Проблем с гумите!!!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с гумите!!!
Здравей те Колеги
аз имам следният проблем от скоро имам е 93 което е обуто с следният размер гуми предни 225/35/19
а задни 255/30/19 катовлезна в някя дупка и гумата става на жаби и това е защото са много ниски!
искам да попитам?
знаели някой какъв е максималният размер гуми който мога да си сложа на колата без да си сменям джантите който са 19 цола.
предварително благодара!
аз имам следният проблем от скоро имам е 93 което е обуто с следният размер гуми предни 225/35/19
а задни 255/30/19 катовлезна в някя дупка и гумата става на жаби и това е защото са много ниски!
искам да попитам?
знаели някой какъв е максималният размер гуми който мога да си сложа на колата без да си сменям джантите който са 19 цола.
предварително благодара!
Re: Проблем с гумите!!!
Несъм толкова глупав!
Това беше първото нещо което направих. проблема е че това е размер който бмв препоръчва а аз питам за максимален!
И по точно дали някой си е слагал по високи гуми на такъв модел
Благодаря!
Това беше първото нещо което направих. проблема е че това е размер който бмв препоръчва а аз питам за максимален!
И по точно дали някой си е слагал по високи гуми на такъв модел
Благодаря!
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Ако си с реплики или някой евтини джанти ще стават не само на осморки а и може да се сцепят на този размер,зет ми си ги заварява редовно неговите реплики 19'ки...
Айде сериозно....
Колега, с какви гуми очакваш да можеш да обуеш тия 19-ки? Надявам се, че не си мислиш, че можеш да караш с 225/50/19, примерно...
Ако искаш по комфортна возия, отивай на 17-ки (което е минимума и става бъги), или 18-ки. С 18-ките можеш да идеш на 225/45/80...
... и така

Колега, с какви гуми очакваш да можеш да обуеш тия 19-ки? Надявам се, че не си мислиш, че можеш да караш с 225/50/19, примерно...
Ако искаш по комфортна возия, отивай на 17-ки (което е минимума и става бъги), или 18-ки. С 18-ките можеш да идеш на 225/45/80...
... и така

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
absix написа:Айде сериозно....![]()
по-скоро на : 225/40/18

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Доколкото знам примерно при Е60 с нормално окачване при серийни 245/40/18 влизат дори и 235/50/18 без да опират, които са за 7-ца принципно. Тези гуми са с 4 см по-голям диаметър, или гумата е с 2 см по-висока от всяка страна.
Верно тогава колата ти върви с няколко километра в час над показанията, ма поне ти е меко на г*за.
19-ки за Е93 си е вече доста сериозен размер, но най-вероятно има какво да се направи над препоръчания размер. Или някой пробвал трябва да каже, или да пробваш сам..
Верно тогава колата ти върви с няколко километра в час над показанията, ма поне ти е меко на г*за.
19-ки за Е93 си е вече доста сериозен размер, но най-вероятно има какво да се направи над препоръчания размер. Или някой пробвал трябва да каже, или да пробваш сам..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:19-ки за Е93 си е вече доста сериозен размер, но най-вероятно има какво да се направи над препоръчания размер. Или някой пробвал трябва да каже, или да пробваш сам..
То остави, че тук са една камара Е93-ки, ма и още толкова ентусиасти, които искат да ги карат на 19-ки с профил 50-60 и повече.

проблемът не е в гумите и джантите... проблемът е в настилката
мисля, че по-ниска гума от 50 изобщо не трябва да се слага. в определени случай може и 45

мисля, че по-ниска гума от 50 изобщо не трябва да се слага. в определени случай може и 45

@ndro написа:проблемът не е в гумите и джантите... проблемът е в настилката![]()
От 2 години (без зимата) карам на 30 отзад и 35 отпред, не съм пукал гуми. Друг е въпроса, че оня ден скъсах 600 лева за изправяне

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
absix написа:@ndro написа:проблемът не е в гумите и джантите... проблемът е в настилката![]()
От 2 години (без зимата) карам на 30 отзад и 35 отпред, не съм пукал гуми. Друг е въпроса, че оня ден скъсах 600 лева за изправяне

S_GonzaLes написа:absix написа:@ndro написа:проблемът не е в гумите и джантите... проблемът е в настилката![]()
![]()
![]()
Къде бе ?
При Тони на Кл. Охридски, станаха като нови след 5 часа работа

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2