Проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с чистачките
Здравейте колеги
Цяла зима, както се казва минах метър с чистачките
Но е време да ги сменя, защото самите рамена стоят 5 сантиметра по нагоре извадени. Зимата ми бяха спрели, но по чудо тръгнаха и до сега стоят така. Като ги пусна се смъкват до долу и правят пак цялото движение, връщат се пак в най долната позиция и се качват 4-5см нагоре. И така е всеки път. Започнах да усещам и някаква разлика като се движи колата. Когато ги пусна на периодично чистене (ако ръми-лек дъжд) се пускат в различни времена. Примерно при скорост от около 80km/h през няколко секунди, а с по висока се пускат постоянно. А преди не беше така. Въпроса ми е само рамената ли са ми за смяна или барабар с цялото моторче ? И подлежи ли на рециклиране като се отвори и смажи ? И г/д цена ако можете да ми кажете на всичките части, че да ги сменя веднъж завинаги и да няма проблеми повече 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Re: Проблем с чистачките
модула на моторчето,сменяш и си ти
Събира се кал на ламарината под моторчето и не може да се оттича,оттам съм виждал как моторче плува във вода и кал....оттам и проблема.....прегледай под лявата кутия на климатроника какво се случва,може и с профилактика да се разминеш
Събира се кал на ламарината под моторчето и не може да се оттича,оттам съм виждал как моторче плува във вода и кал....оттам и проблема.....прегледай под лявата кутия на климатроника какво се случва,може и с профилактика да се разминеш
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Напиши в търсачката "проблем чистачки" и ще намериш няколко теми, последната е от около преди месец, описал съм как се оправя и колегата каза че е помогнало.
Колега @spacepl, прочетох това за развиването на болтчето като преди това махнем филтъра над спирачната течност, обаче нещо не се получи. Развих болтчето леко, че да отпуснат, натиснах отвътре лостчето моторчето да си направи оборота и спряха в горно положение. Чистачката пред шофиора я смъкнах така, както искам, другата и нея, но когато ги пусна си правят нормалните движения, но дясната (пасажерската) избързва и закача шофиорската. От какво може да се е получило това и как може да се поправи? Защото сега ако завали 1 дъжд колата става непотребна без чистачки 

Колеги днеска се хванах сериозно да ги оправя тия чистачки, обаче проблема не се оказа от моторчето и не можах да открия проблема. Всичко си работи изрядно, но да обясна какво е положението - чистачките стоят 5см по нагоре от ивицата на стъклото (черната). Когато натисна лостчето се пускат до долу, връщат се и си чистят прозореца, пускат се пак до долу и се качват 5см нагоре пак. Някой има ли представа от какво може да е ?

5 мнения
• Страница 1 от 1