексито е ташак работа(специално модела на проспиид с хубавото екран4е дето пи4ките му се радват и си викат еиий тоя е мноу бърс и яростен как светка само

Аз само да споделя , щото съм слагал едно АПЕКСИ. Първо -самата фирма трябва да говори че нещата не са толко ташак, ма щом бога на тунинга казва , начи е така.
Се пак Апексито е замислено предимно за японски коли , излезли от завода с турбо. За скромни ъпгрейди - до 50-60% повишаване на мощността върши чудесна работа , доста хора по света и у нас го ползват. Наистина когато колата е с клапов дебитомер не може да се ползват 100% възможностите му , но все пак върши нелоша работа.
Аз мога да ви покажа две коли направени с апекси , дайте да видим някоя с СМТ.
А , за сведение , апекси-то има две карти , които се превключват с 5 натискания. Освен това корекцията на времената за впръскване може да се коригира по мап, не само по ТПС.
Се пак Апексито е замислено предимно за японски коли , излезли от завода с турбо. За скромни ъпгрейди - до 50-60% повишаване на мощността върши чудесна работа , доста хора по света и у нас го ползват. Наистина когато колата е с клапов дебитомер не може да се ползват 100% възможностите му , но все пак върши нелоша работа.
А , за сведение , апекси-то има две карти , които се превключват с 5 натискания. Освен това корекцията на времената за впръскване може да се коригира по мап, не само по ТПС.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
кои коли бе кире аз знам една ис-ка на кобрата но на божура едва даде 17 секунди аз толкова бях когато карах същия мотор атмосферен на газ, бахти верно 4е има6е проблем с шибания гумен ман6он ама после какво стана аз така и не разбрах
аз днес си взимам гараж и скоро Ще излезе и мойта кола с СМТ
надявам се Илиян тия дни да земе да се домъкне до божура и да се пусне та да видим става ли нестава ли
но цената на апекси спрямо тази на смт и като сложиш възможностите които имат двете ,СМТ пе4ели по доста по ниската цена на която го предлагам аз ли4но и гарантирам за него в момента имам 7 броя поръчал съм още 10
просто извадих късмет мой приятел от детинство работи в една тунинг къща в париж и ми ги праща на суперцени с които неможе да се пребори никой от бг
това е 1:1
аз днес си взимам гараж и скоро Ще излезе и мойта кола с СМТ
надявам се Илиян тия дни да земе да се домъкне до божура и да се пусне та да видим става ли нестава ли
но цената на апекси спрямо тази на смт и като сложиш възможностите които имат двете ,СМТ пе4ели по доста по ниската цена на която го предлагам аз ли4но и гарантирам за него в момента имам 7 броя поръчал съм още 10
просто извадих късмет мой приятел от детинство работи в една тунинг къща в париж и ми ги праща на суперцени с които неможе да се пребори никой от бг

bawareca написа:Аз само да споделя , щото съм слагал едно АПЕКСИ. Първо -самата фирма трябва да говори че нещата не са толко ташак, ма щом бога на тунинга казва , начи е така.
аз качвах СМТ6 на едно Пунто и съм много доволен. СМТ6 също има възможност да се превключва между 2-карти като превключването става с ключе (може си го монтираш където искаш)

W201 - 190E
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
bawareca написа:... Освен това корекцията на времената за впръскване може да се коригира по мап, не само по ТПС.
по горе в нощтните ми писания съм споменал за мап сензора и се 4удя защо на кобрата не му сложихте един 3 баров мап или 2,5 баров от турбокола и да изхвърлите тоя ту4 с клапата от там така 6те6е да остане само проблема с аванса ама пак смесите щеха да са ок
ама то и дино требва ще каже6 или широколентова сонда с логер та да видиш кво правиш ама на, никой не звънка седят 3 броя тук при мен единия си е ли4но мой подарък ми е другите 4акат
не е лесно заварки д аправиш и гаики и болтове да стягаш ама и автомбилете след 1972-ра имат и електроника с която 4овек да си играе
jamie написа:суперцени с които неможе да се пребори никой от бг това е 1:1
При $250 за Мегаскуирт (за незнаещите - способен да работи и като пиджи, и като стендалоун) - леееекинко си се пообъркал.
Муахахахахаха Мегацкуирт rulzzzzzzzz veeeee

W201 - 190E
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
bawareca написа: ... ма щом бога на тунинга казва , начи е така.
...
Е кире просто споделям неща които съм попрочел и изпробвал напрактика рано е още но след време може и така да ми викат

67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5