масло на м50
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Re: масло на м50
15W40 e минерално
10W40 е полусинтетика
5W30 мисля да е пълната синтетика, ама и там вече казват има значение в какво състояние ти е двигателя, че било по-тънко... за 0W-- вече нямам никаква идея - със синтетични не съм карал никога...
10W40 е полусинтетика
5W30 мисля да е пълната синтетика, ама и там вече казват има значение в какво състояние ти е двигателя, че било по-тънко... за 0W-- вече нямам никаква идея - със синтетични не съм карал никога...
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
А какъв е проблема според вас да се кара с 15в40 минерално? Според мен не би следвало да има някакъв проблем.
Аз съм с 10в40, но просто ми е интересно вашето становище.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Shishmanov написа:А какъв е проблема според вас да се кара с 15в40 минерално? Според мен не би следвало да има някакъв проблем.
има ли смисъл да се обсъжда изобщо,ако държиш на колата си сипваш хубаво,ако не ти пука слагай и м10д,пак ще върви...известно време.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Колега, М50 върви и с втора употреба масло, изпитано е хиляди километри по пиститеShishmanov написа:А какъв е проблема според вас да се кара с 15в40 минерално? Според мен не би следвало да има някакъв проблем.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
mitko_n1 написа:Колега, М50 върви и с втора употреба масло, изпитано е хиляди километри по пиститеShishmanov написа:А какъв е проблема според вас да се кара с 15в40 минерално? Според мен не би следвало да има някакъв проблем.
Аз съм с 10в40, но просто ми е интересно вашето становище.![]()
![]()
още съм с него даже

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
aма то има 15в40 за 6лв литъра има и за 20лв. същото е и с 10в40 а познайте аз с кое съм 
П.П. преди 2-3 седмици му сипах гадното масло щото ми капеше картера, но откакто го смених спря да капе
а старото масло беше станало на катран, предишния собственик кой знае от кога не го беше сменял, та ме посъветваха да покарам 5-600 км с по-евтино масло просто за промивка на мотора, след което да си взема хубаво масло

П.П. преди 2-3 седмици му сипах гадното масло щото ми капеше картера, но откакто го смених спря да капе

- dokie
- ентусиаст
-
Shishmanov написа:А какъв е проблема според вас да се кара с 15в40 минерално? Според мен не би следвало да има някакъв проблем.
Toзи въпрос е засяган доста пъти, но накратко - туй минералното е по-гъсто и при палене не може се качи толкоз бързо, двигателя бачка малко на сухо и ти го чуваш хубаво и ясно... да не говорим зимата... направо се разтропва... а ако направиш 2 завъртания или я вкараш малко в ръчка за не повече от 10-15сек после доста време си слушаш дизеловата 123-ка (архаичен но здрав модел на мерцедес

Освен това качествата му се променят по-бързо и е необходима по-честа смяна... на фиатчето (задължително!!! минимум полусинтетика) му сипах веднъж минерално и започна да почуква на около 6-7К след смяната... веднага полусинтетика и от тогава вече 6 години не съм го чул да се обади...
Все пак всеки сам решава - изпитал съм го заради "разбирачи" по сервизите за смяна на масла... от тогава смяна се прави само лично от мен и то след доста събиране на информация и впечатления за маслото, което ще взимам...
Гледам колегата е дописал - в момента съм с наливно от варел на БМВ - аз лично го отворих (колко е истински вече не зная) а и на 8лв/л мисля си е без пари буквално... пък и на колата й харесва като я слушам

- ZEVS
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i 24v
- Мечтае да кара: E38
колеги аз слагам това въпросното от варела и съм много доволен взех го по 10 кинта литара не чука не трака екстра е за разлика от бутилираните от които патих
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
карал съм и с 20-50, нямах проблеми...известно време. ама като си понадуете музиката
, като понастъпете повечко, като почнете да сменяте само 3та и 5та
и само между 140 и 200
и в такъв филм ще ви вкара
...оттогава сипвам само 10-40...та, ако караш като пенсионер /винаги до 2000оборота/, много я галиш и жалиш и не навърташ много километри, сипвай наливно 15-40, иначе... 

- nafkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 купе М52B20
- Мечтае да кара: V8
Моята зима 5.5л ( 10в60 :Р )
- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M20-ката да откача
- Мечтае да кара: Е34-М20Б25
- Детайли за колата: Бяло,спретнато е34.
dokie написа:todor kerin написа:6.8-6.9 l
сами ли си сменявате маслото или толкова ви казват в сервиза и хоп парички...
по книга: 5.75л... лично аз наливам 5л и после след проверка на пръчката доливам колкото е необходимо до средата й.
Така е 5.75 и Ауто датата така ми показа в първия момент доста се очудих като видях 6.8

- dokie
- ентусиаст
-
... и тъй като не мога го източа цялото емпирично установих за моя двигател: сипвам му 5л и гледам след това по пръчката... с 5л го докара до средата й и направо така го оставих... преди няколко дни го проверих бе стигнало към минимум (караме си доста към червеното
пък то и няколко хилки са си минали) и налях 400мл... следя си я да е около средата, че на другата кола сипах "догоре" колкото пише и после елате да видите как се чисти отпред... а бе направила и радиатора мазало с масло...

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2