Носачи със сменяеми шарнири.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Носачи със сменяеми шарнири.
gocho_ написа:oci написа:BiTurbo написа:Абе къв е проблема да се сменят само шарнирите на оригиналните носачи като при Е36 ??? Кво значи носачи със сменяеми шарнири, на оригиналните носачи кво им е несменяемото при шарнирите, с преса не става ли ? Аз на Е36цата смених 2та шарнира и вече 40 000км няма проблем (е вено 30 000 са в Германия).
Виждам имаш доста мнения пък се изказваш не подготвен.
Носача на е46 няма нищо общо с този на е36 по простата причина, че е алуминиев и шарнира е отлят заедно с носачаи само преса както е при 36 няма да стане освен ако с шарнира не излезе и част от носача.
Иначе разлика почти няма![]()
Смисъла на тази тема се измества и пак се връщаме на старата за рециклиране на носачите.
Да искам да да ми покажеш оригинален носач ... и някой инжИнер да ми обясни тая гумичка дет е кат гарнитурка до каква степен омекотява.
Аз нямам много мнения като колегата , но преди дни носих 1 носач за рециклиране и баш на преса ги вади майстора и малко с чука и 1 дърво(на струга се закача само болта с кожуха - не целия носач
)
п.с.: дано мнение да не звучи враждебно - просто различни виждания за нещата и различни мнения
Е добре сега защо се ядосваш нали не мислиш, че немците в следващия модел на трета серия ей така за няма нищо са си сложили там въпросната гума да може по лесно да се разбиват носачите

Много ясно, че върши работа и е доста по дебела от една гарнитурка и по някакъв начин прави по мека предницата при преодоляване на неравности по пътя и е за конфорт иначе щяха да направят носачите да стават от е36 и тогава и шарнира щеше да е същия.
Все пак там са инжинери а не като тук български пишман майстори и после чука и дъвото е на това му викам инженерска мисъл

Не се заяждам просто изказвам мнение.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....ами точно щото са инженерни мозъци са решили - как сега да вдигна приходите от резервни части на концерна? ми много просто- правим това капсуловано, онова неразглобяемо- да се сменя повече желязо наведнъж- и готово! вместо един шарнир (на всички им е ясно че шернири се сменят- дори и в Германия и Англия)- продаваме директно цял носач!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Ам ,да ....
просто на тия трябва малко повече груба сила да се демонтира и монтира наново...
иначе пак същтото си става
просто на тия трябва малко повече груба сила да се демонтира и монтира наново...
иначе пак същтото си става

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
и кат съм с мнооо мнения та кво, не моем се изкажем неподготвен ли
Питах, щото наистина Е46 не я познавам като кола, виж Е36цата е друго нещо
Нямах идея, че е капсуловано, просто понеже виждам, че по Германия си се продават шарнири отделно за Е46 и къс и дълсг и се зачудих просто.
П.С. Гледам при Е46 в РЕАЛОЕМа има разлика в носачите на моделите до 07.99 и след това, двата носача ми се виждат различни. И на двата ли са несменяеми шарнирите или на единия може?
ей за тва говоря, номер 5 пише, че се слага до 07.99, после идва номер 6
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
П.С. От самата картинка просто не виждам тоя шарнир как е капсулован, ама понеже не съм виждал и не споря, щом казвате, че не стааа не стаа

Питах, щото наистина Е46 не я познавам като кола, виж Е36цата е друго нещо

П.С. Гледам при Е46 в РЕАЛОЕМа има разлика в носачите на моделите до 07.99 и след това, двата носача ми се виждат различни. И на двата ли са несменяеми шарнирите или на единия може?
ей за тва говоря, номер 5 пише, че се слага до 07.99, после идва номер 6
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
П.С. От самата картинка просто не виждам тоя шарнир как е капсулован, ама понеже не съм виждал и не споря, щом казвате, че не стааа не стаа

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колеги да поразбутаме малко темата че вече 2-ри зимен сън спи.И така нека колегите ползвали носачи със сменяеми шарнири да си включат в темата и да споделят мнение 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Колеги някой има ли опит с носачите предосавяне от тази фирм ? До колкото разбрах били немски ATEC и в Ауди форума и този на Алфа Ромео ги хвалят 

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Аз миналата година смених десния с мейле.. минал съм към 30 000 км но може би 20 000 ся в чужбина... и все още е здрав. Сега като прочетох темата не можах да разбера тея носачи на мейле.. и двата шарнира ли може да се сменят или отново само късия?
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
И дългия се сменя колега.Колеги от форума ги продават по около 38-40лв мисля че бяха
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми. Миналата година един приятел си смени единия носач и го разгледах добре - и двата могат да се сменят.
Si non confectus, non reficiat.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Май тези носачи не са навлезли масово в нашите е46-ци.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
Най изгодно излиза с мейлето мисля, рециклирането също не е лош вариант но ако има кой да ти го напраши като хората, в моя край нямаше кой и сложих мейле, от тук нататък ... само шарнири.. 30-40 лв е поносима цена 

Здравейте,
Аз карам с мейле със сменяем шарнир и за сега съм изминал 10000км от както съм ги сменил не са се разтропали. Единствената разлика с оригиналните който бяха разбити е че всякаш стана по твърда возията (а може и да си втълпявам).
Поздрави,
Михаил
Аз карам с мейле със сменяем шарнир и за сега съм изминал 10000км от както съм ги сменил не са се разтропали. Единствената разлика с оригиналните който бяха разбити е че всякаш стана по твърда возията (а може и да си втълпявам).
Поздрави,
Михаил
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
xeforce3 написа:Здравейте,
Поздрави,
Михаил
Колега ако си сменил и тампоните на носачите с такива на мейле е станала по твърда... те са една идея по твърди от останалите

Здравейте,
Да и тампоните на носачите смених, всичко комплект и колата стана с по-твърда возия. Но за сега не се е разтропала.
Поздрави,
Михаил
Да и тампоните на носачите смених, всичко комплект и колата стана с по-твърда возия. Но за сега не се е разтропала.
Поздрави,
Михаил
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Незнам дали тука му е мястото, но първо място искам да кажа,че това със сменяемите шарнири на носачите на мейле е готин вариянт, но лично аз се учудих, като онзи ден разгелждах английския ибей, и съвсем случайно срещнах носачи комплект със тампоните мисля, че на някаква английска фирма, като с доставката до БГ излизат 200лв за двете страни т.е. колкото рециклирането
Да не би англичаните да не могат да правят части
Съжалявам само че не се сещам за марката 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4