Носачи със сменяеми шарнири.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Re: Носачи със сменяеми шарнири.

Мнение от b_velev » 13 Апр 2010, 17:33

Имах предвид, че не ме кефи да карам колата с един рециклиран и един нерециклиран. Доколкото знам при рециклирането се махат някакви демпфери и шарнирите стават по твърди.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 13 Апр 2010, 17:35

Ти си първия които се оплаква от оригинален носач за Е46
Попринцип тази части я дават с 30к км. или 1г. гаранция.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 13 Апр 2010, 17:36

voodoo_child написа:Имах предвид, че не ме кефи да карам колата с един рециклиран и един нерециклиран. Доколкото знам при рециклирането се махат някакви демпфери и шарнирите стават по твърди.

ам не ,няма никви демфери (бъркаш се с тампона)... виж ,аз съм писъл в темата за носачите (във важните теми за е46).
мога да ти помогна ако искаш да рециклираш ,ми пиши на лично.
:duel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 13 Апр 2010, 17:44

gocho_ написа:
voodoo_child написа:Имах предвид, че не ме кефи да карам колата с един рециклиран и един нерециклиран. Доколкото знам при рециклирането се махат някакви демпфери и шарнирите стават по твърди.

ам не ,няма никви демфери (бъркаш се с тампона)... виж ,аз съм писъл в темата за носачите (във важните теми за е46).
мога да ти помогна ако искаш да рециклираш ,ми пиши на лично.

Е точно там го четох ттова. А и като се погледне носача от долу, се вижда някаква гума около големия шарнир.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 13 Апр 2010, 17:52

gocho_ написа:Рециклирането става при Стругар .... Отваря се чашката на шарнирния болт , се сменя пластмасата и се гресира. Може после да се завари или да се направи с резба (резба е по добре- за да се обслужва по-лесно зза вбъдеще) След това отново се набива на шарнира :)

Ами виж го на снимка , то тука има много снимки-отдолу няма гума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 13 Апр 2010, 20:48

Оригиналните карат по 100-200 000км, ама по немските пътища.
Когато съм купувал кола от Германия винаги съм срещал сериозен проблем с намирането на неравност, за да видя дали хлопа и тропа...
Тук този проблем го няма и затова шарнирите карат не по 200 000, а по 20 000км...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 13 Апр 2010, 21:15

За рециклирането си има отделна тема и е изписано доста, така че давайте по същество за носачите със сменяеми шарнири (ако някой има какво да каже).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Апр 2010, 23:37

gocho_ написа:
gocho_ написа:Рециклирането става при Стругар .... Отваря се чашката на шарнирния болт , се сменя пластмасата и се гресира. Може после да се завари или да се направи с резба (резба е по добре- за да се обслужва по-лесно зза вбъдеще) След това отново се набива на шарнира :)

Ами виж го на снимка , то тука има много снимки-отдолу няма гума.

Колега ти май не си виждал оригинален носач на е 46, има гума около шарнира и тя се разбива най-често аз мойте ги рециклирах по твоя начин и станаха бетон, но сега гумата се е разлепила около шарнира и като хвана гумата и я усуквам шарнира играе около гумата на носача, това за задните тампони си е друго.
Ако не вярваш мога да дойда да ти го демонтрирам и да ти покажа как изглежда шарнира и носача на е 46.

Иначе по темата мисля, че би трябвало да са надеждни след като оригиналните карат по 20000км може да се пробва с този вариант хем е по евтин.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Апр 2010, 11:01

Всъшност оригиналните карат доста повече от 20000км, колега...в момента и двата ми носача са заводските - колата е на 150к...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 14 Апр 2010, 11:20

Dimitroff написа:Всъшност оригиналните карат доста повече от 20000км, колега...в момента и двата ми носача са заводските - колата е на 150к...

Тогава сигурно аз карам като каруцар за да изкарват по толкова.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Апр 2010, 11:25

Нямам представа...
Факт е, че в България оригиналния носач няма как да изкара 150к...може би и 100к няма да изкара в предвид пътищата ни, но поне едно 80 000км...особено ако шофьора си пази колата-гаранция ще мине!

Вчера сменях биалета...за 3 месеца от както карам колата - това сменям...беше оригинална...нямам представа дали е сменяна и от предишния собственик.
Носачите за момента са МНОГО добре...не е ясно още колко - ясно ми е едно - дадат ли фира - само оригинални!

С предишната Е46ца се видях в чудо...с какви ли не носачи...е...не издържат и не издържат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 14 Апр 2010, 11:58

Наскоро си сминих и моите носачи. Когато ги свалих от колата видях, че са оригиналните. За четири години каране в България по дупките, чак сега се разтропаха. По-добро от оригиналното няма, но цената е доста солена. Сега сложих Вега - испански. Ще ги видя колко време ще издържат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Апр 2010, 12:07

Абе къв е проблема да се сменят само шарнирите на оригиналните носачи като при Е36 ??? Кво значи носачи със сменяеми шарнири, на оригиналните носачи кво им е несменяемото при шарнирите, с преса не става ли ? Аз на Е36цата смених 2та шарнира и вече 40 000км няма проблем (е вено 30 000 са в Германия :P ).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 14 Апр 2010, 13:47

BiTurbo написа:Абе къв е проблема да се сменят само шарнирите на оригиналните носачи като при Е36 ??? Кво значи носачи със сменяеми шарнири, на оригиналните носачи кво им е несменяемото при шарнирите, с преса не става ли ? Аз на Е36цата смених 2та шарнира и вече 40 000км няма проблем (е вено 30 000 са в Германия :P ).

Виждам имаш доста мнения пък се изказваш не подготвен.
Носача на е46 няма нищо общо с този на е36 по простата причина, че е алуминиев и шарнира е отлят заедно с носача и само преса както е при 36 няма да стане освен ако с шарнира не излезе и част от носача.
Иначе разлика почти няма :mhihi:
Смисъла на тази тема се измества и пак се връщаме на старата за рециклиране на носачите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 14 Апр 2010, 14:30

oci написа:
BiTurbo написа:Абе къв е проблема да се сменят само шарнирите на оригиналните носачи като при Е36 ??? Кво значи носачи със сменяеми шарнири, на оригиналните носачи кво им е несменяемото при шарнирите, с преса не става ли ? Аз на Е36цата смених 2та шарнира и вече 40 000км няма проблем (е вено 30 000 са в Германия :P ).

Виждам имаш доста мнения пък се изказваш не подготвен.
Носача на е46 няма нищо общо с този на е36 по простата причина, че е алуминиев и шарнира е отлят заедно с носача :shock: и само преса както е при 36 няма да стане освен ако с шарнира не излезе и част от носача.
Иначе разлика почти няма :mhihi:
Смисъла на тази тема се измества и пак се връщаме на старата за рециклиране на носачите.

Да искам да да ми покажеш оригинален носач ... и някой инжИнер да ми обясни тая гумичка дет е кат гарнитурка до каква степен омекотява.
Аз нямам много мнения като колегата , но преди дни носих 1 носач за рециклиране и баш на преса ги вади майстора и малко с чука и 1 дърво :D (на струга се закача само болта с кожуха - не целия носач :mhihi: )
п.с.: дано мнение да не звучи враждебно - просто различни виждания за нещата и различни мнения :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46